Спрете кървенето за нула време с черен пипер и още…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Имате неголяма рана, която просто не спира да кърви? Спрете кървенето с черен пипер! Този лек не е нов, но със сигурност е ефикасен –  трикът с черния пипер е народен лек, който си струва да използвате. През Втората световна война войниците използвали черен пипер, за да спират кървенето на раните си, а днес към тази подправка пробягват всички професионални готвачи по света при порязвания и ожулвания в кухнята.

bleeding-black-pepper

Как да спрем кървенето с черен пипер

Първо почистете раната с вода или използвайте вода с мек сапун. След това поръсете порязването или раната обилно със смлян черен пипер и натиснете. Кървенето трябва да спре незабавно. Можете да бинтовате раната, за да може черния пипер да действа активно. И няма да ви щипе!

Но използвайте здрав разум. Ако се порежете дълбоко или сте алергични към черен пипер, тогава отидете на лекар, който да ви прегледа и лекува.

Още за черния пипер: Преборете възпалението, рака и затлъстяването с този стожер на кулинарното изкуство

Ползи за здравето от черния пипер

Разбира се, ползите за здравето на черния пипер далеч надминават грижата за раните. Една унция (28 г) черен пипер предоставя:

 • 79% от препоръчителната дневна доза манган
 • 57% от препоръчителната дневна доза витамин К
 • 45% от препоръчителната дневна доза желязо
 • 30% от препоръчителната дневна доза фибри

Една унция черен пипер е голямо количество, така че за да добиете представа 1 супена лъжица черен пипер представлява 6% от препоръчителната дневна доза манган.

Черният пипер се слави с аналгетичните си, противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства. Изследванията показват, че когато се приема вътрешно черният пипер:

 • Затопля тялото, стимулира потенето и освобождава от токсини
 • Облекчава на храносмилането, помага за предпазване от диария, газове и запек
 • Разгражда мастните клетки, за да могат те да се използват в ензимни реакции
 • Предоставя облекчение на дихателните органи при кашлица и настинка
 • Бори се с инфекциите
 • Неутрализира свободните радикали, които прич           иняват стареенето и болестите
 • Повишава бионаличността (усвояването) на други хранителни вещества

bleeding-paprika

И лютият червен пипер спира кървенето за 15 секунди

Отново, при порязване и рани, които не спират да кървят, дори и когато ги превържете стегнато или притискате мястото, не се отчайвайте – има още едно решение! Горе главата. Ако искате раната да заздравее по-бързо, тогава ви трябва коаголатор, а един от най-добрите коаголатори е глината на прах. Но ако нямате лековита глина на прах у дома си, можете да използвате лют червен пипер, който не трябва да е много лют. Опитайте се да намерите органичен червен пипер. Той е отличен лек при сериозни порязвания, кървене на носа и дори при артериално кървене, понеже спира кървенето само за няколко секунди.

Методът:

Просто наръсете раната с лют червен пипер и притиснете със салфетка. След известно време той ще засъхне и кървенето ще спре след съвсем кратко врме. Същия метод трябва да се използва наред с глина на прах и ще постигнете същите резултати, както с лютия червен пипер.

Лют червен пипер и глина на прах за вътрешен кръвоизлив:

В случай на вътрешно кървене тези две субстанции също помагат. Просто вземете чаена лъжичка от глината и паприката общо, смесете ги в чаша гореща вода и изпийте.

Бележка на Здрави всеки ден

И накрая, информация от първа ръка:

Лекът с черния пипер го изпитахме успешно съвсем наскоро. Съседка се беше порязала много сериозно и кръвта изобщо нямаше намерение да спре. Тогава се сетих, че бях чела за този лек и се готвех да го публикувам – ето днес му дойде времето!

Промих раната с кислородна вода и я поръсих щедро със смлян черен пипер. Поставих марля и използвах бинт за стрягане на раната. И… нито капчица кръв не изби върху марлята или бинта. Кървенето спря! След часове неуспешни опити с какво ли не! Така че, ако пострадате и кръвта не иска да спре, опитайте този лек.

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-stop-the-bleeding-with-black-pepper/#axzz40vsa7xB9

http://naturalmedicinehouse.com/?p=1444
Снимки: Faydaları Zararları; Master News

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *