Сензационно: Упражнение в хапче?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

magic-pill-large

Физическата активност прави чудесни неща за здравето и ни помага да живеем по-дълго. Но сега изследователи от Цюрих смятат, че са открили хапче, което води до същите ползи за здравето и удължава продължителността на живота. И можете да отидете веднага и да си го купите без рецепта от аптеката на ъгъла.

Според учените, ниацинът или витамин B3, може да ви помогне да живеете до 10 години по-дълго, защото също като физическата активност той причинява точното количество оксидативен стрес в тялото, което стимулира здравето.

„Ниацинът кара тялото да вярва, че е физически активно — дори и когато това изобщо да не е така”, казва изследователят Майкъл Ристоу.

След консумацията на ниацин, тялото го трансформира в метаболитен никотинамид. В лабораторните опити изследователите от Цюрих откриха, че този процес помага на нематодите (кръглите червеи) да живеят 10 процента по-дълго. Метаболитната пътека, която преработва ниацина е в основни линии една и съща при хората и червеите.

Освен това Ристоу смята, че оксидативният стрес, в контролирани нива, е полезен за здравето. Той също така мисли, че антиоксидантите могат да ви направят по-податливи на заболявания.

„Твърдението, че приемът на антиоксиданти, особено под формата на таблетки, подсилва който и да било аспект на човешкото здраве не е научно подкрепено”, казва Ристоу.

Ристоу е съгласен, че яденето на плодове и зеленчуци е полезно за здравето. Но той смята, че ползите от тях са свързани с други естествени субстанции, които те съдържат като химикалите, наречени полифеноли.

„Плодовете и зеленчуците са здравословни, независимо от факта, че съдържат антиоксиданти”, казва Ристоу. На базата на изследванията на антиоксиданти, той е убеден, че малките количества реактивни кислородни видове, както и оксидативния стрес, който те предизвикват имат стимулиращо въздействие върху здравето. „Клетките се справят добре с оксидативния стрес и го неутрализират”, казва Ристоу.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Option, Exercise In A Pill? 1 August 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/exercise-in-a-pill/

Снимка: feelmesomehow.blogspot.com

Прочетете още за ниацина:

Ниацинът (витамин В3) – набеден или убиец

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *