Йодът – жизненоважен за оцеляването ни през 21 век

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

iodine-health

Всеки, който ви казва да се пазите от йода е идиот от медицинска гледна точка. Всъщност, това твърдение не обрисува напълно историята на медицинска жестокост и фармацевтичен тероризъм, концентрирани във фобията от йода, която вилнее днес в света на медицината. Мой съсед, който е болен от рак, наскоро посети Gerson Clinic в Мексико и се върна с протокол за лечение, предписващ по една капка Lugol йод на ден. Аз разбира се го карам да пие много повече.

Написах в книгата си, Йод – връщането на универсалната медицина (Iodine—Bringing Back the Universal Medicine), че д-р Браунстайн използва между 200 и 300 милиграма йод дневно, както и по-високи дози при по-сериозните и трудни за лечение заболявания. В перспектива, тази сякаш „висока” доза остава все пак далеч по-ниска от онова, което в 11-то издание от 1910-1911 година на Encyclopedia Britannica е цитирано като „обичайните дози от 300-900 милиграма (300,000-900,000 микрограма micrograms!) йод дневно. Това многократно надвишава препоръчваните от д-р Меркола максимални 400 микрограма!

„При 6 грама дневно (което е 6 милиона микрограма/ден или 6000 милиграма/ден!), много по-висока доза, йодът се е използвал за лечение на сифилис, кожни лезии и хронични белодробни заболявания”, казва д-р Казънс, който наскоро написа есе за изключителните лечебни свойства на йода. „От по-голяма, физиологична перспектива е важно да осъзнаем, че щитовидната жлеза е само една мъничка жлеза от многото жлези и тъкани, които се нуждаят от йод. Други жлези/органи/системи с голям прием на йод са гърдите, яйчниците, шийката на матката, кръвта, лимфата, костите, стомашната лигавица, слюнчените жлези, адреналните жлези, простатата, дебелото черво, тимусната жлеза, белите дробове, пикочния мехур, бъбреците и кожата. Йодът се съдържа в и използва от всеки хормонален рецептор в тялото”, посочва той.

Д-р Казънс отбелязва, „Исторически още през 1911 година хората обичайно са пиели между 300000-900000 микрограма дневно без инциденти. Това е повече от 2000 пъти повече от препоръката на д-р Меркола. Как стана така, че днес едва 1/5000на от тази доза се счита за безопасна? През 1948 година бе нескопосано проведено изследване, което оттогава така и не е повторено и което неоснователно извежда като максима така известния ефект на Волф-Чайков. Ефектът на Волф-Чайков посочваше, че теоретично хипотироидизъм може да се получи в следствие наличието на излишен йод. Изследването посочваше, че снижена доза от 2 милиграма би била по-безопасна. (Това е количество 5 пъти по-високо от количеството, което д-р Меркола препоръчва). Дори бордът Food and Nutritional Board към Института по медицина е определил поносимата горна граница от 1100 микрограма йод на ден (3 пъти по висока от 400-те микрограма, препоръчвани от д-р Меркола). Други изследователи използват между 3000 и 6000 миктограма/ден за предпазване от гуша (14 пъти по-висока доза от тази препоръчана от д-р Меркола). Йодът се съдържа във всяка отделна клетка от стоте трилиона клетки в човешкото тяло. Без адекватни нива на йод животът е невъзможен. Йодът е универсалното здравословно хранително вещество, което носи здраве за тялото на много нива”.

Още за йода: Йод: Отколешният животоспасяващ лек – преоткрит!

В есето си д-р Гейбриел Казънс изброява важните функции на йода, както следва:

1)    Йодът помага за синтезирането на щитовидните хормони и предпазва, както от хипо-така и от хипертироидизъм.

2)     Достатъчното количество йод лекува както хипо- така и хипертироидизъм.

3)     Йодът поддържа апоптозата (програмираната клетъчна смърт).

4)      Йодът активира хормоналните рецептори и помага за предотвратяването на някои форми на рак.
5)      Йодът пази функцията на аденозин трифосфата и подсилва производството на аденозим трифосфат.
6)      Йодът предотвратява появата на фиброкистозна болест на гърдата.
7)      Йодът снижава нуждите от инсулин при диабетиците.
8)      Йодът помага в поддържането на протеиновия синтез.
9)      Недостигът на йод е глобална заплаха за здравето.
10)    Йодът унищожава патогените, плесените, гъбичките, паразитите и малария.
11)    Йодът стимулира имунната функция.
12)    Йодът елиминира токсичните халогени от тялото (вкл. радиоактивния йод I-131).
13)    Йодът регулира производството на естроген в яйчниците.
14)    Йодът противодейства на слузта (което означава, че намалява слузните катари).
15)    Йодът неутрализира хидроксилните йони и хидратира клетките.
16)    Йодът ни прави по-умни.
17)    Йодът предпазва от сърдечни заболявания.
18)    Йодът е необходим при употребата на безжичните телефони, клетъчните телефони, а сега вече и от смартфоните, предпазвайки от хипотироидизъм.
19)    Йодът поддкрепя бременността (понеже плодът преминава през повече апоптоза, от който и да било друг етап на развитието).
20)    Високи дози йод могат да се използват за лекуването на определени заболявания.
21)    Високи дози йод могат да се използват при рани, рани при залежаване, възпалителни и травматични болки и за възстановяване растежа на косата когато се нанася локално върху засегнатото място.
22)    Йодът помага за премахване набраздяването на тъканите, при келоидни формации и при болест на Дюпюитрен и болест на Пейрони, заболявания с хипер-набраздяване на тъканите.
23)    Йодът стимулира духовното развитие.

Това са все причини за прием на по-високи дози йод. При наличието на радиоактивен йод от Фукушима (става въпрос най-вече за западното крайбрежие на САЩ бел. пр.), въпросът с приема на йод под формата на хранителни добавки е особено важен днес, особено за ембрионите и за бебетата и малките деца.

Присъединявам се към д-р Гейбриел Казънс (ще ми се само той да смекчи позицията си относно медицинската марихуана, защото тя е още едно оръжие срещу радиацията, както и срещу всеки друг вид стрес) в днешното съдбовно време на изправяне пред този проблем, свързан с това, че децата ни попиват като гъби с щитовидните си жлези радиоактивен йод.

Важна статия за йода: Една чаена лъжичка за цял живот

Какви дози йод са ефикасни все пак

Д-р Дейвид Браунстайн казва, „След като изследвах отделни хора и открих ниски нива на йод, започнах да използвам по-малки количества в милиграми на йод/йодид (6.25 мг/ден). При повторните изследвания на тези хора 1-2 месеца по-късно, бе отбелязан малък напредък. Аз, следователно, започнах да използвам по-високи дози в милиграми (6.25-50 мг) за да повиша серумните нива на йод. Единствено при тези по-високи дози започнах да отчитам клинично подобрение, както и положителни промени при лабораторните тестове”.

Прочетете също: Факт или мит: Може ли хипотироидизма да се лекува естествено?

Д-р Майкъл Б. Шахтер казва, „Лечебните дози при хора с недостатъчно йод в тялото си обичайно е между 12.5 мг и 50 мг на ден. Предварителните изследвания показват, че ако човек е с недостиг на йод, са необходими около три месеца за преодоляването на недостига при приемане на доза от 50 мг йод и една година за набавянето на необходимот количество в тялото при приемане на доза от 12.5 мг йод ежедневно. Обаче, пациентът трябва да се наблюдава внимателно понеже са възможни странични ефекти и реакции при детоксикацията”.

Има много форми на йод и моля обърнете внимание – те всички са ефикасни, макар че някои са по-добри от другита, много по-добри, макар че са и по-скъпи. Ако човек не може да намери йод за орално приемане, дори намазването локално на тялото ще помогне. Аз лично препоръчвам минералите в течна форма, а не в твърда от съображения за по-добра усвояемост.

Очаквам извинение и промяна в позицията на д-р Меркола във връзка с тази най-важна медицинска тема, след като той се е нагърбил със задачата да информира милионите си читатели. Неговите читатели трябва да знаят истината, а неоснователното му или може би търговски мотивирано мнение. Той не може да се позове на медицинска литература, с която да защити позицията си. Д-р Гейбриел Казънс се позовава именно на сведения в медицинската литература и историята на употребата на йода отхвърля препоръката на Меркола, показвайки, че тя няма връзка с медицинската истина.

Още важна информация за йода: Връзката между недостига на йод и заболяванията

Информацията в есето на д-р Казънс може да ви спаси живота или живота на човек когото обичате. Йодът е особено важно лекарство за оцеляване през 21 век. Тъй като сме в самия край на ерата на антибиотиците, добре е да се научим да използваме йода ефикасно срещу почти всичко, на което патогените могат да и със сигурност ще ни подложат. Навън става много опасно в много отношения, така че не излизайте от къщи без йода си.

Чуваме освен това от Световната здравна организация да ни предупреждава за растящата резистентност спрямо лекарствата при предаваната по полов път гонорея, която става нелечима. Освен това, йодът е ефикасен срещу Е-коли, така че супер високите дози йод могат да ни спасят, когато всички останало се привали.

Така че всеки трябва да разбере, че използването на йод е полезно и да се научи как да го използва – здравето се свежда до това и то не е нещо сложно.

от Д-р Марк Съркъс (със съкращения)

 

Източник:

http://myeclinik.com/is-iodine-good-for-cancer-treatment/

Снимка: explorecuriocity.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Йодът – жизненоважен за оцеляването ни през 21 век

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *