Този лесен лек спира настинките и грипа в крачка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hydrogen-peroxid-ears

Кислородната вода е от нещта, които винаги имам в дома си. Тя е евтина и има безкрайно много полезни приложения.

Освен че я използвам за почистване на дъските за рязане, за дезинфекция на четките за зъби и за излъскване на банята до блясък, винаги имам шишенце от нея под ръка през студените месеци.

Водородният прекис е с много прост химичен състав: само вода и кислород. Обаче, силата му е именно в тази просотота: кислородната вода е мощен антисептик и унищожава редица патогени посредством процеса на оксидация.

НЕКА МАГИЯТА H2O2 БЪДЕ С ВАС!

Макар че кислородната вода обикновено се приема за дезинфектант при леки порязвания и рани, тя също така е много ефикасна за спиране на настинките и грипа в зародиш. При пръв признак на неразположение (летаргия, кашлица, кихане, подути лимфни възли и т.н.), аз напълвам капкомер с кислородна вода и наливам от течността в ушния си канал, докато се запълни.

Прочетете Обърнатото дърво, необичаен роман за съвременния, търсещ себе си човек от Стефана А’Дора

След лекото шумене оставям кислородната вода да действа в ухото около десет минути и след това отцеждам каквото е останало от нея. Не е необходимо да купувате специален вид кислородна вода, трипроцентният (3%) разтвор от аптеката до вас е достатъчен.

Ключът към успеха при този домашен лек е моментът на използването му. За да има той ефект, трябва да налеете кислородна вода в ушния канал при съвсем първия признак на заболяване. Ако пропуснете този „прозорец”, вие вероятно ще прекарате цялата атака на вируса.

Теорията за кислородната вода е на д-р Ричард Симънс, който твърди, че вирусите, причиняващи настинки и грип влизат в тялото през ушните канали, а не през носа и гърлото. Като повечето от другите терапии, които не могат да бъдат патентовани, медицинската общност в голяма степен пренебрегва хипотезата и ефикасността на водородния прекис.

Водороден прекис за здрава вагина

 През 1938 година немски изследователи използват водороден прекис за лечението на настинки и грип с голям успех, но изследванията им също потъват в забвение. Но дори и Центъра за контрол и превенция на заболяванията (в САЩ) също признава ефикасността на кислородната вода в убиването на грипните вируси.

Отгледах децата си с този трик с кислородната вода и днес все още когато у дома някой усети, че пипва настинка, бутилката с кислородна вода си остава незаменим лек!

Сюзън Патерсън

Прочетете още за кислородната вода:

Кислородна терапия подсилва енергията, спира болката и лекува

Водороден пероксид за блестяща чистота в дома

Лечение на хронични заболявания у дома 2

 

Източник:

https://www.thealternativedaily.com/bizzare-home-remedies-health-work/?utm_source=external&utm_medium=MG&utm_campaign=mgemail

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *