Лесен японски метод за бърза релаксация на тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Техниката Джин Шин Джиуцу възниква в Япония. Тя е древна лечебна практика. Тя бе открита отново и разработена от Хиро Мурай, японски лечител и философ от началото на 20 век. Мурай прибягва към техниката Джин Шин Джиуцу по време на търсенето на начини да се справи със собствените си здравословни проблеми. Когато е млад мъж, той е безразсъден и прекалява с преяждането като участва в (и печели!) състезания по надяждане, поглъщайки огромни количества храна и напитки. Когато е на 26 години той се разболява сериозно и лекарите определят заболяването му за нелечимо и терминално, и тогава той търси изцеление в желанието си да се самоизлекува.
Мурай се оттегля в хижа в планината на семейството му в пълна самота. Докато непрестанно припада и идва в съзнание, във видения той вижда как духовни учители правят мудри с ръцете си, които той също започва да прави. На седмия ден той има силно лечебно изживяване и е напълно излекуван. Тогава той се врича да отдаде живота си на откриването на връзката между мудрите, правени с ръцете и своето драматично възстановяване. (Очаквайте статия за тези целебни мудри).
Когато човек се консултира със специалист по Джин Шин Джиуцу, той или тя ще използва и двете си ръце (наричани „кабели за подаване на ток”), за да докосват комбинация от енергийни точки. Простотата и ненатрапчивостта на процеса позволява на човек да се отпусне и да изпита въздействието. С помощта на Джин Шин Джиуцу ние осъзнаваме простия факт, че сме надарени със способността да балансираме и внасяме хармония в тялото си на физическо, умствено и духовно ниво.

Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

Кога започваш да взимаш благосъстоянието си в собствените си ръце? Буквално!

Този японски метод за успокояване на тялото ще отнеме само 5 минути от времето ви и можете да го правите почти навсякъде. Независимо от усилията, които полагаме, всички ние в даден момент изпитваме известен стрес като част от ежедневието си. Макар че мъничко стрес може просто да ви подтикне да дадете най-доброто от себе си, то прекомерният стрес вреди на нормалните дневни дейности и отнема много от личния ни живот и здраве.

Но това не трябва да е така! Японският метод за успокояване на тялото помага!

Този метод е част от техника, позната като Джин Шин Джиуцу, изкуството да успокояваш напрежението, което е причината за редица различни симптоми в тялото. Нашите тела съдържат няколко енергийни пътеки, които внасят живот във всички наши клетки. Когато една или повече от тези пътеки бъде блокирана, това блокиране може да доведе до дискомфорт или дори до болка. Този блокаж или застой не само ще разруши мястото, но и ще продължи и след време ще разстрои цялата пътека или пътеки, по които преминава енергията.

Точката море на спокойствието облекчава безпокойство, нервност, сърцебиене… и още една точка

Всеки от пръстите на човешката ръка представлява различен вид емоция или чувство.

Палецът: Помага за преодоляване на емоции като тревожност и страх. Палецът също така е свързан с органите стомах и далак.

Показалецът: Може да помогне за побеждаването на страха. Той е свързан с бъбреците и пикочния мехур.

Средният пръст: Помага ни да контролираме гнева и възмущението. Той се свързва с черния дроб и жлъчката.

Безименният пръст: Този пръст ще ви помогне да преборите депресията и тъгата. Той също така ви помага да сте по-решителни. Свързва се с белите дробове и дебелото черво.

Кутрето: Помага за успокояване на тревожност и повишава оптимизма и увереността. Той се свързва със сърцето и тънките черва.

Дланта: Помага за балансирането на цялостното щастие. Свързана е с пъпа.

Дланта на ръката влива енергия във всички пръсти. И обратното, всички пръсти на ръката от своя страна вливат енергия в дланта. Това я превръща едновременно в „изворът”, който влива енергия в пръстите, както и в езерото, което събира всички енергии, изтичащи от пръстите. Ето защо, масажирането на дланта на ръката има балансиращо въздействие върху цялостното ни щастие.

Натискайте тази точка всеки ден и вижте какво става с тялото ви

Как да хармонизираме жизнената енергия в тялото си с помощта на японския метод за успокояване на тялото?

Един по един хващайте всеки пръст на едната си ръка с другата като го обвивате плътно с всичките пръсти и палеца. Дръжте всеки пръст от една до две минути. Ще знаете, че методът действа, когато усетите пулсиране.

Как да успокоявам ума си?

Нанасяйте лек натиск в средата на дланта си с палеца на другата си ръка като го задържате там поне една минута.

Практикувайте техниката на японския метод за успокояване всеки ден, за да запазвате спокойствието си и за да възстановявате равновесието вътре в себе си.

Тази практика е удивително лесен начин на акупресура. Тя действа благодарение на определени енергийни точки и енергийни пътеки. Когато енергийна пътека бъде блокирана, има застой на енергия. Това първоначално въздейства върху мястото на застой, но има потенциал да създава дисбаланс по протежение на цялата пътека.

Прочетете още:

Как да се чувстваме по-малко уморени: 5-минутен ритуал за енергизиране на тялото и ума

Ето защо е толкова важно да масажираме стъпалата си преди сън!

Удивителното действие на етеричните масла за облекчаването на хроничната болка

Шиацу, японски масаж за облекчаване на болки и релаксация

Масажирането на пръстите 60 секунди облекчава редица здравословни проблеми

Необикновена точка незабавно сваля кръвното и елиминира всяка болка!

Ефикасна тайна сваля кръвното за 5 минути без лекарства

Източници:

https://www.love-relaxation.com/japanese-method-to-relax-in-5-minutes/

http://balanceflow.com/the-jin-shin-jyutsu-finger-mudras/

Снимка: https://ankewebersmit.com/simple-effective-method-to-relax-5-minutes-hsp/

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *