Шест начина за прочистване и обновяване на белите дробове за пушачи и бивши пушачи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lungs-detox

Цигареният дим уврежда белите дробове в ужасяващи размери и дори и бившите пушачи не са в безопасност, защото увреждането остава с години.

Но не само пушачите са предразположени към сериозно увреждане на белите дробове. Индустриалното замърсяване, изгорелите автомобилни газове и дори пасивното пушене излагат хората на наночастици, които предизвикват увреждането.

Така че, без значение дали пушите от 20 години или просто живеете в град със замърсен  въздух, прочистването на белите дробове е в крайна степен задължително. Ако мислите, че увреждането на белите дробове е необратимо, определено бъркате. Правилното лечение може да възстанови белодробната тъкан и да възвърне нормалното функциониране на този орган.

Шест направи си сам метода за регенериране на белите дробове

Промени в начина на живот

Това означава, че от днес нататък ще трябва да избягвате изкуствените подсладители, прекомерната консумация на захар, ГМО храните, високо фруктозния царевичен сироп и обработените храни. Обмислете да ограничите приема си на пшеница, млечни продукти и месни продукти с цел намаляване секретирането на слуз. Добра идея е да добавяте повече лук, джинджифил, кайен и чесън в менюто си.

Мощна помощ в лицето на: Лобелия, една от най-мощните и полезни билки

Бъдете физически активни и избягвайте оживените улици и прекомерния трафик. Техниките на дишане ще ви помогнат да укрепите белите си дробове, като йогата е добър избор.

Отървете се от токсините в домакинството, съдържащи се в перилните препарати, почистващите препарати, белините и заредените с химикали „освежители на въздуха”. Непременно използвайте несъдържащ алуминий дезодорант. Пестицидите също възпаляват белите дробове, защото отделят газове и пари.

Подобрете качеството на въздуха в дома си

Въздухът в дома може да има по-вредно действие от въздуха на открито. Изберете по-здравесловен вид подови настилки и често чистете с прахосмукачка.

Елиминирайте конвенционалните, пречистващи въздуха средства и се насочете към естествени такива. Отглеждането на растения с прочистващи въздуха способности също е добра идея.

Прочетете също: Растения пречистват дома

Билкови лекове

Има много билкови решения, така че от вас зависи да изберете онези, които действат най-добре за вас. Билките против кашлица облекчават респираторните спазми, антимикробните билки се борят с инфекциите, успокояващите билки облекчават възпалената тъкан, а билките експекторанти разтварят натрупванията на слуз.

Коренът от женско биле предлага всяко от тези действия. Обаче глициризинът, съединение в корена от женско биле, може да има отрицателно въздействие върху някои хора. В ерата на модерните технологии нещата са опростени за нас, защото можете да потърсите екстракт от корен на женско биле, несъдържащ глициризин.

Лобелията или индийски тютюн прочиства дихателните пътища и по този начин облекчава дишането. Тя помага много и по време на астматични пристъпи.

Още по темата: Прочистете белите си дробове, върнете ги към живота за някакви си три дни! Задължително за пушачите!

Детоксикация

Детоксикацията е от особено важно значение във всеки процес на регенериране или възстановяване. Провеждайте правилна детоксикация за елиминирането на токсичния товар в организма. По този начин ще укрепите функцията на имунната си система и ще стимулирате формирането на новите тъкани.

Кориандърът и хлорелата имат добро детоксикиращо действие и улесняват елиминирането на тежките метали от черния дроб. Натуралният зеолит на прах също е доста ефикасен, но все пак имайте предвид че: Зеолитите съдържат високи нива на олово и алуминий, как да не ги използваме

Още за детоксикацията: За пушачите: Храни и съвети за естественото изхвърляне на никотина от тялото

Най-важното е да пиете много пречистена или филтрирана, несъдържаща флуорид вода. Потете се колкото се може повече. Правете се интензивни тренировки или използвайте сауна ако предпочитате.

Ензимът серапептаза

Протеолитичните системни ензими като серапептазата са с мощно действие и намаляват набраздяването на тъканите, упоритите натрупвания на слуз и калцифицираните тъкани.

Прочетете още за безбройните ползи за здравето от приема на: Мощният протеолитичен ензим серапептаза е средство за снижаване на болка и възпаление

Още по темата:

Повечето свещи са токсични колкото цигарите. Свещите, които да използвате!

Множеството ползи за здравето от лампите от хималайска сол

Седем начина да подобрите качеството на въздуха в дома си тази зима

 

Източник:

http://www.naturalcuresandhomeremedies.com/smokers-or-past-smokers-six-ways-to-cleanse-and-revitalize-your-lungs/

Снимка: www.chiropracticdubai.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *