7 правила за храносмилането, които наистина трябва да следвате

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Митовете са истории, предавани от поколение на поколение. Повечето митове не се основават на действителността. Но много хора вярват в тях, много продължават да ги предават на близки и приятели, докато други хора са скептични.

Макар че повечето митове не са истина, има някои, в които си струва да се вслушваме, особено по отношение на храносмилането. И за по-лесно ще ги наречем правила.

Ето седем привила за храносмилането, които можем да следваме и да предаваме на другите:

1. Яжте сини сливи при запек:

Сините сливи са с високо съдържание на фибри и сорбитол, които са полезни за изхожданията. Макар че сокът от сини сливи съдържа сорбитол, в него няма достатъчно фибри, така че е по-добре да ядете плодовете.

2. Яжте по една ябълка на ден:

Изяждането на една ябълка предоставя необходимите фибри и други хранителни вещества за поддържане на редовните ви изхождания.

3. Дъвчете храната бавно:

Майка ви беше права, когато ви казваше да ядете по-бавно. Когато ядете бързо, храната влиза в стомаха на много по-едри парчета, и отнема повече време за разграждане и храносмилане.

4. Яжте по три пъти на ден:

Редовното хранене през деня може да поддържа стомаха ви редовен, ако храненията ви са балансирани със зеленчуци и пълнозърнести храни. Редовното хранене предоставя на тялото енергия и поддържа действието на храносмилателния тракт през целия ден.

5. Яжте фенел (резене):

Фенелът е зеленчук с вкус на женско биле, който помага за облекчаването на газовете, намалява спазмите, гаденето и лошото храносмилане.

6. Пийте гореща вода след хранене:

Пиенето на гореща вода или чай след хранене помага за хидратирането на червата, стимулирайки доброто храносмилане.

7. Приемайте повече фибри:

Много хора не ядат достатъчно фибри и затова много от тях страдат от храносмилателни проблеми. Има два вида фибри, разтворими и неразтворими, като и двата са важни за здравословното храносмилане, понеже спомагат изхожданията. Но ако не хидратирате тялото си както трябва, фибрите действат против вас и причиняват повече проблеми от решения. Правилният прием на фибри, наред с хидратацията, са ключови за здравословното храносмилане.

Не всички митове са еднакво достоверни, но тези 7 правила могат наистина да ви помогнат и си струва да ги опитате, особено ако страдате от проблеми с храносмилането.

Прочетете още:

Пет витамина за облекчаване на запек

Натурален лек възстановява щитовидната жлеза, жлъчката и бори запека без никакви лекарства!

Зелевият сок лекува 100 заболявания! Предпазва от рак, лекува запек.

Две грешки в храненето унищожават мозъка

Свалете всички излишни килограми с чаша кимионена вода за вталяване

Подмладете се на клетъчно ниво, за да се излекувате от старостта

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/myths-about-digestion-which-are-true/
Снимка: NetDoctor

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *