Природен лек номер 1 при псориазис? Прочистването

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

turmeric cinnemon

Какво е общото между канелата и куркумата:

Псориазис е автоимунно заболяване при което кожните клетки растат бързо, натрупват се по повърхността на кожата и образуват сърбящи, зачервени участъци и лющещо се удебеляване.

Това често срещано състояние засяга много хора в различна степен. Макар че някои случаи на псориазис са леки, то други могат да са направо инвалидизиращи; при около един на пет човека болестта е сериозна и покрива повече от 10 процента от тялото.

Смята се че има генетична връзка при псориазиса, която може да ви предразполага към развиването на заболяването. Някои външни фактори или ‘причинители’ също допринасят за пристъпите при засегнатите и включват стрес, наранявания по кожата, определени лекарства, храни и дори студеното време. Често пъти обаче точната причина за псориазиса не се знае, което прави алопатичното (на традиционната медицина) лечение отчайващо, защото то често се фокусира само върху лекуването на симптомите с локални и перорални лекарства.

Дори и тогава ефикасността на повечето конвенционални лечения на псориазиса са съмнителни, а лекарствата за псориазис имат лоша слава заради сериозните си странични ефекти с обхват от увреждане на черния дроб до анемия и животозастрашаващи инфекции.

Естествен лек за псориазис, за който може да не сте чували

Всеки ден сме изложени на токсини – те са в храната под формата на антибиотици, консерванти, изкуствени овкусители и оцветители; те са във водата и във въздуха, който дишаме. От химикалите, използвани в домакинството до отработелните газове от колите и трансмазнините в поничката сутрин, тези токсини се натрупват ежедневно и водят до хронично възпаление в тялото.

Хроничното възпаление от своя страна се свързва със заболяване, познато като синдром на пропускливите черва (понякога наричан повишена чревна пропускливост), при който бактериите, токсините, несмлените протеини и мазнини и другите ‘отпадъци’ се просмукват от червата в кръвотока. Това може да задейства автоимунна реакция, която причинява всякакви храносмилателни проблеми (като газове, подуване и спазми), наред с болки в ставите, умора и кожни заболявания, включително псориазис.

Според д-р Джон Пагано, водещ холистичен експерт по псориазис:

„…основната, скрита причина за псориазен артрит е токсичното натрупване вътре в тялото, причинено, в много от случаите, от пропускливи черва. Токсините се просмукват в кръвообръщението през нарушените чревни стени”.

Той смята, че за справянето с това заболяване невероятно важна е не само прочистващата диета (съдържаща основно плодове и зеленчуци и само 20-30 процента меса и зърнени храни), но и детоксикацията. Всъщност д-р Пагано определя псориазиса като:

„…външното проявление на опита на тялото да изхвърли натрупалите се в него токсини”.

Прочистването на организма от токсините е ключова мярка в лечението на псориазиса

Доклад от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ разкрива, че американците имат средно повече от 200 химикали в кръвта и урината. Този товар за тялото може лесно да се материализива под формата на различни хронични заболявания, включително като кожни проблеми като псориазис.

Редовната детоксикация следователно е особено важна и може да се постигне чрез промени в начина на живот като:

  • Ядене на повече детоксикиращи храни като кръстоцветни зеленчуци, куркума (на таблетки, тинктура и паста) и канела
  • Поставяне на ударението върху необработените, органични храни
  • Осигуряване на тялото на чиста вода
  • Елиминиране на токсините от дома чрез избиране на естествени продукти за почистване и естествени строителни материали (бои подове и т.н.), използване на устройство за пречистване на въздуха и така нататък
  • Физическа активност, която спомага за изхвърлянето на токсините от тялото с потта
  • Редовно освобождаване от стреса, тъй като хроничният стрес блокира пътищата за детоксикация на тялото

Може да се учудите като научите, че задръстеното дебело черво също може да причини възпаляването на гастроинтестиналния тракт, а от тук и пропускливост на червата, възпаление, неспособност за абсорбиране и синтезиране на основни хранителни вещества и накрася влошаване на функцията на мозъка и органите. Лошото състояние на кожата като появата на псориазис също е често срещан признак за запушено, токсично дебело черво.

Естествените хранителни добавки (като например Natural Cleanse) ще ви помогнат да пречистите тялото си леко, изхвърляйки токсините от него. Вземете хранителни добавки съдържащи билкови лекове като кора от зърнастец, корен от джинджифил и екстракт от бял трън с псилиум (хуск) и патентована смес от пробиотици които спомагат за възстановяването на баланса на жизненоважната стомашна микрофлора и клинично са доказали че подобряват храносмилателната функция.

Ако имате проблеми с псориазис или с други ‘мистериозни’ симптоми, пречистването на дебелото черво и черния дроб с описаните по-горе хранителни добавки би следвало да е първата стъпка по пътя към вашето оздравяване и към по-доброто ви общо здраве. Те ще спомогнат за изхвърлянето на токсичното натрупване в дебелото черво (включително на насложилите се там фекална материя, токсини, бактерии и паразити) като в същото време ще успокоят възпалението в лигавицата на гастроинтестиналния тракт, за да овладеят пропускливостта на червата

Джеси Каноун

Източник: The Healthy Back, #1 Natural Psoriasis Cure … Flushing?, 8 March 2013

Снимка: www.chatelaine.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *