15 причини да сме благодарни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В тон с днешния Ден на благодарността:

Винаги е по-лесно да бъдем благодарни когато нещата вървят добре, но може би е дори още по-важно да помним да сме благодарни в особено трудните дни. Благодарността е показала, че действително променя начина ни на мислене, като ни прави по-щастливи и внася още повече положителни неща в живота ни. Тя има способността да ни трансформира като хора, правейки ни по-добри, по-щастливи и дори по-здрави.

thanksgiving

Ралф Уолдо Емерсън е казал, „Създайте си навика да сте благодарни за всяко добро нещо, което ви се случва, и непрекъснато благодарете. И понеже всички неща допринасят за напредъка ви, вие трябва да включвате всички неща в благодарността си”.

Един от най-лесните начини да оправим някой опак ден, седмица или дори година е като се фокусираме върху благодарността. Без значение колко зле са нещата, можете да откриете някой, който е по-зле – и винаги можете да намерите нещо или няколко неща, за които да сте благодарни в собствения си живот.

Този списък може да е добро начало за създаването на ваш собствен списък от неща, за които да сте благодарни.

Чиста питейна вода

Без вода ние преставаме да съществуваме, но вие вероятно приемате за даденост факта, че имате в изобилие питейна вода. Има много хора, които нямат този шанс – 780 милиона души по света нямат достъп до безопасна питейна вода според water.org.

Здравето ви

Дори и да страдате от заболяване или дори от няколко заболявания, най-вероятно поне няколко части от тялото ви са в добро състояние.

Домашните ви любимци

Ако имате домашен любимец или няколко домашни любимци, вече знаете, че те ви дават едни от най-добрите примери за безусловна любов, които съществуват. И в лошите и в хубавите дни те ви даряват с много любов, а често пъти и със смях.

Семейството

Дали по кръвна линия или от хора, с които сте се запознали и които чувствате като семейство, включително родителите ви, които без значение колко несръчно, все пак са направили възможно идването ви на този свят.

Хората, които не ви харесват

Като сте благодарни за онези, които не ви харесват това може да ви напомни, че имате силна ценностна система и мнения – дотолкова, че сте готови да жертвате част от това да бъдете харесвани за сметка на това да ги отстоявате. А това е нещо хубаво.

Свобода на религията

Като можете да вярвате в каквото си искате и по начина, по който искате или в нищо и никого ако щете, това е нещо, което много хора не са свободни да правят.

Грешките си

Ако никога не сте ги правили, нямаше да сте се поучили от тях и нямаше да сте човека, който сте днес.

Че имате покрив над главата си

Ако имате покрив над главата си, пък било то и палатка, колиба, апартамент или имение, вие имате нещо, за което да сте благодарни, защото е изчислено, че 100 милиона души в света не притежават този лукс.

Можете да четете

Ако четете това сега вие най-вероятно сте грамотни.  Има 774 милиона души в света, които са неграмотни, като е изчислено, че в САЩ 14% от възрастните не могат да четат.

Телефона си

Телефонът, който имате ви позволява да общувате с хората незабавно дори и когато ви разделят огромни разстояния.

Дишате свеж въздух

Самото дишане на свежия въздух навън може да снижи стреса и да повиши радостта. Ако не дишате силно замърсен въздух, който дразни очите, носа и гърлото ви или по-лошо, въздух, който съдържа токсични химикали, които могат да причинят рак, увреждане на белите дробове, да увредят мозъка и нервите ви, то това е нещо, за което да сте благодарни.

Изкуството

Изкуството прави живота красив сам по себе си. Самото гледане на красиво произведение на изкуството може да помогне за снижаването на кръвното налягане и да намали стреса и безпокойството. Ако се вгледате, изкуство има навсякъде около вас – не е необходимо да сте близо до музей, за да го откриете.

Природата

За тревата и всички малки създания, които живеят в нея, за дърветата, които ни дават сянка и оживяват средата, в която живеем, за красотата на дъгата.

Смеха

Какво би бил живота без смях?

Мъдростта

Макар че много от нас не харесват мисълта за остаряването, с възрастта ние ставаме по-мъдри. Бъдете благодарни, че остарявате.

~The Alternative Daily

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/15-reasons-grateful/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N141126

Снимка: homeartshop.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *