Множеството причини да спрем да използваме микровълнова фурна ВЕДНАГА!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли, че 90% от американците все още използват микровълнови фурни, за да си готвят храната? Когато прочетох този факт, аз бях ужасена. Това означава, че 9 от 10 домакинства в САЩ продължават да готвят по начин, който изследвания определено смятат за опасен за здравето ви!

След постване на статия във Фейсбук за микровълновите фурни имаше толкова много противоречащи си мнения за безопасността на микровълновите фурни. Искате факти, тогава ето ги и тях:

ЧЕТИРИ ПРИЧИНИ да спрете да готвите в микровълнова фурна СЕГА:

Причина 1: Микровълновите фурни причиняват молекулярно увреждане

Готвенето в микровълнова печка използва електромагнетизма за раздвижване на водните молекулите в храната. Така храната се загрява много бързо „отвътре навън”.

Проблемите идват от триенето, причинено от вибрациите на атомно ниво. Този процес буквално разкъсва на парчета околните молекули и ги деформира.

Изследване, проведено в Университета на Виена (през 1989 година) откри, че когато храната е в микровълнова фурна, аминокиселините, които са градивните блокчета протеин, се преобразуват от естествените си форми в биологично неактивни форми, които могат да са токсични за нервната и бъбречната функции. Освен това, изследователи от Медицинския център на Университета Станфорд откриха, че топленето на кърма в микровълнова печка унищожава 98% от антителата, които помагат за подсилването на имунната функция на кърмачетата. Това „невинно и удобно” действие също така унищожава 96% от липозомната активност, която спира бактериалния растеж.

За хората, които се стремят да са здрави, следният цитат от много цитираното Сравнително изследване на храна, приготвяна в конвенционални и микровълнови фурни ни дава добра представа:

„Храната, подлагана на микровълни съдържа както молекули, така и енергия, които не присъстват в храната, готвена по начина, по който хората готвим храната си откакто сме открили огъня. Микровълните, включително онези във фурните, се произвеждат от променлив ток и налагат милиард или повече полярни преобразявания на секунда във всяка хранителна молекула, през която преминават. Производството на противоестествени молекули е неизбежно”.

Тези лесни съвети за оптимизиране на хормоните подобряват здравето

Причина 2: Яденето на храна, приготвяна в микровълновата води до възпаление в тялото

Много от работата, извършена от учени от различни страни, която сочи към съмнителния характер на микровълновата технология, включително нейната връзка с рака, е обект на прикриване от страна на лобиращите усилия на големия бизнес.

Хубавото е, че известна информация успя да достигне до обществеността. Впечатляващо изследване бе проведено от швейцарските изследователи д-р Ханс Улрих Хертел и д-р Бернар Х. Бланк през 1991 година. Бланк и Хертел дават на участниците различни ястия със зеленчуци и прясно мляко. Някои от тях са сурови, други са загрявани конвенционално, а трети са затопляни с помощта на стандартна микровълнова фурна. Изследователите взимат кръвни проби от всички участници непосредствено преди ядене и след това в различни моменти след консумацията.

Кръвта на участниците, които ядат храната от микровълновата фурна показва снижени стойности на хемоглобин и холестерол. Най-важното, кръвта им показва повишени нива на белите кръвни телца, което причинява заболяването левкоцитоза.

Левкоцитозата се свързва с възпаление и инфекции в тялото.

„Левкоцитите често са признаци на патогенни действия върху живия организъм, като натравяне и клетъчно увреждане”, казва д-р Хертел. В изследването, „повишаването на левкоцитите с микровълново обработените храни е по-изразено, отколкото при всички останали варианти. Изглежда тези подчертани повишения са причинени изцяло от поглъщането на субстанции, третирани с микровълни”.

Предпазете се от рак в дома си с тези лесни 6 стъпки

Причина 3: Микровълновите печки освобождават канцерогени

Други изследвания, особено тези, проведени от д-р Едуард Фуджимото (бивш мениджър на уелнес програма в Медицинския център Касъл в Хонолулу, Хавай),  доказват, че третирането на богати на тлъстини храни с микровълни освобождава опасни диоксини. Микровълновите печки също така освобождават полиетилен терефталат (PET), субстанция, съдържаща се в пластмасовите съдове, и бисфенол А (BPA), субстанция често съдържаща се в съдовете за готвене, произвеждани конкретно за микровълновите печки. ВРА е известен ксено-естроген, свързван с рака на гърдата.

BPA, да поиграем на криеница

Причина 4: Микровълните освобождават опасни електромагнитни полета

Ако стоите на 30 см от микровълнова печка, вие сте изложени на около 400 милигауса. Изследвания показват, че само някакви си 4 милигауса се свързват с левкемия. Според Powerwatch, организация с нестопанска цел във Великобритания, която се занимава с изследвания на електромагнитните полета и микровълновата радиация: „Дори и микровълновата фурна да работи изрядно, нивата на микровълните в кухнята вероятно са значително по-високи от тези на която и да било базова станция за клетъчни телефони.Не забравяйте също така, че микровълните преминават през стени, ако микровълновата печка е поставена до вътрешна стена”. Микровълновото поле в близост до микровълнова печка причинява безброй здравословни проблеми.

Микровълновата фурна, приятел или враг?

Играйте на сигурно и се отървете от микровълновата си фурна

Силно препоръчвам да заложите на сигурността си, а не да съжалявате що се отнася до здравето ви по-късно. Изхвърлете своята микровълнова фурна ДНЕС и се върнете към готвенето по нормалния и естествен начин. Тялото ви и планетата ще ви благодарят.

от Д-р Вероник Десолние

Кръвната група определя какви сме и какво трябва да ядем

Ако това не ви е достатъчно да решите как да се отървете от микровълновата си фурна, ето още пет вредни действия на този широко разпространен кухненски уред:

Бързото затопляне на замразена храна или на сготвени ястия в микровълнова фурна се е превърнало в норма в живота ни. Честно казано, микровълновите фурни ни изглеждат като благословия в днешния забързан свят. Но понякога мислите ли за това какво правят тези вълни с храната, тялото и здравето ни? Ето няколко плашещи факта за храната, топлена или готвена в микровълнова фурна, които ще ви накарат да се замислите сериозно дали да продължите да използвате този уред в кухнята си.

Микровълните убиват хранителните вещества в храната

Топленето на храна в микровълнова фурна я лишава от хранителната й стойност на 60 до 90%. Онова, което може да ви изглежда като здравословна порция протеини и витамини, всъщност е мъртва храна, лишена от всички хранителни вещества поради диалектичното топлене на микровълните.

НАИСТИНА ЛИ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПО 8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН?

Микровълните унищожават хранителната стойност на кърмата

Честата практика да се използва микровълновата за топлене на замразена кърма за удобство в спешните детски отделения унищожава мощните бактерии, борещи се с микробите в тях. Не е необходимо да казваме, че това е вредно за растежа и развитието на бебетата.

Микровълните създават канцерогени в храната

Пластмасовите съдове, използвани за топлене на храна в микровълновите печки освобождават канцерогени и други вредни токсини след като попаднат в контакт с микровълните. Тези токсини се усвояват от храната, а по-късно и от тялото ви.

Шест храни силно повишават азотния оксид в тялото за перфектно здраве

Микровълните могат да променят структурата на кръвта ви

Консумацията на твърде много топлени в микровълнова фурна прясно мляко и зеленчуци води до снижаване на червените кръвни телца и повишават белите кръвни телца наред с нивата на холестерола.

Микровълните променят честотата на сърдечния ви ритъм

Промените, които 2.4 GHz радиацията, отделяна от микровълновите фурни причинява на сърдечния ритъм са в рамките на указанията за безопасност, но може да поискате да спрете да ядете храна, топлена и приготвяна в микровълнова фурна, ако редовно изпитвате аритмия или болки в гърдите.

Сок спасява от съсиреци в кръвта, риск от удар и множество други здравословни проблеми

И сякаш тези причини не са достатъчни, вижте още 10 причини, които открихме, за да се откажем от микровълновата си фурна:

Десет причини да не използваме микровълновата си фурна повече

На базата на швейцарски, руски и германски клинични изследвания

  1. Непрестанното хранене с обработени в микровълнова фурна храни причинява дългосрочно мозъчно увреждане понеже „прекъсва” електрическите импулси в мозъка (като деполяризира или демагнетизира мозъчната тъкан)
  2. Човешкото тяло не може да метаболизира (разгражда) непознатите вторични продукти, създавани в обработената в микровълнова фурна храна, защото не ги разпознава като храна
  3. Производството на мъжки и женски хормони спира и/или се променя от непрестанното ядене на третирани с микровълни храни
  4. Въздействието на вторичните продукти от храната, третирана с микровълни има остатъчен ефект в човешкото тяло, бидейки дълготрайно и постоянно
  5. Минералите, витамините (В, С и Е) и хранителните вещества в храната, подлагана на обработка в микровълнова фурна намаляват или се променят, така че човешкото тяло извлича малка или никаква полза от тях, или човешкото тяло поема променени съединения, които то не може да разгражда
  6. Минералите в зеленчуците се изменят в канцерогенни свбодни радикали когато те биват готвени в микровълнова фурна
  7. Храните, обработвани в микровълнови фурни причиняват растежа на канцерогенни образувания (тумори) в стомаха и тънките черва. Това е основният допринасящ фактор за повишаването на броя на случаите на рак на дебелото черво в Съединените щати
  8. Яденето на третирана в микровълнова фурна храна дълго време причинява повишаването на броя на раковите клетки в човешката кръв
  9. Постоянното поглъщане на третирана в микровълнова фурна храна причинява недостици в имунната система чрез изменения в лимфната жлеза и кръвния серум
  10. Яденето на третирана в микровълнова фурна храна причинява загуба на паметта и концентрацията, емоционална нестабилност и снижаване на интелигентността, което вероятно ще доведе до това човек да продължи да използва микровълновата си печка

Прочетете още:

Канадско изследване сочи, че ракът е заболяване, причинявано предимно от храната

20 начина за детоксикация на дома

Зелето има противораково действие, важно е как го готвите

Предпазвайте щитовидната си жлеза от тези токсини

Полисорбат 80: Малко познатият враг на здравето

Пазете се от тефлона

Опасните фталати в домакинството

Източници:

http://healthycures.org/4-reasons-to-stop-using-your-microwave-oven-now

http://www.thestorypedia.com/article/microwaves-food-will-leave-stunned/

https://www.health-science.com/microwave-hazards/

Снимка: thestorypedia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *