Излагат ли ви прекомерно на опасни антибиотици?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

antibiotici-al-sears

Преди няколко години Мириам С. отива на почивка мечта на Канарските острови, намиращи се срещу северозападния бряг на Африка. Докато се наслаждава в курорта, тя пипва инфекция на ухото и отива при лекаря на хотела.

Предписват й шест-дневен курс на често срещан антибиотик и тя го взима, както й е предписан.

Три седмици по-късно 61-годишната Мириам изпада в тежка депресия и умора. Тя развива силни болки в краката, раменете и стъпалата. Преди това дейната лекарка почти не може да ходи. Единственият начин да се качи и слезе по стълбите е на лакти и колене.

Употребата на антибиотици, свързана с диабет тип 1

Мириам е поразена от антибиотика… който е трябвало да я излекува.

Лекарството пито от Мириам спада към клас лекарства, наречени флуороквинолони. За него се изписват повече от 32 милиона рецепти всяка година и то е четвъртият най-често предписван антибиотик в Америка.

И всяка година стотици хиляди хора понасят увреждания от това лекарство.1 А 6500 души са починали.2 Инвалидизиращото състояние, което Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) е нарекла FQAD или свързвана с флуороквинолона инвалидност води до:3

  • объркване
  • загуба на паметта
  • замаяност
  • слабост
  • изключително силна тревожност
  • разкъсване на сухожилия
  • увреждане на нервите
  • сърцебиене
  • делириум

Резистентните бактерии и употребата на антибиотици

Тези здравословни проблеми продължават с години и с времето стават по-сериозни. И последиците са потенциално перманентни. Ето защо помагам на своите пациенти да се борят с инфекциите с безопасни натурални лекове. Днес ще споделя с вас три от любимите си такива лекове.

През 2016 година Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) нареди поставянето на оградено в черно предупреждение върху етикетите на флуороквинолоните (FQs). Това е най-строгото предупреждение на Агенцията и то е насочено към привличане на вниманието ви към животозастрашаващите рискове от приема на това лекарство.

Колоидното сребро, новата стара алтернатива на антибиотиците

Но предишен етикет, изискван от FDA указваше, че случаите на невропатия след прием на лекарството FQ Levaquin са редки и могат да бъдат излекувани със спирането на лекарството.

Истината обаче е, че такива странични ефекти изобщо не са рядко срещани и че невропатията не се лекува лесно, дори и пациентът да спре да пие такива лекарства.

Не ме разбирайте погрешно. Аз не съм против антибиотиците. Откакто Александър Флеминг откри пеницилина в края на двайсетте години на миналия век тези лекарства са спасили живота на стотици милиони хора.

Антибиотиците и суперустойчивите бактерии, някои съвети

Аз съм против прекомерната употреба на антибиотици.

Глобалното потребление на тези изписвани с рецепта лекарства неимоверно се е увеличили. За само 15 години то е скочило с 65% до 42 милиарда ежедневни дози.4 Според Центъра за контрол на заболяванията (на САЩ), приблизително 1 на всеки 3 рецепти за антибиотик е ненужна.5

А това води до истински проблеми…

Резистентните на лекарства инфекции се очаква да убият повече хора до 2050 от рака.6

Повече от 2 милиона души развиват резистентни на антибиотиците инфекции всяка година в Америка. А 23000 от тях умират.7

Откритие: антибиотиците правят химиотерапията смъртоносна

Това се дължи на факта, че след десетилетия на прекомерна употреба антибиотиците са изгубили способността си да се борят с инфекциите. И колкото повече биват предписвани, толкова по-сериозен става проблема.

Естествени алтернативи на антибиотиците

Ето защо аз препоръчвам на пациентите си първо да се лекуват с естествени алтернативи на предписваните с рецепта от Биг фарма антибиотици. Тези естествени лекове съществуват от хиляди години. Един от любимите ми е куркуминът, активната съставка в растението куркума.

За себе си открих невероятната лечебна сила на куркумина преди години когато бях в Индия, за да изучавам Аюрведа. Според аюрведическите лекари куркуминът е лек за всичко. И науката потвърждава, че те са прави.

Който пие куркумин, гони рака яко дим

Скорошно изследване показа, че куркуминът убива 100% от метицилин-резистентните стафилококи (МРС) – бактерии, причиняваща редица трудно лечими инфекциозни болести в рамките на 2 часа. А бактерията E. coli бива унищожена на 80%.8

Изследователи в Южна Корея откриха, че куркуминът не само убива бактериите по кожата, той също така изгражда бариера за препятстване на инфекцията от по-нататъшно проникване в раната.9

Най-лесният начин да си набавите всичкия необходим ви куркумин за преборване на инфекция е като го взимате на хранителна добавка. Предписвам взимането между 500 мг и 1000 мг на ден. Непременно си набавяйте добавка, съдържаща пиперин, екстракт от черен пипер, който подобрява усвояването на куркумина.

За външни рани и инфекции правете паста от куркума на прах и вода и нанасяйте върху засегнатото място. Покривайте с марля и бинт и оставяйте компреса да действа 12 часа. Правете това три поредни дни, като сменяте компреса при необходимост.

99 причини защо куркумата е най-полезната подправка въобще изобщо

Още два естествени начини за преборване на инфекциите

Ето още две билкови алтернативи на предписваните от Биг фарма антибиотици.

Използвайте решението, използвано през Втората световна война за борба с инфекциите. Изследвания откриха, че съединение в чесъна, наречено алицин ефикасно лекува много различни бактерии, включително E. coli и МРС. Чесънът също така е ефикасен и срещу резистентните на лекарства туберкулозни бактерии.

Препоръчвам яденето на 1 до 2 скилидки пресен чесън всеки ден. Или можете да взимате хранителна добавка от по 200 до 400 мг екстракт от чесън по три пъти на ден. Но внимавайте да не взимате твърде много. Това може да доведе до разстройване на стомаха.

Този чеснов сироп е 10 пъти по-силен от пеницилина лекува и пази от много заболявания, включително рак

Чесънът бе популярен по време на Втората световна война когато войниците свършваха пеницилина на бойното поле. А няколко изследвания показват, че екстрактът от чесън повишава бързината на зарастване на раните, като в същото време намалява инфекцията.10  За да не дразни кожата ви, смесвайте екстракта от чесън с мед – още един доказан антибиотик.

Изследване от 2011 година посочва, че най-известният мед парира приблизително 60 вида бактерии. То също така откри, че медът успешно лекува рани, инфектирани с резистентни на антибиотиците бактерии.11

Експресна помощ при настинки 

Ако и това не свърши работа, опитайте традиционното решение на билкарите. Билкарите в Америка и на други места по света от стотици години използват Echinacea purpurea за лечението на инфекции и рани. Тази билка съдържа комплекс от активни субстанции, които имат антимикробни, антибиотични и подсилващи имунната система свойства.

Изследване, публикувано в списанието Journal of Biomedicine and Biotechnology разкрива, че ехинацеята убива много различни видове бактерии, включително Streptococcus pyogenes — бактерията, причиняваща стептококова инфекция на гърлото, синдром на токсичен шок, и заболяването некротизиращ фасциит, характеризиращо се с това, че бактериите ядат плът.12

Бъдете в цветущо здраве,

Д-р Ал Сиърс

Източници:

1. Centers for Disease Control and Prevention. Outpatient antibiotic prescriptions — United States, 2015. https://www.cdc.gov/antibiotic-use/community/programs-measurement/state-local-activities/outpatient-antibiotic-prescriptions-US-2015.html. Updated October 26, 2017. Accessed September 5, 2018.
2. Regan R. “Levaquin: FDA fails to disclose additional serious side effects of antibiotic linked to deaths Calls for updated label warnings.” News 5 Cleveland. Updated August 24, 2017. Accessed September 5, 2018.
3. Brody JE. “Popular antibiotics may carry serious side effects.” The New York Times. September 10, 2012.
4. Beaubien J. “Surge in antibiotics is a boon for superbugs.” NPR. March 26, 2018.
5. Centers for Disease Control and Prevention. 1 in 3 antibiotic prescriptions unnecessary New CDC data show large percentage of antibiotics misused in outpatient settings. https://www.cdc.gov/media/releases/2016/p0503-unnecessary-prescriptions.html. May 3, 2016.
6. O’Neill J. “Tackling drug-resistant infections globally: Final report and recommendations.” May 2016.
7. Welch A. “Antibiotic resistant “nightmare bacteria” a grow threat in the U.S., CDC warns.” CBS News. Updated April 3, 2018. Accessed September 3, 2018.
8. Tyagi P, et al. “Bactericidal activity of curcumin I is associated with damaging of bacterial membrane.” PLOS One.2015;10(3): e0121313.
9. Mun SH, et al. “Synergistic antibacterial effect of curcumin against methicillin-resistant Staphylococcus aureus.” Phytomedicine. 2013;20(8-9):714-718.
10. Alhashim M and Lombardo J. “Mechanism of action of topical garlic on wound healing.” Dermatol Surg. 2018;44(5):630-634.
11. Mandal MD and Mandal S. “Honey: Its medicinal property and antibacterial activity.” Asian Pac J Trop Biomed. 2011;1(2):154-160.
12. Hudson JB. “Applications of the phytomedicine Echinacea purpurea (purple coneflower) in infectious diseases.” J Biomed Biotechnol. 2012;2012:769896.

Снимка: xatakaciencia.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *