ЧАЙ ОТ МАСЛИНЕНИ ЛИСТА – ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ТОВА ДРЕВНО ДЪРВО

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

olive-leaf-tea

Маслиненото дърво се използва с различни цели от 3000 години. В днешния свят хората поставят акцент върху плодовете на маслиненото дърво и върху продуктите, правени от него. Но знаете ли за фантастичните лечебни свойства на листата на маслиненото дърво?

Прочетете още: Екстрактът от маслинови листа убива туморите за 9 до 12 дни!

В листата на маслините могат да се открият множество „скрити” ползи за здравето. Олеуропеин е активно съединение, което се съдържа в листата на маслините и то има мощни антибактериални свойства.

Можете да подобрите състоянието на здравето си като използвате листа от маслина при

заболявания, причинени от бактерии като пневмония, туберкулоза, инфлуенца и други. Те помагат и при инфекции на пикочните пътища и при инфекции при операция.

Маслинените листа са богати на съединения, които спомагат процеса на укрепване на имунната система и повишават енергията, също така те имат противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противовирусни свойства. Тези листа помагат за елиминирането и облекчаването на редица заболявания, снижават кръвното налягане, регулират кръвната захар и нивата на вредния холестерол и лекуват коронарни заболявания на сърцето.

Съединенията, съдържащи се в маслинените листа лекуват много дълъг списък от заболявания. Маслинените листа са особено полезни при следните здравословни проблеми: артрит, малария, диабет, херпес, атеросклероза, хепатит С, В и А, менингит, дифтерит, листерия, язви, грип, възпаление на уринарния тракт и инфекции от хламидии.

Как да правим здравословен чай от маслинени листа

Необходими са ви:

15-20 сушени маслинени листа

150 мл (5 унции) вода

Оставете водата да заври и пуснете маслинените листа в нея. Варете още 2 или 3 минути. След това махнете съда от огъня и оставете чая да се запари около 10 минути. Изхвърлете маслинените листа. Можете да пиете чая от маслинени листа докато е още топъл или охладен. Добавете мед и/или лимон за по-богат вкус.

Чаят от листа от маслина трябва да се консумира ежедневно, за да почувствате лечебните му свойства. Здравите хора също трябва да го пият, защото по този начин ще се предпазват от разболяване. Чаят от маслинени листа има сладък вкус с леко горчива жилка.

По-нови изследвания показват, че чаят от маслинени листа съдържа дори повече антиоксиданти от зеления чай, което го прави най-здравословния чай на света.

Забележка: Не берете листа от дървета, които са пръскани с химикали или растат в градовете и в близост до натоварени пътища.

Източник:

http://www.bestherbalhealth.com/olive-leaf-tea/

Снимка: maranki.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *