Напитката на Нобеловите шампиони

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

milk-jug-mountains

Тази година Бионсе и Пепси ще са звездите в шоуто на Супер купата. Но коя е истинската напитка на шампионите? Изследователи от Глостър Англия биха поспорили,  че това е прясното мляко.

Както може би знаете, много експерти поставят под съмнение хранителната стойност на млякото. Но учените от Глостър посочват, че нациите, които пият най-много мляко имат най-много Нобелови лауреати на глава от населението.

Според последните налични данни, Швеция е страната с най-много Нобелови лауреати – 33ма – на всеки 10 милиона души. Разбира се, Нобеловият комитет заседава в Швеция, факт, който дава на шведите преимуществото на домакини. Но шведите също така консумират и най-много мляко на човек. Всеки швед пие средно по 340 кг мляко на година.

А Швейцария, където се изпиват по 300 кг от бялата течност на човек всяка година има сбор от нобелисти, подобен на този на Швеция. Швейцарците са завоювали по 32 нобелисти на всеки 10 милиона жители.

Същите изследователи имат изследвания също така, които показват, че страните, консумиращи най-много шоколад са взели най-голям брой Нобелови награди.

На дъното на нобеловата скала са китайците. Китай е с най-нисък брой Нобелови лауреати в съответсвтие с населението си. Там също така консумацията на мляко на човек е най-ниската в изследваните страни – само по около 25 кг на година.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Digest, The Drink of Nobel Champions, 17 January 2013

 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *