Ефикасна кислородна терапия у дома за перфектно здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли, че притокът на кислород в тялото ви се намалява наполовина по време на живота ви, но че можете да обърнете процеса—без рецепта?

benefits-of-EWOT

На снимката виждате, че кислородът забавя стареенето на клетките, облекчава главоболията, спасява от умората, стимулира имунната система, подпомага дишането при астма и алергии, гони депресията, подобрява физическата активност с до 25%.

С минаването на годините, притокът на кислород към тъканите в тялото спада на 50% или по-малко отколкото са били нивата му през младостта. Това е сериозен проблем, според д-р Манфред фон Арден (ученик на д-р Ото Варбург, най-известен за новаторските си изследвания на връзката между липсата на кислород и рака).

Силно снижените нива на кислорода могат да се свържат с болести, заболявания и скъсена продължителност на живот. Всъщност, д-р фон Арден вярва, че повечето свързани с възрастта здравословни проблеми са причинени от недостига на кислород. В книгата си, Oxygen Multi-Step Therapy (Многоетапна терапия с кислород), фон Арден твърди, че е възможно да възстановите капацитета на кислорода в тялото си такъв, какъвто е бил някога.

Още по темата: Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Техниката на д-р фон Арден за възстановяване капацитета на кислорода първо се наричаше многоетапна терапия. По-късно тя стана по-известна като кислородна терапия с упражнения (EWOT).

Макар че има различни начини за практикуване на кислородната терапия с упражнения, същността на терапевтичната практика на д-р фон Арден е вдишането на чист кислород, докато правите упражнения.

Това позволява усвояването на допълнителен кислород в червените кръвни телца… кръвната плазма… и тъканните течности.

Изследванията покзават, че това повторно насищане с кислород не само забавя процеса на стареене, но може също да се равнява по действие на намаляването на възрастта ви с няколко години.

Многото полезни действия на кислородната терапия с упражнения

В Германия, родината на д-р фон Арден, кислородната терапия се практикува от седемдесетте години на миналия век. Взимайки предвид множеството заболявания които кислородната терапия с упражнения може да излекува, наистина е жалко, че останалата част от света така се бави с възприемането й.

Насищането на тялото с богата на кислород кръв при правенето на упражнения с вдишване на кислород води до някои наистина забележителни резултати като…

Премахва проблеми със зрението
Подобрява влошената познавателна функция
Разрешава проблеми с равновесието
Облекчава ставните болки
Балансира проблемите с настроението
Пази от пристъпи на замаяност
Стимулира имунната система

Това прехвърляне на кислород от кръвта към клетките е може би най-значимият и основен фактор за това дали живеете здравословен живот или не! Колкото повече се влошава механизма на прехвърляне, толкова по-вероятно е да се разболеете. Ето защо човек е по-податлив на заболявания с минаването на годините!

Източник на кислород: 30 чудесни причини да добавите пшенична трева в деня си

Важното научно откритие зад терапията е, че тя всъщност връща артериалното налягане до нивата в младостта. Също толкова важно е че въздействието е дълготрайно!

Техниката едновременно с това снижава кислорода във вените, което води до драматично повишение в освобождаването и поемането на кислород като резултат от лечението. По-голямата разлика между налягането на кислорода в артериите и вените просто показва по-голямо освобождаване и поемане на кислород в клетките.

Многоетапната терапия е изненадващо лесна. Тя се състои единствено от дишането на високи нива на кислород, докато се правят упражнения. По-високото ниво на кислород в белите дробове създава по-голям източник на налягане, което да вкарва кислорода в белодробните капиляри. При упражненията кръвообръщението се движи много по-бързо подсигурявайки пренос на повече кислород. Първоначално, налягането на кислорода във вените се повишава понеже повече кислород приижда към вените, но именно този кислород позволява на капилярите да възстановяват механизма на подаване на кислород. След като механизмът се възстанови, повече кислород може да се влива през капилярните стени към жадните за кислород тъкани.

Още едно важно откритие: Молекулният водород: Най-новото и най-голямо антиоксидантно откритие!

Обикновено многоетапната терапия представлява програма от 18 дни или 36 часа. Първо, комбинация от лекарство и хранителни вещества се приема орално 30 минути преди започването на упражненията. Комбинацията се състои от 30 мг тиамин (vitamin B1), 75 мг дипиридамол (Dipyridamol) – изписваното с рецепта лекарство персантин  (Persantine), и 100 мг магнезиев орорат. Всички те помагат за усвояването и използването на кислорода.

Тридесет минути след приема на комбинацията можете да правите упражнения като в същото време вдишвате кислород с помощта на маска и балон за съхранение със скорост на протичане от четири до шест литра на минута. Това трае два часа всеки ден в продължение на 18 дни, което прави общо 36 часа продължителност на терапията. На всеки 20 минути по време на 2-часовия период на лечение лекуващият се изпълнява упражнението до максимума при който се чувства добре и така подобрява сърдечното действие и доставката на кислород в местата, които се нуждаят от него. Тази процедура вероятно е най-добре да се следи от лекар, макар че това не е съвсем необходимо.

По-лесна модификация, наречена бързата техника, използва същата процедура (включваща комбинацията от лекарства и хранителни вещества), като вместо по два часа, вие правите умерени аеробни упражнения само 15 минути, вдишвайки чист кислород по 10 литра на минута.

Комбинация от двете техники може да е най-ефикасният метод.

Последиците от това лечение са на практика много осезателни за всяко възможно човешко заболяване. Не че това е лечение за всичко, но като подобрите предоставянето на най-важната субстанция за живота и възстановяването на тъканите, тялото ви ще има много по-добра възможност да премахва всеки проблем. Емфиземата, например, може определено да се подобри, но са необходими непрекъснати вливания след като механизма на прехвърляне на кислород е силно отслабен от причинената от емфизема загуба на тъкани. Всички нарушения в кръвообръщението могат да се повлияят благотворно, включително високото кръвно налягане. Развитието на рак също може да бъде спряно. Ото Варбург спечели Нобелова награда преди години, доказвайки, че ракът се развива в бедна на кислород среда.

Още за кислорода: 8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Има научни съобщения също така за отлични резултати при очни приблеми, включително при катаракт (това е разбираемо, след като се знае, че катаркта се дължи на недостиг на кислород в лещите на очите). Други заболявания, които се подобряват от многоетапната терапия включват: сенилност, артрози (увреждания на ставите), заболявания на черния дроб и на вътрешните органи, инфекции, радиологично облъчване, последици след инсулт, натравяния и изгаряния и стрес.

Многостепенната терапия с кислород определено е нещо, което можете да правите в уединението на дома си и е много евтина. Тя може да е най-драматичното нещо, което можете да правите, за да се предпазвате от заболяванията и да възстановявате здравето си. Вече знаете как да върнете часовника на стареещото си кръвообръщение до младежки  параметри само за няколко седмици.

За да си набавите медицински клас кислород ще ви трябва рецепта, така че ви препоръчвам да намерите лекар, който членува в Международната асоциация по оксидативна медицина МАОМ (International Oxidative Medicine Association (IOMA). Тези лекари са запознати с тази терапия и знаят стойността от повишаване използването на кислород в тялото с минаването на годините. Те могат да ви дадат рецепта за кислородни резервоари.

Ако искате да проведете лечението, следвайки 18-часовата терапия, можете да използвате кислороден концентратор, какъвто можете да си набавите от повечето фирми за медицински консумативи. Проверете за да знаете дали ви е нужна рецепта. Кислородните концетратори са по-скъпи първоначално от кислородните резервоари, но в дългосрочен план ще спестите пари, защото няма да ви се налага да пълните резервоарите. Проверете също в интернет за най-добрите оферти. Концентраторите няма да ви свършат работа при бързата програма, защото не предоставят достатъчно налягане. Нуждаете се от минимум 10 литра на минута на 100% кислород за да е терапията ефикасна, а концентраторите обикновено предоставят най-много по пет литра на минута и обичайно съдържат малко по-малко от 100% кислород.

Много хора са ме питали дали могат да използват търговския клас кислород предлаган от фирмите за компресирани газове, защото той е по-евтин и могат да си го набавят без рецепта. Макар че познавам хора, които са го използвали успешно без никакви проблеми, те купуват кислорода от доставчици, които използват същия източник (т.е. доставчикът използва същите компресори и филтри) за търговски и медицински клас кислород. Доставчиците, с които съм раговарял ме уверяват, че кислородът е от един и същи източник, но не всички доставчици правят това. Когато търговския кислород е взет от същия източник като медицинския клас кислород, между двата няма разлика. И макар че това е много безопасна възможност, като лекар на мен ми е забранено по закон да предписвам търговски клас кислород. Федералният закон също така ми забранява да използвам търговски клас кислород за каквато и да било медицинска цел. Откъдето и да си набавяте кислорода, непременно вземете и прочетете всички мерки за безопасност свързани с боравенето с кислород.

Тиаминът и магнезиевия орорат се набавят от магазините за здравословни храни. Лекарството дипирамидол (Persantine) трябва да си набавите с рецепта, но то не се явява абсолютно задължително (попитайте лекаря от МАОМ – IOMA за негог). Набавянето на уред като ходеща пътека или колело ще ви свършат работа, ако вече нямате такъв.

Бързата техника е много лесна и ефективна по отношение на времето и може да е достатъчна за хората в относително добра форма, които искат да практикуват превенция. За хората с по-сериозни проблеми, най-добра ще е 18-дневната, 36-часова терапия. За хората с още по-сериозни увреждания е добре да се консултират с лекар, запознат с терапиите с кислород. Постепенна програма за упражняване, която започва с нищо повече от вдигането на гирички, може лесно да бъде разработена наред с дишането на кислород и така да започнете процеса си на трансформация към здраве.

Многоетапната кислородна терапия е монументално научно откритие и тя може да е полезно за почти всеки като при това лесно се изпълнява в собствения ви дом.

Но все пак бъдете разумни и ако изпитате замайване или ви прилошее, спрете и починете.

Робърт Роуън, MD

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/ewot-therapy-strengthen-oxygen-supply/

http://www.oxygenhealingtherapies.com/EWOT_Is_Anti_Aging.html

Снимка: Naperville Institute for NeuroMetabolic Solutions

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *