Черният и белият ви дроб и мозъкът са пълни с АЛУМИНИЙ. Яжте тези храни за естественото му изхвърляне

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

aluminium

Знаехте ли, че алуминият е най-широко разпространеният метал на планетата? Всъщност, алуминият е в много от ежедневните продукти като питейната вода, съдовете за готвене, фолиото, содата за хляб, заготовките за торти, не-млечните сметани, ванилията на прах, аспирина, брашното и дори в дезодорантите. Добавки в храните като Е173, Е520, Е521, Е523, Е545, Е554, Е555, Е556 и Е559 съдържат алуминиеви съединения.

Човек би си помислил, че ако толкова много продукти съдържат алуминий, той би следвало да е полезен за здравето ни. Нали в края на краищата Агенцията за храните и лекарствата се грижи за нас? За жалост това не е така. За разлика от желязото и други минерали и витамини тялото, ни не се нуждае от алуминий. Поради тази причина то не е способно да го преработва адекватно. Какво се случва с него тогава? Алуминият остава в тялото и се натрупва в бъбреците, мозъка, белите дробове, черния дроб и щитовидната жлеза и нанася вредни увреждания на здравето ни.

Важни причини да елиминираме алуминия от живота си

Алуминият уврежда централната нервна система. Излагането на децата на алуминий се свързва с аутизъм. Децата може да са изложени на високи нива на алуминий в питейната вода. Мозъчните и костни заболявания се забелязват при деца с бъбречни заболявания. Костни заболявания се наблюдават също и при децата, които пият някои съдържащи алуминий лекарства. При възрастните, излагането на алуминий може да доведе до свързани с възрастта неврологични недостици, прилични на болестта на Алцхаймер и амиотрофична латерална склероза.

Още по темата: Детоксикация на мозъка, 5 незаменими храни

Алуминият може да увреди мозъка ви. Изследвания показват, че алуминият довежда до токсичен, оксидативен стрес в мозъка. Мозъкът ви е способен да складира много алуминий, което може да доведе до множествена склероза, синдром на хроничната умора, епилепсия, разстройство с дефицит на внимание, Алцхаймер, синдром на Гилен-Баре (често срещано увреждане след ваксини, които освен живак съдържат и алуминий) и други неврологични заболявания.

Алуминият ви ограбва от магнезий, калций и желязо. „Нивата на алуминий преминават през кръвно-мозъчната бариера и прогресивно се натруват в големи пирамидални неврони в хипокампуса, кортекса и другите части на мозъка, които са уязвими на болестта на Алцхаймер. Повече алуминий влиза в мозъка, отколкото излиза от него, което води до нетно повишение на интраневралния алуминий с напредването на възрастта. Алуминият е отговорен за два основни типа токсично увреждане в клетките. Като про-оксидант, алуминият причинява оксидативно увреждане както самостоятелно, така и в синергия с желязото. Алуминият също така се състезава с и замества основни метали – основно йоните на Mg2+, желязо и Ca2+ – в или върху протеините и техните съ-фактори”.

Важно е да знаем: Суперхраната спирулина в битка с тежките метали

Алуминият се натрупва в костните тъкани, което води до отслабване на костите. Той се смята също така за причинител на остеопороза.

Алуминият може да причини оксидативен стрес в клетките в цялото тяло, причинявайки увреждане на ДНК-то и стареене.

Снижете излагането си на алуминий

Алуминият е тежък метал и като оловото, в прекомерни количества, може да е токсичен. Той е така изобилно разпространен на Земята, че наистина е трудно да бъде напълно избягван. Обаче, можете да предприемете някои стъпки, за да го избягвате като да не използвате алуминиеви съдове за готвене и алуминиево фолио, да избягвате съдържащи алуминиев хидроксид продукти за лична хигиена, да не докосвате преработените (готовите) храни и т.н.

Може да помогне: Ненатрапчива детоксикация от ваксините за ДЕЦА и ВЪЗРАСТНИ: Премахва тежките метали и другите токсини

Храни, които премахват тежките метали по естествен начин:

Лук, синьо зелени водорасли, чесън, кориандър, репей, бентонит (висок клас), сок от моркови и зелен чай. Хлорелата също е отлична храна, която помага за премахването на тежките метали от тялото; като освен това тя помага на тялото да възстановява нервните си тъкани.

Това е тема с продължение, освен, че в сайта  http://zdravivsekiden.com/  ще откриете множество статии в категория Детоксикация, например, очаквайте още статии със съвети за справяне с тежките метали.

Още за тежките метали:

Великолепната за здравето бентонитна глина, ползи и практически употреби

Пробиотиците премахват тежките метали

Пазете здравето си, направете си дезодорант сами

Магданоз и кориандър, рецепти за детоксикация

Зеолитите съдържат високи нива на олово и алуминий, как да не ги използваме

… както виждате, темата е безкрайна

 

Източник:

http://www.naturalmedicinebox.net/your-liver-lungs-and-brain-are-filled-with-aluminum-eat-these-foods-to-remove-it-naturally/

Снимка: naturalhealthyworld.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *