Ензими лекуват дълъг списък разностранни хронични заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pineapple and papaya 1

Чудото, наречено протеолитични системни ензими!

Пречистването на бъбреците е само една от многото причини за използването на протеолитичните системни ензими. Лечебните им свойства  могат да се използват като безопасно алтернативно лечение или като допълнение към стандартното медицинско лечение на много хронични и възпалителни заболявания.

Различни видове ензими

Терапията с протеолитични системни ензими е доста различна от тази с храносмилателните ензими (които се използват за подобряване на храносмилането в храносмилателния тракт). Тези системни ензими са протеазите, които можете да взимате на гладен стомах, така че те да могат свободно да влязат в кръвотока. Веднъж попаднали там, те разрушават проблемните протеини, причиняващи възпалителния процес в имунната система. Поради това те имат много лечебни употреби, които ще обсъдя след малко.

Изследвания на протеилитични системни ензими са описани в научната литература по темата. Те са доста обстойно изследвани в Германия от дружеството, което произвежда  Wobenzym® N и Wobenzym®PS. Има много дружества, които сега произвеждат тези субстанции от животни (трипсин, химотрипсин), растения (бромелаин, папаин), бактерии (серапептидаза) и плесени (Serrazimes®).

Ензимно действие

Общо казано, протеолитичните ензими са показали, че изчистват вредните имунни комплекси, които се формират в резултат на реакциите на антителата. Ето защо, те са противовъзпалителни.

Знае се, че те:

  • Регулират действието на цитокините и помагат за изчистването на възпалителните цитокини от организма. Цитокините са протеини, направени от голямо разнообразие от клетки, чиито сигнали задействат възпалението, като например, тумор некрозния фактор-алфа (TNF-α) и интерлевкините.
  • Подобряват изхвърлянето на увредените протеини, премахват фибрина и техните фрагменти, съдържащи се в кръвта по време на възпалителен процес, подобряват циркулацията на кръвта и намаляват съситеците.
  • Намаляват крайните продукти от напреднала гликация и техните рецептори върху клетките. Тези крайни продукти са форма на възпаление (вътреклетъчно увреждане и апоптоза или програмирана клетъчна смърт), причинено от заболявания, свързани с възрастта като болестта на Алцхаймер, сърдечносъдови заболявания, удар, намалена мускулна функция и други.
  • Снижават действието на слепване на молекулите от страна на възпалените клетки и на раковите клетки.
  • Изчистват мъртъв материал от кръвта, така че той да може да се филтрира през черния дроб и бъбреците.
  • Подобряват наличността на белите кръвни телца и се преборват с инфекциите.

 Подобряване на състоянието при хронични заболявания

Протеолитичните системни ензими са показали, че разграждат покритието на защитните протеини на патогените (като например, бактерии, вируси, паразити, гъбички и кандида), за да ги направят инертни, и те имат подобен ефект срещу раковите клетки. Тъй като системните ензими безопасно и ефективно чистят кръвотока, те снижават токсичното натоварване на бъбреците. Те трябва да се използват в седмицата преди и по време на прочистване на бъбреците. (Очаквайте статия по въпроса).

Изследванията показват, че има други заболявания, при които протеолитичните системни ензими са полезни:

Болестта на Алцхаймер: Те намаляват амилоидния бета пептид в мозъците на тези пациенти. 

Артрит: Безопасна и ефикасна алтернатива на нестероидните противовъзпалителни лекарства срещу болката при остеоартрит в коленете и бедрата. При ревматоиден артрит протеолитичните ензими предпазват и запазват ставния хрущял дори по-добре от нестероидните противовъзпалителни лекарства.  Протеолитичните системни ензими облекчават всяка форма на артрит и могат безопасно да бъдат добавени към стандартното медицинско лечение.

Астма: Снижават атаките на диспнея (недостиг на въздух) и респираторните инфекции при децата с астма.

Сърдечносъдови заболявания: Намаляват атаките на ангина и подобряват толерантността към физическо натоварване при пациенти с упорита ангина. Терапията с протеолитичните ензими също показва снижаване при повтаряемостта на инфарктите при пациенти преживяли сърдечно заболяване. 

Безплодие: Подобряват автоимунното и алоимунното (поради реакция към партньор)  безплодие.

Лимфедема: Могат ефикасно да лекуват лимфедема на горните и долни крайници, защото премахват фибрина и подобряват потока на лимфата. 

Множествена склероза (MS): Намаляват честотата и дължината на пристъпите. 

Псориасиз и екзема: Повтарянето бе намалено и симптомите снижени. Когато терапията с протеолитичните ензими бе добавена към стандартната лечебна терапия за псориазис, тя бързо облекчи екземата.

Разтягания и изкълчвания: Скъсена продължителност на травмата при топ атлети и по-добро възстановяване след изкълчвания.

Тромбофлебит: Острият тромбофлебит, както и пост-тромбофлебитният синдром се подобриха в голяма степен; участниците изпитваха намаляване на болките, намалена едема и по-малко трофични язви. 

Заболяване на щитовидната жлеза: Автоимунният тироидит бе значително облекчен; възможно бе снижаването на дозите на L-тироксина. 

Инфекции на пикочните пътища и камъни в бъбреците: Повтарящите се инфекции на уринарния тракт и камъните в бъбреците бяха по-малко на брой. Също така, протеолитичните системни ензими подобриха лабораторните резултати при пациенти с пиелонефрит по-добре от стандартното медицинско лечение. 

Някои неща, които трябва да се знаят за протеолитичните ензими

Протеолитичните ензими се измерват във фибринолитични единици (или колко бързо разграждат фибрина). Те започват да действат веднага щом бъдат усвоени. Противопоказанията включват всеки друг специфичен риск от кървене (разредители на кръвта, след оперативен период, усложнения при бременност); вземането на антибиотици (влияят върху механизма им на действие); или алергия към папая или ананас (ензимите може да са били формулирани от тези източници).

Ако вземате протеолитични ензими може да е необходимо също така да взимате магнезий (500-1,000 мг) и цинк (30 мг), за да спомогнете оптималното им действие.

Очаквайте наскоро статии с още информация за тези невероятни помощници на здравето на човека – в прочистването на бъбреците, при рак и още…

За да имате добро чувство към живота,

д-р Майкъл Кътлър

Източник: Easy Health Options, Systemic Proteolytic Enzymes, 3 June 2013

Снимка: it.123rf.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *