10те най-полезни интервенции при болестта на Хашимото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Когато получих диагнозата Хашимото, аз насочих уменията и увлечението си да проучвам към това да излекувам себе си, а след време и други хора…

Прочетете повече за болестта на Хашимото: Факт или мит: Може ли хипотироидизма да се лекува естествено? hashimoto

Аз възстанах срещу традиционните „авторитети” относно болестта на Хашимото (възпаление на щитовидната жлеза) и се насочих към това да разбера основната причина за заболяването си, вместо просто да маскирам неговите симптоми.

Например, до 30% от хората, страдащи от Хашимото могат да са засегнати от стомашната бакретия H Pylori… Италиански център откри, как лечението на 10 души с Хашимото и H Pylori бактерията доведе до значително снижаване на щитовидните антитела в период от 18 месеца! Щитовидните антитела спаднаха от >1000 до по-малко от 100 при много от участниците в изследването!

Но в допълнение към стриктно научните статии, аз открих също невероятни по количество ползи от слушането на хора с болестта на Хашимото! Научих, че при различните хора може да има различни основни причини, но също и че има определени неща, които помагат на повечето от нас.

Когато написах книгата си аз мечтаех някоя изследователска институция да вземе интервенциите, които бях събрала и намирах за полезни и да ги превърне в клинично изпитание, вземайки опита на хората и превръщайки го в най-добри практики…

Но след това ми хрумна…

Ние, общността на страдащите от Хашимото, наречена Root Cause Rebels, можем да създадем свои собствени проучвания и клинични изпитания!!

И започнах с наблюдения на някои от своите клиенти… Към днешна дата в изпитанията имаме общо 138 души и аз съм супер развълнувана да споделя данните с вас.

Следват някои от най-полезните „направи си сам” интервенции според моите клиенти.

10 интервенции които сами да въведем в живота си, за да се справим с болестта на Хашимото

1.    Спирането на консумацията на глутен помогна на 95% от тях да се почувстват по-добре. Четете повече за диетите.

2.    Пиенето на Selenium methionine – по 200 мкг на ден – доведе до това 83% от хората с Хашимото да се чувстват по-добре. Четете повече за минерала селен.

3.    Палео диета – 89% от хората, спазвали палео диетата се почувстваха по-добре!

4.    Никаква захар – 84% се почувстваха по-добре отказвайки се от навика си да използват захар!

5.  Пиенето на хранителна добавка с витамин B12 помогна на 83% от участниците да се почувстват по-добре. Забележка: Аз препоръчвам версията methylcobalamin. Четете повече за витамин B12.

6.    Елиминирането на зърнените храни помогна на 80% от участниците.

7.    Преминаването към начин на хранене без млечни продукти (при мен това беше най-полезната интервенция) помогна на 77% от хората с Хашимото. Четете повече за млечните продукти

8.    Омега-3 мастните киселини бяха полезни на 76% от хората.

9.    Оптимизирането на нивата на витамин D с помощта на хранителна добавка помогна на 73% от хората. Четете повече за витамин D

10. Спазването на хранителен режим с нисък гликемичен индекс помогна при 70%. Четете повече за гликемичния индекс на храните.

Надявам се тази информация да ви помогне по пътя на оздравяването!

Вашия щитовиден фармацевт, Изабела Уенц, Доктор по фармация, FASCP

Източник:

http://topthings2know.com/10-most-helpful-diy-interventions-for-hashimotos-and-thyroid

Снимка: www.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *