Използвайте това растение: първа линия на защита от заболявания на белите дробове и бъбреците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

horsetail-tea

Билката хвощ можете да откриете по поляните до реки и потоци, особено по по-мочурливите или песъчливите, както и покрай железопътните линии.

Традиционната медицина твърди, „Няма думи, които да опишат перфектното и разностранно действие на тази известна с ползите си за здравето билка”. Тя е богата на силициева киселина, която съдържа калций и силиций, затова тя се използва често и при заболявания, свързани с костите и хрущялите. Чаят от хвощ е лек, който е предопределен за хора със счупени кости, разтегнати сухожилия или които просто имат слаби кости. Освен че лекува костите, той помага за растежа на костите и ноктите, на кожата и мускулните тъкани.

Ползите за здравето от силициевия двуокис I

Когато берете хвощ сред природата, за да използвате всичките лековити свойства на билката, търсете ярко зелени растения и откъсвайте цялото растение.

Лековити ползи, известни от векове

Билката хвощ се счита за един от най-полезните продукти за лечение на белодробни заболявания, дори и в много напреднал стадий. Хвощът е също така много полезен за хората с анемия, защото стимулира производството на червени кръвни телца. Чаят от хвощ се използва и за подсилване на имунитета. Той е безпогрешен в лечението на язви на стомаха, хемороиди и болести на уринарния тракт и бъбреците, кожни болести, както и за премахването на целулита.

Отвара от хвощ можете да използвате върху рани за спиране на кървенето и ускоряване на заздравяването. Можете да пиете и чай от хвощ за облекчаване на стомашни болки и за лечение на бъбречни проблеми, а клонките на растението можете да използвате като естествена четка за зъби.

Чудодейния органичен силициев двуокис II

Направа на чая

Изсушете хвоща и нарежете билката на малки парчета, след това я накиснете за 3-4 часа. Варете10 до 15 минути, покрийте и оставете чая да престои един час преди да го прецедите. Пийте по 2-3 ч.ч. от този чай всеки ден. След 2-3 седмици на употреба на чая от хвощ, направете пауза и се консултирайте с лекар.

Приготвяне на сок

Изстисквайте сок от ситно нарязан хвощ. Пийте по 3 пъти на ден по 2-3 лъжици, чист или смесен с чаша вода.

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/do-not-skip-this-plant-the-first-line-of-defense-from-lung-and-kidney-diseases/

Снимка: Simona Giosu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *