Факт или мит: Противогрипните ваксини причиняват Алцхаймер

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Факт или мит: Да си правя ли противогрипна ваксина? Чувам, че тя може да причини Алцхаймер

Това е ФАКТ.

la-times-flu-478x430

Човек непрекъснато вижда табели в аптеките, които гласят, „Ваксинирайте се тук”!… възторжени стикери като, „Аз се ваксинирах днес, а ти”?… да не говорим за текстовите съобщения от доставчиците на здравноосигурителни услуги, които все ни напомнят „да гарантираме здравето си и да се ваксинираме”.

Всички те са насочени към възрастните хора на възраст от 60 години нагоре и разчитат на страховете им, за да ги убеждават, че без ежегодната грипна ваксина здравето ни е застрашено. Но все пак възниква въпросът, дали да се ваксинирам? Изобщо не се споменават страничните ефекти от ваксините; в крайна сметка, правителството на Съединените щати не изисква от производителите на ваксини да разкривата такава информация. Всъщност, ако дадена ваксина увреди или дори убие някого, производителят е защитен.

Засегнатият човек или неговото/нейното семейство не може да съди фармацевтичната компания. Единствената им възможност е да съдят държавата за максимално обезщетение от $500000 — а такава сума рядко се отпуска.

Фактът е, че грипните ваксини причиняват много повече вреда от полза.

Всичко е в съставките. Ваксините съдържат формалдехид, живак, алуминий и етилен гликол или антифриз. Тези отрови, наречени невротоксини, се наслагват в мозъка и вече е доказано, че увреждат функцията на мозъка и на имунната система. Под формата на инжекция, ваксината вкарва тези невротоксини пряко в мускулите, а понякога дори и в кръвотока ни. Имунната система пропуска естествените стъпки, които би предприела, за да се бори с грипния вирус и по този начин създава по-големи рискове за здравето.

Грипната ваксина също така съдържа феноли и вирусни замърсители, които е доказано, че причиняват рак!

Изследвания, проведени от един от най-уважаваните в света имунни генетици, д-р Хю  Фуденбърг МД, потвърждават връзката между болестта на Алцхаймер и грипните ваксини. С помощта на десетгодишни изследвания, д-р Фуденбърг откри, че рискът от развиване на Алцхаймер е десет пъти по-голям при хора на които са бити противогрипни ваксини в продължение на 5 или повече последователни години, отколкото при хора с една, две или николко ваксини.

Той отдава риска на добавянето на тимерозал, което е живачно съединение. Грипните ваксини съдържат 25 грама живак във всяка доза, количество, което е 250 пъти по-голямо от безопасния лимит, определен от Агенцията за опазване на околната среда (EPA).

Нуждаете се от още доказателства? Изследователски екип, ръководен от д-р Бойд Хейли, професор и ръководител катедра Химия в Университета на Кентъки, Лексингтън, откри, че добавянето на ниски нива на живак – по-ниски от онези, откривани в хора с живачни/амалгамни пломби – води до формирането на анормални гроздове в мозъка, признак на Алцхаймер.

В статия от 2001 година, публикувана в списанието NeuroReport, д-р Бойд Хейли обяснява, „Седем от характерните маркери, за които следим, за да определим наличие на болестта на Алцхаймер могат да възникнат в нормалната мозъчна тъкан или в култури от неврони чрез добавянето на ниски нива на живак”.

Рискът просто не си струва, особено след като вземем предвид ефикасността на грипната ваксина за предпазването от грип. Алманахът The Archives of Internal Medicine съобщава, че макар че през последните години има 50% повишение в броя на хората над 65 години, които се ваксинират, снижаване на броя на свързаните с грипа смъртни случаи сред възрастните хора няма.

Д-р Антъни Морис, бивш Главен лекар по контрола на ваксините в Американската агенция за храните и лекарствата е записан да казва, „Няма доказателства, че която и да било ваксина срещу грип досега е ефикасна в предпазването от или смекчаването на атаките на инфлуенцата”.

Помнете: Грипът е предотвратим и телата ни са устроени така, че да отблъскват вирусите естествено и ефикасно. Бъдете физически активни, хранете се здравословно, спете добре и се предпазвайте от микробите, и тялото ви ще има цялата имунизация, от която се нуждае, за да процъфтява. Запитайте се дали трябва да се ваксинирате преди да предприемете тази крачка и през този грипен сезон.

Даника Колинс

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/should-i-get-a-flu-shot/#axzz3Huk1HP1B

Снимка: www.undergroundhealth.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *