Имате ли характера да станете столетник?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sb10066261ai-001

Каква е нагласата ви да живеете до 90 или 100 години, оптимистична или песимистична? Изследване на хора, живели толкова дълго и повече показва, че отговорът ви на този въпрос може да е голям фактор за това дали ще доживеете до сто годишна възраст или не.

Изследване на повече от 240 възрастни хора със средна възраст от 97.6 години показва, че ако имате добро чувство за хумор, не приемате нещата твърде сериозно и виждате слънчевата страна на живота, вие имате по-голяма вероятност да живеете по-дълго.

„Когато започнах да работя със столетници, мислех че ще открием, че те са оцелели толкова дълго отчасти, защото са с опак характер”, казва изследователят Нир Барзилай. „Но когато анализирахме характерите на тези 243 столетника, ние открихме качества, които ясно отразяват положителната им нагласа към живота. Повечето бяха дружелюбни, оптимистично настроени и добряци. Те считаха смеха за важна част от живота и имаха много приятели. Изразяваха емоциите си открито, а не ги таяха в себе си”.

Хората, които живееха най-дълго също така бяха по-малко невротични и по-добросъвестни от средно статистическите норми.

„Някои факти показват, че характерът може да се промени между 70 и 100-годишна възраст, така че не знаем дали чертите на характера на нашите столетници са се запазили едни и същи през целия им живот”, казва Барзилай. „Въпреки това, нашите заключения показват, че столетниците споделят конкретни черти на характера и че генетично обусловени аспекти на характера могат да играят важна роля за постигането, както на добро здраве, така и на изключително дълголетие”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Do you Have The Personality To Live To Be 100?, 4 April 2014

http://easyhealthoptions.com/aging-category/personality-live-100/

Снимка: fengshui.about.com

Прочетете още една статия с противоположни заключения:

Искате да живеете по-дълго? Бъдете песимисти!

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *