Витамин С помага на витамин Е да ви поддържа здрави

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sun smileАко вземате витамин Е, едновременното приемане на витамин С подобрява полезните свойства на витамин Е. Изследване, проведено сред пушачи показва, че витамин Е подпомага защитата на тъканта на белите дробове, докато витамин С удължава действието на витамин Е в тази негова защитна функция.

„Множество изследвания на хранителни вещества в миналото се правеха като се изследваше едно или друго хранително вещество само за себе си, и понякога те водеха до противоречиви резултати,” казва Марет Трабър, професор по храненето в Държавния университет на Орегон. „Това изследване и други подобни на него изследвания показват, че защитата, която получаваме от правилния начин на хранене или от хранителните добавки често се дължи на комбинирането на хранителни вещества, така че те да действат едновременно. А те въздействат не само на пушачите, но и на много други хора”.

Когато пиете витамин Е, вие трябва да приемате естествена форма на витамин Е, която по-лесно се усвоява от тялото, отколкото синтетичните му форми.

„Нашето изследване показва ясно, че за да изпълняват жизненоважните си роли, витамин С и Е трябва да работят заедно,” казва Трабър. „Те имат синергичен ефект, който не би бил постигнат само чрез приемането на единия или другия витамин, и правилните нива на тези хранителни вещества са особено важни за хората, които пушат”.

Източник: Easy Health Options, Vitamin C Helps Vitamin E Keep You Healthy, 4 January 2012

Снимка: www.fiverr.com

Прочетете още по темата:

Витаминът злодей

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *