Лесен педикюр у дома със само две съставки!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pedicure-at-home

Вече не трябва да губите време и не ви трябват пари за скъпоструващ педикюр: Нужни са ви само две обикновени съставки, които със сигурност имате в дома си, за да се уредите с чудесни стъпала за лятото. Стъпалата ви ще са меки, кадифено нежни и определено ще изглеждат красиви.

Лято е и естествено всички искаме да носим сандали и да показваме стъпалата си: Те казват много за личността и характера ни. Хигиената на стъпалата е много важна и казва много за нас! Някои хора смятат, че стъпалата са нашето огледало.

Педикюрът може да е скъп (особено през лятото), отнема време, а и много хора си намират оправдание да не се грижат за стъпалата си.

Така че, вижте следната лесна и приятна рецепта.

Защо? Защото стъпалата ви са особено важни за тялото и се нуждаят от добро отношение и мъничко да ги поглезите. А тази рецепта предоставя удоволствие, което определено заслужавате.

Ето защо е толкова важно да масажираме стъпалата си преди сън!

Стъпалата ни са подложени на голямо напрежение и тежест през целия ден и често доста се уморяват и нараняват. Ето защо днес ви представяме метод да ги глезите и да се грижите за тях както трябва като им обръщате вниманието, което те заслужават.

Отменете часа си за педикюр, тази процедура е съвсем евтина, прави стъпалата прекрасни и не струва почти нищо.

Ако стъпалата ви са уморени, а кожата на стъпалата ви се лющи и е суха, вие можете да се грижите за тях у дома си като си приготвяте следния домашен лек. Нуждаете се от само две неща, които със сигурност имате у дома в кухнята си в този момент.

Тази естествена рецепта ще облекчи и излекува уморените ви стъпала и ще премахне мъртвата кожа от тях, така че те ще са готови за нови сандали!

Защо задължително да нанасяме етерични масла върху стъпалата си вечер преди лягане

Ето какво ви трябва и как да си правите лесен, приятен и нежен педикюр.

Лесен домашен педикюр за прекрасни стъпала

Две съставки:

  1. Прясно мляко — 2 до 4 ч.ч.
  2. Сода за хляб — 3 супени лъжици

Указания:

  • Първо затоплете прясното мляко.
  • Сипете топлото мляко в леген и добавете 3 супени лъжици сода за хляб.
  • Разбъркайте добре.
  • Следващата стъпка е да натопите стъпалата си в млякото и да ги оставите потопени в него около 10 минути. Отпуснете тялото си и се насладете на успокояваща музика, докато стъпалата ви придобиват прекрасен вид.
  • Изтъркайте стъпалата си добре с четка.
  • След това изплакнете стъпалата си с топла вода и леко ги подсушете с хавлиена кърпа.
  • Нанесете крем за стъпала и леко и бавно масажирайте стъпалата си 2-3 минути.
  • Добре е да си обуете памучни чорапи след това, така кожата на стъпалата ви ще стане гладка и нежна.

Причинете си отморяващ сън с този спрей за стъпала

Това приятно изживяване можете да правите често в дома си и да имате гладки, меки и здрави стъпала!

Още за стъпалата:

Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

12 домашни лека за отекли стъпала

Подобрете здравето си с глава лук върху стъпалата

Източници:

http://foodsandhealthylife.com/simple-homemade-pedicure-two-simple-ingredients/

http://foodsandhealthylife.com/dont-spend-your-money-on-pedicure-use-two-ingredients-from-your-kitchen-and-make-your-feet-look-nice/
Снимка: Glowpink

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *