Учени от Оксфорд доказват, че употребата на захар от раковите клетки крие ключа към унищожението им

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Учените показват начин за подобряване на леченията, използващи вируси за атакуването на рака. Той се основава на факта, че раковите клетки се нуждаят от много глюкоза и трябва да я метаболизират бързо, за да оцеляват.

Днес ви представяме специфичен вид вируси, които се борят с раковите клетки и ги унищожават. Това са онколитичните вируси – вид вируси, които инфектират и лизират (разграждат) раковите клетки, но не и здравите клетки. Онколитичните вируси се появяват естествено или се правят лабораторно чрез изменението на други вируси. Някои онколитични вируси се изследват в лечението на рака, какъвто е случаят, представен в настоящата статия. Те улесняват убиването на туморните клетки с химиотерапия и лъчетерапия.

Онколитичният вирус преференциално инфектира и убива единствено раковите клетки. Докато инфектираните ракови клетки биват унищожавани посредством процеса онколиза, те освобождават нови инфекциозни вирусни частици или вириони, за да спомогнат унищожаването на останалата част от тумора. Онколитичните вируси се счита, че не само директно унищожават туморните клетки, но и че те също така стимулират множество антитуморни реакции на имунната система.

И така, онколитичните вируси конкретно се целят и влизат в раковите клетки и използват устройството на тези клетки за собственото си мултиплициране и разпространение.

Край и на инжекциите, умно хапче ще предоставя инсулина направо в стомаха

Те унищожават туморите отвътре без да увреждат здравата тъкан наоколо.

Последно изследване посочва (статията е от 11 януари 2019 година), че ограничаването на запасите от глюкоза на раковите клетки и променянето на тяхната способност да я метаболизират може да укрепи силата на онкологичните вируси.

Изследователският екип в Оксфордския университет в Обединеното кралство използва миши модели и клетки от тумори в яйчниците, белите дробове и дебелото черво, за да демонстрират резултата.

Организацията Cancer Research UK спонсорира изследването, а доклад за извършената работа е публикуван в списанието Cancer Research.

„Изследванията ни в лабораторията”, казва водещият автор Артър Дайър, който в момента е докторант в онкологичния факултет на университета „показват, че ограничаването на наличната на раковите клетки захар прави тези нападащи рака онколитични вируси дори още по-ефикасни”.

Науката потвърждава, че прясното мляко може да причини следните 4 сериозни заболявания

Раковите клетки се нуждаят от много глюкоза

Всички клетки се нуждаят от глюкоза като източник на енергия. Нормалните клетки използват мънички вътрешни „динама”, наречени митохондрии за преобразуването на глюкозата в единици химическа енергия.

Обаче, за покриването на тяхната по-голяма нужда от енергия, раковите клетки имат по-бърз процес на метаболизиране на глюкозата, който не включва митохондриите.

Този процес се нарича Варбургов ефект на името на учения Ото Варбург, който го изучава в продължение на 50 години.

Изследването на тази уникалност в раковите клетки може да открие полезни пътища за изследване на нови лечения.

Може да е възможно, например, да се разработят лекарства, които да се целят в и да изваждат от строя глюкозния метаболизъм в раковите клетки без да спират здравите клетки да произвеждат енергия. Вече се провеждат изпитания  на експериментални лекарства, насочени да правят именно това.

Едно от предимствата на онколитичните вируси пред лекарствата е, че след като веднъж те влязат в клетката, дозата им расте с времето, докато тази на лекарствата намалява.

Недостигът на йод свързан с различни видове рак и заболявания на щитовидната жлеза

Вирусите са „по-ефикасни” около по-малко глюкоза

Когато учените складират и отглеждат клетки в лабораторията, те им дават много глюкоза. В човешкото тяло, обаче, клетъчната среда е доста по-бедна на глюкоза. Също така, поради лошото кръвообръщение туморите обичайно имат дори по-ниски нива на глюкоза.

В работата си с онколитични вируси Дайър и неговият екип решиха да променят лабораторните условия, така че те по-добре да отговарят на тези в реалния живот. Те снижиха глюкозните нива.

Те откриха, че онколитичните вируси са много по-ефективни в атакуването на раковите клетки когато наоколо има по-малко глюкоза. Вирусите се делят по-бързо при новите условия.

Учените посочват, че това заключение може също така да подобри лабораторните изследвания на кандидат-лекарствата.

Допълнителни изследвания разкриха, че добавянето на лекарство, което затруднява глюкозния метаболизъм на раковите клетки укрепва способността на вирусите да убиват дори още повече ракови клетки.

Има планове за изследване на „ограничаващия глюкозата” подход в клинични изпитания, за да се открие дали той може да е ефикасен при хората.

Прочутият еликсир на онколожката д-р Филипова за сърцето, предпазва от рак и снижава холестерола

Намаляването на захарта в храната не е същото

Учените подчертават, че намаляването на захарта в храната няма да доведе до противораковите действия, които те показват в изследването си.

Няма доказателства, че пълното лишаване на тялото от захар снижава риска на човек да развие рак или че подобрява шансовете му да оцелее, ако бъде диагнозиран със заболяването.

Има непряка връзка между снижената захар в храната и по-ниския риск от рак, което се случва чрез справянето със затлъстяването.

Високият прием на захар с храната повишава риска от затлъстяване, което от своя страна повишава риска от рак.

„Много хора”, казва старши авторът на изследването Ленард У. Сиймор, професор по генни терапии в онкологичния факултет на университета, „мислят, че въглехидратите са вредни, но случаят не е такъв — ние се нуждаем от тях и елиминирането на захарта няма да излекува рака”.

„Понеже ракът поглъща захарта много бързо, клетките са много уязвими на атака от лекарство, което се цели в захарната пътека. Същата последица не може да се постигне чрез елиминирането на захарта от храната”.

Време е да победим рака! Протокол с цезиев хлорид

Светът трябва да знае, че алкалната вода убива рака, ето още една ефикасна рецепта!

Кайсиевите ядки убиват раковите клетки без странични ефекти

Замразените лимони ви спасяват от диабет, тумори, наднормено тегло…

Ензими лекуват дълъг списък разностранни хронични заболявания

Източници:
https://theheartysoul.com/cancer-cells-use-of-sugar-holds-the-key-to-their-destruction/

https://www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-terms/def/oncolytic-virus

Снимка: TrialSite News

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *