Хроничното възпаление предизвиква левкемия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Медицинските изследователи от известно време знаят, че хроничното възпаление може да доведе до рак, но не се знаеше как точно се случва това. Ново изследване от Специализирания център по ракови заболявания на Държавния университет на Охайо определи специфична, подобна на хормон субстанция, която при високи нива може да причини агресивна форма на левкемия (рак на кръвта). Тази субстанция, IL-15 (интерлевкин 15) се появява когато тялото създаде възпаление в опит да се излекува  от нахлуващите бактерии, вируси, гъбички, токсини и т.н.

chronic-inflammation

Обаче, ако излагането на нахлуващи микроби стане хронично, възпалението не отшумява и високите нива на IL-15 тогава могат да доведат до смъртоносна форма на левкемия – LGL (гранулоцитна левкемия).  Ракът се появява когато високите нива на IL-15 ‘задействат’ причиняващите рак протеини ‘мик’ вътре в клетките.  Тези протеини тогава причиняват генни мутации в ДНК-то и се развива рак.

Но добрата новина е, че учените също така разработиха лечение за LGL, което към днешна дата не показва никакви странични ефекти в изследваните животни. Учените смятат, че откриването на този подход към един вид рак ще им помогне да разберат как да спират развитието на процеса на причиняване на рака и как да лекуват вече съществуващите видове рак.

Изследователския екип на сайта Healthy Answers (Здравословни отговори)

Източник Healthy Answers, Chronic inflammation causes leukemia, 3 December 2012

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *