Шиацу, японски масаж за облекчаване на болки и релаксация

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Japanese-Shiatsu-Self-Massage-Techniques

Терминът „бодиуърк” включва редица алтернативни лечебни методи като техники за масаж, стимулиране на мускулите и ставите и упражнения за дишане. Тези техники внасят релаксация в цялото тяло и облекчават болката.

Шиацу е вид японски бодиуърк масаж, който включва прилагането на приятен натиск с пръстите за разтягане, притискане, масажиране и потупване на конкретни точки в тялото.

Натискът, упражняван с пръстите има силно въздействие върху съединителната тъкан, намираща се под кожата в цялото тяло, която освен това запълва пространствата между различните органи.

Ето защо кожата се счита за най-големият телесен орган.

МУКУЛА мудра за регенериране на органи

Съединителната тъкан създава защитно покритие върху всяка става, мускул, кост, нерв, кръвоносен съд, като също така обгръща и органите включително мозъка и гръбначния мозък.

Но поради лошо кръвообръщение, тя може да стане чуплива или затлачена, а масажът Шиацу я активира и хидратира.

Съединителната тъкан има „електрически” лечебни свойства, познати като пиезоелектричество или в превод „електрическо налягане”, задействано чрез натиск върху определени точки.

Съединителната тъкан също така разнася тези електрически сигнали в цялото тяло и по този начин предоставя релаксация и стимулира кръвообръщението.

Според изследване от 2008 година, публикувано в списанието Journal of Alternative and Complementary Medicine, най-честите симптоми при 633-та участници били стрес, умора, болки в мускулите и ставите.

Бърз масаж регулира кръвообръщението и метаболизма за следващия ден

Всички изследвани участници съобщават, че проблемът, който са имали значително бил снижен при получаването на Шиацу терапия в продължение на 6 месеца.

Освен това 77-80 процента съобщават, че са възприели по-здравословен начин на живот след като са се подложили на това лечение.

От друга страна, 15-34 процента казват също така, че зависимостта им от лекарства била снижена, а 16-22 процента от участниците съобщават за снижена зависимост от конвенционалната медицина.

Само-масажирането Шиацу укрепва здравето, препятства появата на заболявания и стимулира процеса на самолечение.

Дълбоко въздействащият масаж чавути тирумал и ползите от него за вас

1. Шиацу при безсъние

Техника за заспиване 1:  

Свийте дясната си длан и с левия палец натискайте върху вътрешната част на лявата китка в двете й страни в продължение на 5 до 10 минути. Направете същото върху другата си китка.

Техника за заспиване 2:

Нанасяйте натиск по протежение на пръстите на лявата си ръка от долу нагоре с десните си показалец и палец 5-10 пъти. Повторете върху другата ръка и изпълнете упражнението още веднъж.

Лесна акупресурна техника за редовен стомах и спасяване от токсините

2. Шиацу при болка в кръста

Техника за снижаване на болка в кръста 1:

В легнало положение свийте коленете си, поставете ръцете си отстрани на тялото, а табаните ви трябва да са върху пода. Отпуснете се. Затворете очи и дишайте дълбоко 4 минути.

След това вдигнете дясното си коляно нагоре хванете го с двете си ръце и бавно го доближете към гърдите си докато издишате. След това сменете краката и повторете. Правете упражнението 5-10 пъти по два пъти на ден.

Техника за снижаване на болката 2:  

Сложете четирите си пръста на двете длани на кръста си над хълбоците от двете страни на гръбначния стълб с палци изпънати надолу отстрани на тялото. Натиснете за 5 секунди и плъзнете пръстите си нагоре бавно по гърба, като на всяко спиране натискате силно за 5 секунди.

Повтаряйте масажа два пъти на ден по 5-10 пъти.

Коремен масаж с изключителни ползи

3. Шиацу за болки в синусите

Упражнявайте натиск върху скулите си с показалците и правете кръгови движения с тези пръсти в продължение на 5 до 10 минути.

След това поставете показалците си върху челото в началото на веждите, натиснете силно и масажирайте в кръгови движения в продължение на 5 до 10 минути. Повтаряйте масажа два пъти на ден.

Оздравете и подмладете организма си с кубче лед на тила!

4. Шиацу за релаксация

Застанете на колене със стъпала под задните си части. Поставете палците си в средата на всеки табан.

Натискайте в тази точка с палците и ги движете по дължината на всеки табан 10 минути. Повтаряйте масажа по два пъти на ден.

Баланс и хармония: всеки носи магията към тях в пръстите си

5. Шиацу за приток на енергия

Техника за приток на енергия 1:

Сложете ръце върху гърдите си, натиснете леко и масажирайте гърдите си нагоре и надолу 10 минути по два пъти на ден.

Техника за приток на енергия 2:

С дланите си хванете стъпалото си близо до пръстите и с палеца и показалеца на двете си ръце разделете всеки пръст на крака.

Поставете пръстите си в основата на големия пръст и масажирайте върха му с движение нагоре. Повторете масажа върху всеки от големите пръсти на краката 5-10 минути, правете масажа по два пъти на ден.

Открийте невероятните ползи от масажирането на тази точка в ухото

6. Техника за снижаване на тревожността

С палеца на дясната си ръка натискайте в средата на лявата си длан 30 до 60 секунди След това издърпайте четирите пръста на лявата си ръка с четирите си пръста на дясната за да ги изправите надолу. Отпуснете след 5 секунди.

След това силно потупвайте вътрешната част на цялата си лява длан с десния си палец 30 до 60 секунди.

Накрая обърнете ръката си и масажирайте горната част на китката си с кръгови движения 30-60 секунди. Повторете върху другата ръка. Изпълнявайте тази техника по два пъти на ден.

Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

7. Техника за снижаване на стреса

Сложете ръце върху главата си като пръстите са върху скалпа а палците на слепоочията. Леко натискайте върху слепоочията и въртете палците в кръгово движение. Дишайте дълбоко 5-10 минути. Повтаряйте два пъти на ден.

Прочетете и предишната статия:

Стара рецепта за пречистване на кръвта със слънчогледови семки

Източник:

http://www.healthandhealthyliving.com/japanese-shiatsu-self-massage-techniques-for-pain-relief-and-relaxation/

Снимка: Mss Natural Beauty

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *