800-годишен домашен безценен лек за сърдечни заболявания! Трябва да го опитате!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

natural-cure-for-heart-disease1_4

Тази древна рецепта е създадена от прочутата монахиня Хилдегард фон Бинген, живяла преди 800 години до 81-годишна възраст.

Лековете на Хилдегард фон Бинген са послужили като основа на различни книги за взаимоотношенията между човека и природата, човек и Бог, както и за лекове, основаващи се на растения, кристали и молитви. Тя е първият католически лекар в историята, създала лечения за различни заболявания след разговорите си с Бог.

Преди 800 години лечебните лекове на Хилдегард фон Бинген били изключително революционни, но с развитието на модерната медицина хората започнали да губят интерес в магичните й рецепти, които вече били непознати и не се използвали. Макар че книгите й съдържат тайни лекове за почти всяко заболяване, те бавно били забравени.

Дори днес, когато има свобода на изразяването в натуропатията, и хората се опитват да откриват билкови лечения за проблемите си, работата на Хилдегард фон Бинген не е изцяло предоставена на широката общественост.

Ето защо е така ценно, че по-късно рецептата й за сърдечни заболявания е възприета от прочути лекари, които я предписват на безброй пациенти. Ключът на този лек се крие именно в простотата му; а всеки, който го е опитал открива, че той наистина действа.

Монахинята препоръчвала всяко домакинство да има този лек, който постигал необичаен успех. Същата рецепта със същия източник е описана от билкарката Мария Требен, автор на книгата „Здраве от аптеката на Господ”.

Този натурален лек е полезен в битката срещу сърдечна слабост и сърдечни заболявания. Трябва да се използва когато усетите проблеми със сърцето като бодежи сърцебиене, аритмия, прескачания, проблеми, причинени от стрес и е особено полезен при ангина пекторис.

800-годишен лек за сърцето

Трябват ви:

  • 10 свежи клонки магданоз (без корените)
  • 1 литър домашно червено или бяло вино (или от района, в който живеете)
  • 2 супени лъжици чист винен (ябълков) оцет
  • 300 грама натурален мед

Приготвяне:

Сложете клонките магданоз с листата в домашното вино и добавете 1-2 супена лъжица бистър оцет. Варете 10 минути на слаб огън. След това добавете 300 грама мед и оставете течността да къкри на слаб огън още 4 минути. (Внимавайте, течността ще образува пяна!). Прецедете горещото вино и докато е още топло го налейте в стерилизирана със спирт, загрята бутилка, която запушете плътно.

Друг вариант е накрая да прецедите получения сироп и го налеете след като изстине в бутилка, която е предварително стерилизирана със силен алкохол. Затворете херметически и дръжте сиропа в хладилника. Утайката, която се образува на дъното не е вредна и е безопасна за консумация.

Ако не желаете да варите меда, добавете го накрая. В този случай няма да получите сироп, а чай. Оригиналната рецепта обаче псочва, че медът трябва да се вари с виното на слаб огън.

Употреба:  

Напитката трябва да се използва, както следва: една супена лъжица на ден докато проблемите със сърцето отшумят. При по-сериозни проблеми е необходимо консумацията да продължи по-дълго време.

Понеже става дума за сериозни сърдечно-съдови заболявания, това магданозено вино може да се пие дълго време. Друга препоръка е че хората, които страдат от проблеми със сърцето трябва да пият този лек. Ефектът е почти незабавен.

Ако добавите 2-3 скилидки чесън, ще получите много добър лек за високо кръвно и висок холестерол.

Вижте също и тази сходна рецепта: Ликьор от чесън за куп болежки

 

Източници:

http://globalhealthyunited.com/index.php/2016/04/21/800-years-old-home-remedy-heart-disease-need-try/

https://topnaturalremedies.net/home-remedies/800-year-old-miraculous-remedy-heart-diseases/

Снимка: homereemediess.blogspot.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *