Колоидно сребро за здраве, 9 полезни ежедневни употреби

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

По препоръка на моя холистичен педиатър, за първи път използвах колоидно сребро за да отърва сина си от неотшумяващата му кашлица, която упорито не спираше да го тормози. Фактът, че този лек подейства – след като обичайният ми арсенал от билки не успя – ме накара да изследвам употребите на колоидното сребро и безопасността му.

Оказва се, че среброто се използва за предпазване от и лечение на инфекции от векове, дълго преди откриването на микробите.

Ето няколко бързи съвети за безопасна употреба на колоидното сребро

Когато използвате колоидно сребро не забравяйте следните предупреждения:

Колкото по-мънички са сребърните частици, толкова по-добре. Когато сребърните частици са твърде големи, те се натрупват в тъканите на тялото. Резултатът? Перманентно синкава кожа, състояние известно като аргирия. Въпреки неприятната визия, аргирията е безвредна.

Колоидното сребро убива бактериите. Вредните… а вероятно и полезните също. Право да си кажа, не успях да намеря окончателни доказателства дали колоидното сребро не засяга или пък убива полезните бактерии. Но за да се предпазвате така или иначе, непременно яжте богати на пробиотици, ферментирали храни, като кисело мляко, комбуча, кисело зеле, кимчи и кисели краставички. Също така взимайте пробиотици когато използвате колоидно сребро.

Пет заредени с пробиотици ферментирали храни, рецепта за кимчи

Не всички продукти с колоидно сребро са еднакви. Първо, избягвайте йонно сребро, защото то е по-малко ефективно. Също така е добре да избягвате продуктите със сребърен протеин заради потенциалното развиване на аргирия. Продукт, съдържащ сребърен протеин образува пяна когато го разтръскате и пяната не изчезва няколко минути.

Така че когато купувате колоидно сребро, уверявайте се, че то е истинско, т.е. купувайте от реномирани източници.

Кахексията поразява и домашните ни любимци, хидразин сулфатът спасява и тях

Ето девет чудесни за здравето употреби на колоидното сребро

1. Когато да се разболеете НЕ е опция

Зная  — ние не избираме сами кога да се разболяваме, нали? Но когато да вдигнем висока температура или носът ни да потече наистина не ни устройва, помислете си да ударите едно рамо на имунната си система с колоидно сребро. Просто следвайте упътванията на продукта за употребата му неинвазивно, което означава пиенето на малко количество от разтвора всеки ден. Така ще предотвратите болестта ПРЕДИ да се разболеете

2. За отблъскване на упорити инфекции

Било то неотшумяваща кашлица или латентна синусова инфекция, колоидното сребро може да даде на имунната ви система онзи последен изблик, от който тя се нуждае, за да постави вредните микроби под контрол. В този случай следвайте указанията на продукта за по-голяма доза в рамките на ограничен период от време.

Колоидното сребро, новата стара алтернатива на антибиотиците

3. При порязвания и рани

Можете да си набавяте гел от колоидно масло за локално намазване – тези продукти са много полезни за предпазване от инфектиране на порязвания, ожулвания и други по-леки рани. Нанесете малко от гела върху раната, както бихте нанесли антибиотичен крем и я покрийте с лепенка.

4. Промиване на носа

Използвали ли сте нети-пот – приспособлението, подобно на малък чайник, използвано за промиване на носа? Ако го използвате – или имате наум да го изпробвате – добавянето на колоидно сребро в разтвора, който ще използвате може да помогне за решаването на хроничните ви проблеми със синузита. Можете също така да закупите спрей бутилки за вертикална употреба с колоидно сребро и да впръсквате директно в ноздрите си в носа.

5. При гъбични инфекции

Освободете се от сърбежа, паренето и отделянето на секрет, свързвани с гъбичните инфекции. Смесете една супена лъжица колоидно сребро с вода и използвайте върху засегнатото място като промивка. Ще се изненадате колко бързо действа то – повечето хора споделят почти моментални резултати.

Представяме ви среброто, което унищожава 650 различни патогени и лекува възпалението за 72 часа

6. Локален лек за пъпки и акне

Можете да използвате или течна или гел форма на колоидно сребро и да го натърквате директно върху заразените с акне места. Освен това, можете да нанасяте с памук върху засегнатото място, след като сте го почистили. За да достигнете до основата на акнето особено важно е да се погрижите за здравето на стомаха и червата си.

7. Очни инфекции

Използвайте капкомер, за да капвате колоидно сребро директно в очите си. Така ще постигнете чудесни резултати в лечението на остър инфекциозен конюнктивит и при други очни инфекции. Капвайте по няколко капки във всяко око по няколко път на ден докато инфекцията отшуми.

8. По време на пътуване

Когато пътувате със самолет, предпазвайте се от инфекции като използвате спрей бутилка с колоидно сребро. Пръскайте със спрея ръцете, лицето и вътре в устата си. Правете това на всеки два часа, докато трае полета.

32 признака за гъбичен свръхрастеж в тялото и кои храни го убиват

9. За домашните ви любимци

Може да става дума за инфектирано око или гноясала рана. А може проблемът да е старост и проблеми със зъбите. Много вероятно е на някой етап домашният ви любимец да се нуждае от помощ за справяне с инфекция. Колоидното сребро действа върху домашните любимци толкова добре, колкото и на вас.

И така колоидното сребро е безопасно лесно за употреба и евтино за добавяне в здравословния си начин на живот.

Емили Бартлет

Прочетете още:

Естествени антибиотици за чудесно здраве

7 естествени антибиотика, които няма да ви убият

30+ МАЛКО ПОЗНАТИ УПОТРЕБИ НА БОРАКСА В ДОМАКИНСТВОТО

Най-разумният ви подход към добро здраве оттук нататък

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Източник:

https://holisticsquid.com/colloidal-silver-uses/

Снимка: Holistic Squid

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *