6 хранителни вещества се борят с възпалението

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

inflamation-supplements

Травма, болест и стрес, има много причини за възпалението. То може да е причинено и от нездравословни храни и навици на живот. Набавянето на допълнителна помощ от хранителни добавки може да е добра идея за снижаването на възпалението.

Ето 6 хранителни добавки, които трябва да опитате, защото те могат да ви помогнат:

1. Алфа-липоева киселина

Алфа-липоевата киселина е вид мастна киселина, която тялото прави с цел производство на енергия. Тази киселина също така действа като антиоксидант, като защитава клетките от увреждане и помага за възстановяването на нивата на витамините С и Е. Няколко изследвания показват, че тя също така снижава възпалението, свързано с инсулиновата резистентност, рака, чернодробните заболявания, сърдечните заболявания и някои други заболявания.

2. Куркумин

Куркуминът е компонент, съдържащ се в куркумата. Той снижава възпалението при диабет, сърдечни заболявания, възпалителни заболявания на червата, рак и така нататък. Той също така снижава възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит и подобрява симптомите при тях.

 3. Рибено масло

Хранителните добавки с рибено масло са богати на омега-3 мастни киселини, които са жизненоважен компонент за добро здраве. Рибеното масло снижава възпалението, свързвано с диабет, сърдечни заболявания, рак и много други заболявания.

 4. Джинджифил

Джинджифилът съдържа два важни компонента – джинджерол и зингерон, и те са свързани със снижаването на възпалението при колит, увреждане на бъбреците, диабет и рак на гърдата. Те свалят и възпалението и мускулната треска след физически упражнения.

5. Ресвератрол

Антиоксидант, съдържащ се в гроздето, сините боровинки и други плодове с лилав цвят, ресвератролът снижава възпалението при хора, страдащи от сърдечни заболявания, гастрит, инсулинова резистентност, гастрит и други заболявания. Изследване  показва, че хранителните добавки с ресвератрол снижават възпалителните маркери и кръвната захар при хора със затлъстяване.

 6. Спирулина

Това синьо-зелено водорасло притежава някои мощни антиоксидантни свойства. То снижава възпалението, води до по-здравословно стареене и укрепва имунната система. Антиоксидантната защита предоставяна от спирулината снижава възпалението.

Прочетете още по темата: 8 сурови храни за бързо снижаване на възпалението

 

Източник:

http://treason.news/2016-08-24-6-supplements-that-fight-inflammation.html

Снимка: BoozeBay

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *