Основи на здравето: Какво е мъртва храна и колко от нея ядем всеки ден?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

live-food

Тема, подсказана ни от читателка на сайта, полезна за всички:

(NaturalNews) Можете да ядете храни, които са органични всеки ден, но ако повечето са готвени на висока температура, то тогава в тях няма хранителност. Почти всеки е чувал за ползите от яденето на сурова „жива” храна, но каква част от общия ви прием на храна действително е сурова (или не е загрявана над 120 градуса)? Когато съберете всичко което поглъщате от печените, варени, печени на скара и пържени храни може да откриете, че ядете най-вече „мъртва храна”. Ако ядете повече от 70% „готвени храни”,  трябва да преобърнете това съотношение и да започнете да ядете поне 70% сурова храна, а постигането на това може да отнеме известно време.

Киселинността може би е основната причина за всичките ви заболявания

Готвенето на храната химически променя съставките във формиращи киселини токсини, свободни радикали и отрови, които ви карат да се чувствате летаргични, депресирани, уморени, болни, причинявайки възпаление, болка и слабост в тялото и да искате облекчение на общото сковано усещане, което ви пречи да се представяте възможно най-добре. Печенето, варенето, печенето на скара и пърженето унищожават основните полезни хранителни вещества. Витамините, минералите, антиоксидантите, пробиотиците и ензимите са основата на доброто здраве.

Лекото пържене на силна температура е добър компромис, ако ви липсва „топлината” на готвенето в кухнята. Също така, опитайте да топлите супи, яхнии и печива на 120 градуса или по-ниска температура. Това ще спомогне за запазването на много повече от хранителните вещества, от които се нуждае тялото ви. Използвайте авокадо като заместител на колбасите, след няколко сандвича вече няма да забелязвате разликата. Сбогувайте се с нитратите, хормоните, антибиотиците и MSG (мононатриев глутамат) в месата. Правете си сандвичи с зърнени кълнове и пресен спанак и зехтин и винаги избягвайте топлинно обработен пшеничен хляб, белите хлябове и кифлите.

Ето какво ще се случи когато ядете авокадо всеки ден

Разбиване на мита за протеините и още

Повечето от привържениците на суровата храна не са толкова крайни, колкото често ги изкарват и те обикновено консумират около 75% органични, неготвени, необработени храни и жива изворна вода. Ако искате да се възползвате от този много полезен и интелигентен режим на хранене, най-добрият начин да започнете е като пазарувате само в периферията на суперите, където се продават пресните плодове и зеленчуци, особено зелените като кейл, маруля, магданоз и кориандър.

13 изненадващи източника на протеин (не от месо)

Помнете, тялото ви е като алкална батерия, захранвана с електрони. Готвенето и обработването на храната елиминира тези електрони, които са истинският източник на енергията, от която тялото ви се нуждае, за да е в топ форма. Твърде многото причиняващи киселинност храни (повече от 30% дневно) карат тялото ви да се разболява и страда. Алкохолът, лекарствата по рецепта, млечните продукти, храните, съдържащи нишесте, готвените храни, солта и захарта всички причиняват киселинност.
С други думи, точно както рибата се нуждае от определени нива на pH във водата, за да се чувства добре, ако pH-то на кръвта ви стане по-киселинно, отколкото алкално, това бързо снижава нивата на кислорода в кръвта ви и вие просто губите енергията си, имунитета и силата на мозъка си!

Победете хроничните заболявания с алкални храни

Нека разбием трите най-чести мита относно яденето на сурова храна:

• Суровата храна не предоставя достатъчно протеини. Не е вярно! Пресните зеленчуци предоставят аминокиселини, вашата пряка връзка с протеините. Месото и яйцата са само „посредникът”, който изисква твърде много енергия за разграждане.

• Яденето на сурови храни е твърде скъпо. Не е вярно. Много пазари за местни производители и кооперативи предлагат чудесни цени, особено ако следите за сезонните плодове и зеленчуци в района в който живеете. Открийте най-близките до вас и се възползвайте от свежите местни храни дори и през зимата.

• Суровите храни отнемат по-дълго за приготвяне (и това е неудобно). Отново не е вярно. Органичните зеленчуци и плодове са по-достъпни от всякога, както са и лесните рецепти за приготвянето на вкусни ястия с тях.

Диета със сурова храна в лесни стъпки

Включете следните в списъка си за следващото пазаруване: зелени листни зеленчуци, глухарче (рукола), пресни билки, чесън, кълнове, морски водорасли, и не забравяйте авокадо за шоколадовия си мус! Най-добрата част е, че тези алкализиращи храни са навсякъде около нас, точно както са и вредните храни, така че нямаме никакво извинение. Непременно бъдете подготвени за всяко свое хранене, така че когато огладнеете, винаги да избирате правилен баланс на алкализиращи организма храни и напитки.

Още за силата на суровата храна:

Суровата храна спасява жена от астма, алергии…

Храната, която помогна на мъж да победи диабета без лекарства!

 

Източник:

https://www.naturalnews.com/034770_dead_food_diet_nutrition.html

Снимка: Portinos

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *