5 начина за ежедневна детоксикация без спазване на диета

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

daily-detox

Обмисляте да постите на сокове, да пречистите тялото си или да преминете на екстремна диета за детоксикация? Имам добра новина…

Не е необходимо да се подлагате на толкова сурови методи, за да помогнете на тялото си да се детоксикира.

Всъщност, тези екстремни краткосрочни интервенции, които всички ние с такава готовност опитваме в началото на годината не помагат толкова, колкото дългосрочните устойчиви навици, които използваме ежедневно.

Пиенето само на сокове цяла седмица, например, може първоначално да ви помогне да свалите част от теглото. Но това е така само защото ограничавате в голяма степен приема си на калории. Хората, които се подлагат на постене със сокове обикновено намаляват приема си на калории от 2000 калории на ден на 1000 калории на ден. Това е голяма промяна за тялото. И човек няма как да не я усети под формата на главоболие, проблеми с глада и раздразнителност.

Солна терапия за мощна лечебна детоксикация и при куп други здравословни проблеми

Освен това, теглото което сваляте при постене на сокове обикновено е от загубата на мускули, защото не ядете достатъчно изграждащи мускулите протеини. А това какъв вид сок пиете, може също да повиши значително приема ви на захар. Кому е нужно това?

Така че вместо да се подлагате на краткосрочни методи на гладуване, които ви карат да се чувствате гладни и нервни, защо да не опитате да придобиете тези лесни навици, които да ви поддържат в по-добро здраве и детоксикация всеки ден:

1. Носете със себе си бутилка вода.

Добрата хидратация играе огромна роля за детоксикацията. Бъбреците естествено детоксикират тялото и не могат да си вършат работата, ако не ги снабдявате с достатъчно вода. Бъбреците се нуждаят от вода, за да могат да изхвърлят отпадните материали от тялото под формата на урина. При недостиг на вода, шлаките се натрупват в тялото. При хронично обезводняване можете дори да се окажете с камъни в бъбреците, бъбречна инфекция или бъбречна недостатъчност. Така че винаги имайте вода под ръка. Мъжете е добре да се опитват да пият по около 13 чаени чаши вода на ден, а жените по 9 чаени чаши на ден.

7 стъпки към най-естествената есенна детоксикация

2. Повишете приема си на антиоксиданти.

Няма начин напълно да избегнем токсините. Изложени сме на тях във въздуха, храната, водата и всичко останало около нас. Ето защо е толкова важно да предоставяте на тялото си антиоксиданти, които да се борят с тях. За да зареждате тялото си със здравословна доза антиоксиданти, яжте по поне пет различни плода и зеленчука всеки ден.

3. Яжте повече фибри.

Фибрите стимулират движението в червата и редовните изхождания. А червата са още един важен път за спасяването на тялото от шлаките. Фибрите също така помагат на черния дроб (още един от основните органи, които детоксикират тялото) като държат нивата на холестерола под контрол и подават на черния дроб по-малко мазнини за обработване. Фибрите също така се борят с възпалението и оксидативния стрес. В основни линии, те са едни от най-полезните хранителни вещества за поддържане на процеса на детоксикация на тялото. Така че непременно яжте много храни богати на фибри всеки ден като зърнени, боб, леща, авокадо и повечето плодове и зеленчуци

4. Избягвайте (или драстично снижете) обработените храни.

Колкото повече обработени храни ядете, толкова по-голям товар за детоксикация създавате в тялото си. Това е така защото пакетираните, предварително приготвените, и замразените храни съдържат тонове съставки, с които тялото ви трудно се справя, като консерванти, високо фруктозен царевичен сироп и транс-мазнини. Така че се придържайте към яденето на пълноценни, домашно приготвени храни, колкото се може повече.

С по чаша на ден ще изхвърлите токсините от тялото си

5. Яжте много ферментирали храни.

Ферментиралите храни са богати на здравословни бактерии и също могат да помогнат на тялото ви да отблъсква токсините. Изследванията показват, че млечната киселина във ферментиралите храни помага на тялото да се прочиства от пестициди и бисфенол А (BPA), както и от други неща. Пробиотиците във ферментиралите храни стимулират също и доброто стомашно-чревно здраве, а това поддържа бързото пречистване на червата от шлаките. Така че непременно яжте по поне една ферментирала храна всеки ден като комбуча, кисело мляко, кисело зеле, туршия или кимчи. Можете да пиете и хранителна добавка с пробиотици, ако не обичате ферментиралите храни.

Ако следвате тези пет съвета всеки ден, тялото ви ефективно ще се детоксикира само, без необходимост от детокс диети, налудничави промивки или скъпи хранителни добавки за детокс. Стига да давате на тялото си помощта, от която то се нуждае вместо да го оставяте на самотек, то ще си върши работата по собственото си пречистване, в което е много добро и няма да има проблем с изхвърлянето на опасните токсини и с поддържането на здравето ви.

Как да се предпазваме от рак на гърдата с детоксикация на мишниците!

Някои хора могат да оспорват ползите от детоксикацията когато тя пречиства храносмилателния тракт, но почти никой не отрича необходимостта сами да се защитаваме от токсините, ширещи се на воля в заразената околна среда.

Джени Смиековски

Източник:

https://easyhealthoptions.com/5-ways-detox-daily-without-diet/

Снимка: irrigazine.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *