Открития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 4

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ТАЙНА # 4

Диабетът победен

Ботаническото откритие, което оставя лекарите слисани

diabetes

Тази история е за това как една служителка в Института за здравни науки се оттърва от инсулина за шест седмици… след като девет години беше на изписвани с рецепта лекарства! И ако тя знаеше за тази ‘хранителна добавка, регулираща кръвната захар’, тя щеше да предотврати проблема, преди още той да се бе появил!

Джун е 56 годишна и има диабет. Тя беше взимала инсулин и други предписани й орално лекарства в продължение на девет години, когато се съгласи да изпробва едно ново решение. След шест седмици тя спря както инсулина, така и друго, предписано й лекарство.

Правилно прочетохте: Само за шест седмици лекар, занимаващ се с алтернативна медицина реши проблем, с който традиционната медицина не можа да се справи в продължение на девет години и който й беше струвал хиляди долари. Истината е, че лечението на един диабетик струва около $10000 на година. Традиционната медицина бе оскубала тази жена с може би $90000, за да лекува медицински проблем, който лекарства на растителна основа лекуват за нула време!

Стандартен тест за диабетици показа, че Джун от сериозно болна от диабет, в курса на лечението оздравя. Но това откритие за диабета, почти не се случи.

Вярвате или не, Джон Барън, известният изследовател, открил това лекарство не искаше да има нищо общо със създаването на терапия за диабетици. Той смяташе, че ще е грешка да се използват билки и хранителни добавки за справяне със симптомите на диабета, вместо да се лекува основната причина –начина, по който се храним.

 40 процента от америанците са изложени на риск

 Онова, което промени решението на Джон беше галопиращата диабетна епидемия навсякъде около нас. Почти 20 милиона американци са сериозно болни от диабет, а до 40 процента от нас останалите, са пред развиване на болестта. Диабетът е причина номер 6 за смъртните случаи в САЩ и май й е писано да се премести нагоре в класацията много бързо, заради начина, по който се храним.

Трудно е за вярване, но средният американец консумира по 75 килограма захар на година. И това никак не е трудно, дори и да си мислите, че внимавате. Например, газираните напитки съдържат по цяла чаена лъжичка захар на всеки 30 куб. мл. Захар има в кетчупа, в сосовете за салати, в ‘органичните’ зърнени закуски… практически във всичко. Ключът е да балансирате кръвната си захар сега – преди да се разболеете.

Вземаме естествени хранителни добавки за холестерол и за кръвно налягане. Не е ли време за естестено решение за диабета? Джон Барън реши, че е време…

 Седем билки се борят с диабета по седем различни начина

Обещахме ви, че ще ви кажем за комбинация от две билки, която се бори с диабета. Но всъщност нещата са много по-добри… Джон Барън комбинира цели 7 борещи се с диабета билки в една невероятна хранителна добавка!

Барън подходи към своето решение от напълно уникален ъгъл. Вместо просто да следва подхода на традиционната медицина, Барън взе под внимание факта, че атаката не трябва да е насочена към диабета. Това е така, защото диабетът е симптома на проблем, свързан с обмяната на веществата, а не причината.

Така че вместо да се занимава с този краен резултат, Барън разработи формула, която да помага за оптимизирането на способността на тялото да метаболизира правилно захарта. Преди да формулира своя продукт, Барън анализира всички изследвания и конкуриращи се претенции за естествени лечения на диабета и за регулиращи захарта лекарства.

Аюрведическата медицина (древната традиция на Индия), например, предлага 44 различни естествени лекарства за диабета. Други традиционни лечения предлагат още десетки лекове. След много проучвания Барън стесни менюто до шест, които имаха най-добрият шанс да създадат пълен, насочен към основната причина, подход за максимализиране способността на тялото да метаболизира захарта.

Тогава, по петите на ново откритие, той добави седмата силна съставка и постигна идеалната формула за подобряването на метаболизма на захарта. Може и да сте чували за първите две съставки по-долу от други източници, но вероятно няма да можете да назовете останалите пет… и именно тук се проявява уникалния научно изследователски опит на Барън.

fenugreek

Първата съставка е тилчец (сминдух). В скорошно изследване, учените видяха 54% спад в нивата на глюкозата в урината – тестът, който лекарите често използват, за да открият диабет. Но, за да имат най-голяма полза, пациентите трябвало да изяждат огромни количества сминдух – доста неприятно начинание. Билката има ужасен вкус (изключително горчива е) и причинява някои много неприятни странични ефекти (лош мирис на потта и урината), когато го ядете в големи количества.

gymnema-sylvestre

Сега един нов екстракт концентрира активната съставка в тилчеца, което прави възможни много по-малките дози и отърваване от неприятната миризма като страничен ефект. В Индия наричат горската гимнема (gymnema sylvestre), традиционен лек за диабета в традиционната аюрведическа медицина или ‘разрушител на захарта’. Ето защо: Протеинът в растението ви кара да загубите желанието си да поглъщате захар и може всъщност да ви предпази да не асимилирате захарта, която вие НАИСТИНА поглъщате.

Освен това, гимнемата изглежда регенерира клетките на панкреаса, позволявайки на тялото ви да произвежда повече инсулин. В осемнайсет месечно изследване на гимнема, в което повечето участници успяват да намалят приеманите лекарства… някои от тях успяха изцяло да се оттърват от лекарствата. И най-доброто е, че никой не е съобщавал за странични ефекти от гимнемата. Никой.

Коняк манан (известен също като глюкоманан) е ефикасна билка, за която вероянто никога не сте чували, но нейната ефикасност е доказана в клинични изпитания. Всъщност, в 65 дневно изпитание, 72 възрастни пациенти с диабет, които взимат коняк видяха как нивата на кръвната им захар на гладно спаднаха средно с 51.8 процента, а нивата им след хранене спаднаха с 84.6 процента!

nopal-cactus

Бодливият ‘крушовиден’ кактус нопал (nopal cactus) спечели признание в света на естествената медицина. Не са правени много клинични изследвания за медицинските ползи от него, но няколко малки изследвания показват, че яденето на листа от нопал с храната може да спомогне за задържането – и дори за намаляването – на нивата на кръвната захар. Хората с диабет тип 2 са изпитали 10 до 20 процента снижаване на нивата на кръвната захар след яденето на нопал.

 

banaba

Екстрактът от листа на банаба е доказал, че снижава нивата на кръвната захар при пациент с диабет тип 2 с до 30%. Той също помогна на участниците в едно изпитание да държат под по-голям контрол колебанието на кръвната захар. Най-доброто е, че банабата изглежда спомага отслабването… без каквито и да било промени в начина на хранене.

Горчивият пъпеш съдържа поне три съставки, въздействащи върху кръвната захар – и клиничните изследвания потвърждават неговата ефикасност в контролирането на глюкозните нива.

Последната съставка е патентован екстракт от канела, наречен Cinnulin PF™, който засилва цялостната ефикасност на хранителната добавка. Всъщност, Cinnulin PF кара рецепторите на инсулина в клетките на тялото ви да са по-отзивчиви… което означава, че тялото ви можа да използа собствния си инсулин по ефективно.

Барън смеси всички тези съставки в една много полезна хранителна добавка, която той нарича Glucotor™. Ето само някои от впечатляващите резултати, получени в шест седмични клинични изпитания във Фаза I, направени с използването на тази формула:

  • Нивата на кръвната захар спадат средно с 54.4 пункта
  • Средно 52% подобрение в използването и оптимизацията на кръвната захар, което означава, че телата на участниците са се научили да се справят със захарта по-ефективно
  • Подобрен средно с 39% метаболизъм на въглехидратите, което означава, че метаболитните системи на пациентите се справяха с въглехидратите в храната по-ефективно
  • Отслабване средно с по 2.5 килограма на седмица

Предупреждение: Ако вече взимате лекарства по рецепта – а дори и да не взимате – вие се нуждаете от насочване от страна на квалифициран лекар, преди да опитате това (или което и да било друго) лекарство.

Източник: 11 Medical Breakthroughs and Breakdowns That Will Rock the World, HIS, April 2010

Важно:

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненете, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a