Мръсни ваксини: Всяка ваксина за хора заразена с метали и частици в ново изследване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Мръсни ваксини: Всяка от изследваните човешки ваксини беше замърсена с метали и частици в ново изследване; четвъртък, 2 февруари 2017 година

dirty-vaccines-2

Учените изследваха 44 проби от 30 различни ваксини и откриха опасни замърсители, включително червени кръвни телца в една ваксина и метални токсични съставки, причиняващи отравяне във всяка една от изследваните проби – с изключение на една ваксина за животни.

С помощта на изключително чувствителни нови технологии, които не са използвани в производството на ваксини, италиански учени съобщиха, че са „озадачени” от разкритията си, които включват отделни частици и наслоявания на органични отломки, включително на червени кръвни телца от човешки или може би животински произход и метали, включващи олово, тунгстен (волфрам), злато и хром, които е доказано, че са свързани с автоимунни заболявания и левкемия.

В изследването, публикувано тази седмица (статията е от 2.2.2017 г.) в списанието International Journal of Vaccines and Vaccination, изследователите с ръководител Антониета Гати от Националния изследователски съвет на Италия и научен директор на Nanodiagnostics, казват че техните резултати „показват присъствието на частици материя с на микро- и нано-размери, състоящи се от неорганични елементи в проби от ваксини”, които не са посочени в списъците на съставките на тези продукти.

Оловните частици са открити във ваксините против рак на маточната шийка, Gardasil и Cevarix, например, както и в сезонната ваксина против грип Aggripal, произведена от Novartis, както и във ваксината as Meningetec, насочена да предпазва от менингит С.

Проби от бебешка ваксина, наречена Infarix Hexa (срещу дифтерит, тетанус, коклюш, хепатит B, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип В), произведена от компанията GlaxoSmithKline бе открито, че съдържа неръждаема стомана, тунгстен (волфрам) и златно-цинков агрегат.

Други метални замърсители включват платина, сребро, бисмут, желязо и хром. Хромът (сам или в сплав с желязо и никел) е открит в 25 от човешките ваксини от Италия и Франция,  които са изследвани.

Ваксината Fluarix на GSK за деца на три години и по-големи съдържа 11 метали и агрегати от метали. Агрегати (органично-неорганични смеси), подобни на тези, открити във ваксините е доказано, че преобладават в случаи на левкемия, отбелязват изследователите.

Много от ваксините съдържат желязо и железни сплави, които според изследователите „могат да корозират и корозиралите продукти упражняват токсичност, засягаща тъканите”.

dirty-vaccinesИзследователите предоставят снимка на област в капка от ваксината Repevax на компанията Sanofi Pasteur MSD (за дифтерит, коклюш, тетанус, детски паралич), „в която морфологията на червени телца – не можем да определим дали човешки или животински – се вижда ясно” наред с наличието на „отломки”, изградени от алуминий, бром, силикон, калий и титан.

Feligen, единствената ветеринарна ваксина, изследвана сред общо 44-те проби от ваксини се оказа единствената проба несъдържаща външно замърсяване.

Изследването разкри алуминиев и натриев хлорид, обичайния компонент в солен разтвор, както се очакваше, понеже те са назовани съставки в повечето ваксини. С помощта на специална техника – електронен сканиращ микроскоп (Field Emission Gun Environmental Electron Scanning Microscope), изследователите са направили снимки на тази алуминиева сол, която формира подобни на скреж по стъклата кристални разклонения върху капките течност от ваксината. Произведена в Германия ваксина срещу алергии образувал пласт неорганични соли, толкова дебел, че изследователите не успяват да пробият капката, нито да засекат други замърсители под формата на частици замърсители.

Алуминият е документирано, че сам по себе си е невротоксичен. Френските ветеринарни ваксини го изключват поради тази причина. Ваксините за хора не го правят (не го изключват). Изследователите изразяват загриженост относно синергията на множество токсини, добавяни към този познат невротоксин. „Много добре известен факт в токсикологията е че замърсителите упражняват общо синергично действие и с повишаването на броя на замърсителите, последиците стават все по-малко и по-малко предвидими. Това важи още повече в случаите когато някои от субстанциите са неизвестни”.

„Количеството засечени чужди тела, а, в някои случаи, техните необичайни химични състави ни озадачиха”, отбелязват изследователите. „В повечето случаи, засечените комбинации са много странни понеже нямат никаква техническа употреба, не могат да се открият в нито един справочник и изглеждат като резултат от произтичането на случайно формиране, например, като при горенето на отпадъци. Във всеки случай, какъвто и да е произходът им, те не би следвало да се съдържат в нито един медикамент за инжектиране, да не говорим за ваксини, още повече в такива, предназначени за бебета”.

Нежелано въздействие

Изследването обяснява, че тези чужди инжектирани нечистотии може би обясняват широката гама очевидно несвързани неблагоприятни събития, свързвани с ваксиниранията от главоболия и припадъци до умора, мускулна болка, парализа и синдром на внезапната детска смърт. По-вероятно отколкото не, твърдят учените, замърсителите във ваксините ще „имат по-сериозно въздействие върху много малките организми като тези на децата”.

След като влезе в тялото, чуждият материал във ваксините без значение дали е бил предназначен да е там, както е в случая с алуминия или не, в случая на замърсителите, хвърля мъчно преодолимата имунна система в действие.

Както се случва с всяко дребно и чуждо тяло, нейната реакция спрямо съставките във ваксините е мощна, лошо разбрана, непредсказуема, и както казват италианските учени, може да е „нежелана”. Имунната система може да изпрати армия от големи бели кръвни клетки, наречени макрофаги, които да погълнат чуждите тела и да ги задържат в отоци и грануломи на мястото на поставяне на инжекцията. Но ако замърсителите бъдат отнесени с кръвообръщението, в което и да било отдалечено място или орган включително в микрофлората, която регулира множество функции, включително имунната система, тяхното въздействие може да се усети дълго след потайното им влизане в тялото.

В някои случаи имунната система може да задейства възпалителна атака срещу онова, което тя възприема като нападател. Това може да включва задействането на атака на множество играчи, наречени цитокини. Някои от тези химически пратеници като интерлевкин-6 са инкриминирани в предизвикването на аутизъм.

Понеже тялото може да се затрудни в премахването на тези замърсители, този вид възпаление може да продължи дълго и да стане хронично и да се прояви като автоимунни заболявания, при които имунната система се обръща срещу собствените си клетки като в случаите на множествена склероза или диабет тип.

Доказано е също така че замърсителите, открити във ваксините могат да влизат в ядрата на клетките и да взаимодействат с ДНК-то, отбелязват изследователите. Никой не знае до какво може да доведе това.

Мрачна история

Ваксините имат дълга и мръсна история на замърсяване. През 1955 година партиди от ваксината за детски паралич, съдържаща жив вирус на детски паралич, инфектира и парализира стотици деца. Трагедията е известна под името Инцидента Катър от названието на лабораторията, където ваксините са преминали с отличие тестовете за безопасност.

Но има десетки други „инциденти”, които е по-добре да наречем действия на престъпна небрежност, като следните:

  • Полио ваксината, правена между 1955 и 1963 беше замърсена с маймунски вирус 40 (SV40) от бъбречните клетки на маймуни, използвани за производството на ваксината. Тя се свързва с нарастващата епидемия на ракови заболявания.
  • През 2007 г., Merck & Company, Inc. иззе от магазините 1.2 милиона дози от своята ваксина Hib поради замърсяването й с бактерия, наречена B. cereus, потенциално смъртоносна, натравяща храната бактерия.
  • През 2009 г. повече от 40000 дози от ваксината против менингит С за бебета бяха изтеглени от британския пазар когато бе открито че те са замърсени с отравящата кръвта бактерия S aureus.
  • През 2010 г., подробен анализ на осем различни ваксини, съдържащи живи атенюирани вируси разкри неочаквани вирусни секвенции в три от тях: ретровирусна птича левкоза бе открита във ваксина за дребна шарка, вирус подобен на маймунски ретровирус бе открит във ваксината Rotateq против диария, разработена от консултанта в Центъра за контрол на заболяванията (САЩ) Пол Офит, а цялата геномна секвенция на свинския cirovirus1 бе открита във ваксината Rotarix, което доведе до това Агенцията за храните и лекарствата (FDA) да забрани ваксината за ротавирус.
  • През 2014 г. Американската агенция за храните и лекарствата нареди на компанията GlaxoSmithKline да промени производствената операция на своята противогрипна ваксина, когато откри микробиологично замърсяване в продукти, за които се твърдеше, че са стерилни.
  • През 2013 г., Merck & Company, Inc. иззе от пазара една партида на ваксината Gardasil, след като в няколко от флаконите бяха открити стъклени частици.
  • Наскоро беше съобщено, че компанията Sanofi Pasteur отказва да изземе от пазара своята ваксина за бебета ActHIB, макар че знае, че тя е замърсена със стъклени частици. FDA не възрази.

Има десетки такива случаи и дори и до производителите на ваксини да са изпратени множество „предупреждения”, рядко се предприемат действия за пречистването на процеса на производство на ваксините. Понеже фармацевтичните компании имат клауза за всеобхващащи обезщетения при съдебни дела за дефектни ваксини, те нямат стимул да правят каквото и да било, за да подобрят и пречистят производствения си процес.

Ясна и настояща опасност

Изследователите заключават, че замърсяването на ваксините, което са открили вероятно е случайно. „Нашата хипотеза е че това замърсяване е неволно, понеже то вероятно се дължи на замърсени компоненти или процедури в индустриалните процеси (например, филтрации), използвани за производството на ваксините, които не са разследвани и не са открити от производителите”.

Дискутирането на това защо фармацевтичните компании не произвеждат чисти ваксини е едно нещо. Но реалността при ваксините, такива каквито са те в момента, е друго нещо. Тя не променя какво се инжектира на милиони хора днес. Опасни, непреднамерено присъстващи токсини има във всяка една от ваксините изследвани в това изследване, освен в една, предназначена за котки.

Това изследване не само показва, че ваксините са пълни с боклуци, които учените дори не могат да определят какви са. То осмива здравните надзорни органи като FDA и Центъра за контрол на заболяванията и техните лъжи, че ваксините преминават през надеждни проверки за безопасност и оценка на риска.

То не просто разкрива, че дългосрочните последици от ваксинациите не могат дори да бъдат осмислени и оценени. Ако противораковите ваксини като Gardasil и Cevarix съдържат причиняващи рак агрегати от токсични метали, употребата им като оръжие срещу рак, какъвто момичетата имат нулева вероятност да развият преди да навършат 21 години, не е просто безполезна. Тя е нечувана злоупотреба.

Ето защо всички твърдения, че ваксините спасяват животи, трябва да бъдат претеглени спрямо рисковете, вложени в тях да причиняват рак, заболявания, свързани с развитието на нервната система, автоимунни заболявания и всяко друго опосредствено от имунната система „мистериозно” заболяване, които в днешно време са се превърнали в епидемия с рязко повишената си заболеваемост.

Резултатите от тези разследвания не само опровергават всяко твърдение, че ваксините са „безопасни и ефикасни”, но те потвърждават, че те са всъщност очевидна и злокобно присъстваща е ежедневието опасност.

Статията първо е публикувана в сайта Children’s Medical Safety Research Institute

от Селест МакГавърн

Още информация за ваксините ще намерите в категория “Ваксини” в сайта.

Източник:

http://www.greenmedinfo.com/blog/dirty-vaccines-every-human-vaccine-tested-was-contaminated-metals-and-debris-new-

Снимки: compute.info; Amanda, Autism Advocate – WordPress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *