Зелеви листа при отоци, главоболие, за лечение на щитовидната жлеза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cabbage-properties

Зелевите листа имат способността да извличат болестите от тялото подобно на магнит. Те са чудесна съставка в различни ястия, но освен в салатите и за правенето на сарми, те са също така и много полезни за лечението на някои заболявания. Използвайте зелеви листа под формата на компрес в дадените по-долу случаи и на следващата сутрин ще се чувствате по-здрави отвсякога!

На картинката виждате, че зелето е

  • диуретик и помага за премахването на задържаните в тялото течности;
  • естествено средство против киселини, подходящо при стомашни болки;
  • препоръчвано за консумация в случай на стомашни киселини и язви; и
  • противовъзпалителна храна за лечението на възпаление в стомашно-чревния тракт (дивертикулит, гастрит).

Ето няколко случая, в които употребата на зелеви листа решава проблема:

Отоци, причинени от травми

Ако си ударите ръката или крака и мястото започне да отича, наложете го или по-скоро го обвийте със зелеви листа. Пристегнете ги с бинт. Можете да направите същото, ако си нараните глезена или имате проблеми с отекли крака. Ако искате да постигнете най-добри резултати, препоръчваме ви да направите компреса за през нощта.

Щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е изключително важна, защото щитовидните хормони спомагат растежа, метаболитната функция и функционирането на органите на храносмилателната система. Ако искате да излекувате щитовидната си жлеза, така че тя да може да възстанови нормалното си функциониране, сложете зелеви листа на врата си където се намира щитовидната жлеза. Покрийте листата с бинт или шал. Преспете с компреса и го махнете на сутринта.

Прочетете също: Прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза

Главоболия

Ако имате непоносимо главоболие, може да имате проблеми с очите. Но то може да е свързано и с прекомерен стрес или умора. Затова си направете компрес от пресни зелеви листа върху слепоочията и върху горната част на главата. Сложете си боне или шапка или си вържете кърпа, за да останат листата на място.

Още за главоболието: Забравете аспирина при главоболие, този чай лекува също така диабет и облекчава болката

Болки при кърмене

Ако кърмачка изпитва силна болка при кърмене или има мастит, тя може да си прави компреси с пресни зелеви листа върху гърдите и болката ще изчезне. Можете да го правите през деня, както и през нощта.

Още за зелето:

Прекрасното зеле спасява от болка, възпаление, диабет…

Зелевият сок лекува 100 заболявания! Предпазва от рак, лекува запек.

Зелето има противораково действие, важно е как го готвите

Както винаги, използвайте истинско, органично отглеждано зеле. Ако сте алергични към зеле, този лек не е за вас.

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/put-cabbage-leaves-onto-your-chest-and-legs-before-you-go-to-sleep-if-you-experience-frequent-headaches-the-next-morning-you-will-feel-healthier-than-ever/

Снимка: www.botanical-online.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *