Най-доброто изцяло естествено слънцезащитно средство

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sunscreen beach

Експертите повдигат много въпроси за безопасността на слънце защитните средства и за химикалите, които те съдържат. Но изследване в Медицинския център Кейс на университетски болници в Кливланд разкри, че изцяло натурално слънцезащитно средство може да забави стареенето на кожата, да помогне на кожата да функционира по-добре и дори да подобри оздравяването й след слънчево изгряване.

Слънцезащитното средство възхвалявано от изследователите: сънят.

В изследване, финансирано от Estée Lauder, учените откриха, че хората, които постоянно се радват на добър сън през нощта имат кожа, която показва по-малко признаци на стареене, по-ефективно се справя с излагането на слънцето и се детоксикира по-бързо.

„Изследването ни е първото, което убедително показва, че недостатъчният сън е свързан с занижено здраве на кожата и ускорява стареенето на кожата. Жените, лишени от сън показват признаци на преждевременно стареене на кожата и снижаване на способността на кожата да се възстановява след излагане на слънце”, казва изследовател Елма Барън. „Недостатъчният сън се е превърнал в световна епидемия. Макар че хроничното недоспиване се свързва с медицински проблеми като затлъстяване, диабет, рак и имуненна недостатъчност, неговото въздействие върху функцията на кожата по-рано не бяха познати”.

Изследването включва шейсет жени на възраст от 30 до 49 години и оценява навиците им на спане и анализира здравето на кожата им.

Изследването показва значителни разлики между жените със здрав сън и тези с лошо качество на съня. Онези, които имали проблеми със съня имали повече бръчки на лицето, неравномерен тен и по-малка еластичност на кожата.

Освен това, жените със здрав сън се възстановявали по-бързо след изгаряне и възпаление на кожата.

„Това изследване за първи път показва, че лошото качество на съня ускорява признаците на стареене на кожата и отслабва способността на кожата да се възстановява през нощта”, казва изследовател Даниел Ярош. „Тези връзки между съня и стареенето на кожата вече са подкрепени от солидни научни данни и ще имат дълбоко въздействие върху това как изследваме кожата и функциите й”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Best All-Natural Sunscreen, 23 August 2013;

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-best-all-natural-sunscreen/

Снимка: http://www.flickr.com/photos/teegardin/6669041987/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *