Естественият витамин Е е доказано лечение за Паркинсон

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-e-parkinson

В днешния Световен ден за борба с болестта на Паркинсон и шизофренията ви представяме тази статия, която ще ви помогне да се предпазвате от или да се борите със това заболяване. Трябва да споменем, че витамините В1 и В12, куркуминът, както и други вещества, съдържащи се в храните като например никотина в червените чушки също са полезни средства в битката с Паркинсон.

Знаехте ли обаче, че има витамин, който помага за предотвратяването на рак, сърдечни заболявания, удари, катаракта — и се бори с признаците на стареене — може също така да е ефикасен и в лечението на Паркинсон и да облекчава симптомите на хората, които вече страдат от болестта?

Ползите за здравето, предоставяни от витамин Е се възхваляват от много десетилетия. Но сега този мастно разтворим витамин се препоръчва широко не само поради добре известните ползи от него. Експерти казват, че натуралният витамин Е може да е важна алтернативна терапия за болестта на Паркинсон.

Италиански лекар лекува болестта на Паркинсон с витамин

Според сайта WebMD, „експерти посочват, че приемът на 800 МЕ до 1200 МЕ витамин Е на ден може да помогне за облекчаването на някои симптоми на болестта на Паркинсон”.

Често срещания термин „витамин Е” включва цели 8 различни вида токоферол, субстанция, извличана от растения. От всички тези видове, d-алфа токоферолът се счита да е най-силният и най-полезен от лечебна гледна точка.

Болестта на Паркинсон е едно от най-често срещаните разстройства на нервната система. Болестта атакува химическо вещество, наречено допамин, което е ключово за способността на мозъка да контролира движението на мускулите. С времето хората, страдащи от Паркинсон губят функцията на мускулите си.

С напредването на болестта се появяват и други често срещани неврологични симптоми, включващи:

 • Тревожност, стрес и напрежение
 • Загуба на паметта
 • Деменция
 • Депресия
 • Объркване
 • Припадъци
 • Халюцинации

Днес механизмът, който причинява умирането на тези мозъчни клетки е мистерия и няма известен лек за Паркинсон. Обаче, има нарастващ лъч надежда за лечения на Паркинсон.

В витамини незаменими за здравето на мозъка

През 2002 година в списанието Archives of Neurology бе публикувано изследване, проследяващо умственото влошаване на 3000 мъже и жени, диагнозирани с Паркинсон на възраст между 65 и 102 години в продължение на 7 години.

Изследването откри, че участниците с по-висок прием на витамин Е — или които попадаха в групата, приемала най-много витамин Е, за да сме конкретни, — изпитват спад от 36% в сериозността на симптомите си в сравнение с пациентите в групата с най-нисък прием на витамина.

Друго изследване, появило се първоначално в онлайн изданието на списанието Lancet Neurology през 2005 година и впоследствие съобщено от множество основни източници на новини, включително от CBS Healthwatch, посочваше, че витамин Е действително може да предпазва от болестта на Паркинсон!

5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон

Общо взето, изследователите откриха, че начинът на хранене, съдържащ дори умерено количество витамин Е води до 19% снижаване на риска от развиване на Паркинсон — добре дошла новина за хората със семейна анамнеза за тази болест.

Лечение на Паркинсон: Натурален витамин Е срещу „храни, обогатени с витамин Е”

Според Дженифър Уорнър преглед на текущите изследвания показва, че „само приемът на витамин Е в естествената му форма изглежда има значително въздействие в снижаването на риска от Паркинсон”. Това означава, че обогатените с витамин Е храни като зърнените закуски, не се броят.

Хубавото е, че има много вкусни лесно достъпни хранителни източници, които са богати на витамин Е — включително, орехи, американски орехи (пекани), сусам, пшеничен зародиш и спанак.

Подобрете здравето си с тези 15 богати на витамин Е храни

Храната се счита за един от рисковите фактори в околната среда когато става дума за Паркинсон. Наред с промените в храната, добавянето на висококачествена хранителна добавка с витамин Е е още един чудесен начин за снижаване на риска от Паркинсон.

Витамин Е също така е доказал, че предоставя множество ползи за здравето, някои от които включват следните:

 • Понижава риска ви от рак на стомаха, дебелото черво, гърдата и маточната шийка
 • Снижава риска от инфаркт или инсулт с нефатален изход
 • Бори се с процеса на стареене (особено на кожата)
 • Предпазва от макулна дегенерация
 • Подсилва производството на червени кръвни телца
 • Защитава мембраните от увреждане от свободните радикали e
 • Предпазва от токсините в околната среда (като въглерод и азотен двуокис)
 • Снижава токсичността в тялото, причинена от олово, живак и мед

Но помнете, единствено естествената форма на витамин Е — видът, изолиран от растителни масла — предлага всички тези важни за здравето ползи

Витаминът злодей

Естественият витамин Е е значително по-биологично активен и в по-голяма наличност в различни органи, кръвта и мускулните тъкани в сравнение със синтетичните си разновидности.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/natural-vitamin-e-proven-parkinsons-treatment/

Снимка: Doctors Health Press

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *