Забравете аспирина при главоболие, този чай лекува също така диабет и облекчава болката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

blueberries-headaches

Много хора не знаят, че имa растения, които могат да заменят аспирина, и не само да го заменят, а да предотвратяват тровенето и другите вредни странични последици, на което сме подложени когато пием фармацевтични лекарства.

Сините боровинки са чудодейни, ще ви кажат много експерти в алтернативната медицина.

Трябва да ги ядете всеки ден, защото това е природният аспирин, те предотвратяват възпалението, снижават болката, съдържат витамин С, предпазват капилярите и държат кръвното налягане под контрол. Редовното ядене на сини боровинки може да предпази клетките от увреждане от свободни радикали.

Фитохимикалите в сините боровинки също така имат способността да защитават ретината (което обяснява защо растението се използва при очни болести) от свободните радикали и от слънчевата светлина.

Сините боровинки имат способността да разреждат кръвта, така че ако ги ядете всеки ден, това не трябва да е съпътствано от пиенето на аспирин или варфарин за същата цел.

За един широко разпространен мит: Факт или мит: Аспиринът помага ли за предотвратяване на сърдечно заболяване?

Сините боровинки също така спомагат за освобождаването на редица протеини, свързвани със заболявания на мозъка като Алцхаймер и Паркинсон т.е. предпазват от опасни неврологични заболявания.

И не само това!

Те са много здравословни като се смята, че чай приготвян от плодовете и листата им лекува диабет.

Сините боровинки предпазват мозъка от увреждане, стимулират паметта и моторните умения, предотвратяват главоболията и дори горят коремните мазнини.

Чудесни са при анемия, за хората с висок холестерол и с костни заболявания.

Аспиринът е полезен в този случай, откри изследване: Противораковото действие на аспирина

Ако имате най-силното главоболие: не можете да мислите като хората, главата ви пулсира, не можете да слушате някой да говори, всеки шум е изпитание, светлината ви убива, а от мисълта какво имате да вършите ви се гади…  то вие правите логичното: слагате си най-тъмните очила и купувате аспирин от аптеката.

Проблемът при аспирина е: ако използвате аспирин всеки ден, той след време спира да ви действа. Какво да правите тогава? Ефикасният лек се нарича сини боровинки.

Лековитите съединения в природата се съдържат в дребничките плодове с ярки цветове и са точно като тези предлагани във фармацевтичните лекарства. Обаче, естествените лекове действат естествено, те се разпознават от тялото и го лекуват природосъобразно, освен това сините боровинки са много вкусни и нямат неприятни странични ефекти.

blueberry-tea

Сините боровинки съдържат големи количества фитонутриенти, както и елагова киселина, катехини, антоцианини и салицилова киселина. Сините боровинки са всъщност естествен аспирин. Така че следващият път когато ви връхлети главоболие, просто яжте боровинки!

Или си направете чай с няколко сини боровинки (пресни, замразени или сушени), насладете му се и скоро ще се освободите от диокмфорта.

Все пак не прекалявайте, така сините боровинки ще имат по-ефикасно действие, когато то ви е необходимо. За най-добри резултати, винаги се консултирайте с лекар или натуропат, които добре познават здравословното ви състояние.

 

Източници:

http://www.forhealthylifestyle.com/forget-the-aspirin-for-a-headache-cook-the-tea-which-also-treats-diabetes-and-relieves-pain/

http://youqueen.com/life/health/you-have-a-headache-forget-aspirin-and-eat-this/

http://brainresearchsupplement.com/blueberries/

Снимка: www.der-fuerstenhof.de; www.cureforhemorrhoids.online

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *