Точката на щастието неутрализира негативната енергия и укрепва имунната система

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Male anatomy of human organs in x-ray view

Има орган в тялото, наричан „точка на щастието”. Така че повече няма да ви се налага да търсите щастието къде ли не. То е във вас.

Това е тимусната жлеза. Тя се намира в горната част на гърдите. Лесно можете да я откриете. Просто поставете пръстите си в средата над гръдната кост и под ключиците. Там приблизително се намира тимуса.

Тази жлеза помага за неутрализирането на негативната енергия, укрепва имунната система и цялостното здраве.

Как да активираме „точката на щастието”

Леко потупвайте, галете или масажирайте тази точка. Това са ефикасни техники, които помагат за повишаване вибрирането на енергията в тялото ви на по-високо ниво.

Тимусната жлеза балансира енергията в човешкото тяло. Ето защо когато енергийната система в него е извън баланс, тази жлеза може да помогне. Тя е мост между мозъка и тялото. По време на период на стрес функцията на тази жлеза е занижена, което води до намаляване на енергията в тялото. Намаляването на енергията в тялото води до заболявания.

Можете да стимулирате тимусната си жлеза с помощта на юмрука си – като Тарзан (като само лекичко потупвате мястото). Можете да я потупвате или да я галите с пръстите си. Правете това в продължение на около 20-30 секунди, като в същото време дишате дълбоко. Можете да добавите също и повтарянето на положително твърдение като например „всичко е наред в моя свят”.

Друг вариант е да правите поредица от по три потупвания едно след друго като наблягате на първото потупване. На някои хора може да им отнеме малко време преди да „почувстват” нещо. Упорствайте и ще постигнете желания резултат и ще си струва.

Опитайте се да превърнете тази техника в своя редовна практика.

Една идея: завършвайте душа си сутрин, докато тялото ви още е мокро с около 7-10 поредици от по три потупвания (туп-туп-туп) на тимусната си жлеза.

И така, с какво толкова е важна тимусната жлеза?

Тимусната жлеза е жлезата в тялото, която следи функцията на имунната система.

Тази жлеза произвежда и „обучава” Т-лимфоцитите (Т клетките), познати също кат „клетките убийци”, които са особено важни за адаптивната имунна система.

С възрастта имунната система забавя действието си и атрофира и е все по-малко способна да изпълнява задълженията си. Но дори и атрофиралата тимусна жлеза продължава да произвежда Т-клетки през целия живот на човека. Виждате защо е толкова важно стимулирането й.

Използвайте потупването на тимуса като средство за възстановяване на уникално важната позиция на тимусната си жлеза: за да я поддържате активна и да подсилвате имунната си система.

Потупването на тимуса ще:

  • Стимулира цялостно енергиите в тялото ви
  • Подсили имунната ви система
  • Повиши силите и жизнеността ви
  • Й помогне да възстанови баланса си (ако го е изгубила), което отслабва алергиите

Така че започнете да стимулирате тимусната си жлеза още днес!

И много скоро ще разберете кога „точката на щастието” е активирана. Ще усетите трепет и вълнение, ще изпитате чувство на радост и щастие. Но, както казахме, докато изпитате каквото и да било може да мине известно време. Правете това упражнение всеки ден и ще почувствате ефикасността му.

Ако преживявате чести паник атаки, тревожност и стрес – правете това по няколко пъти на ден и ще успеете да възстановите равновесието на енергията си и да се чувствате щастливи и успокоени.

Прочетете още по темата:

Активирайте тимусната си жлеза за силен енергиен поток и имунитет с тази лесна техника

Чувствате се претоварени? Освободете се от усещането с тази лесна техника!

Седем начина на действие на вагусовия нерв, методът Валсалва

Мигновено стимулиране на вагусовия нерв облекчава възпаление, депресия, мигрени…

Източници:

http://www.yourstylishlife.com/the-point-of-happiness-neutralize-negative-energy-and-strengthens-the-immune-system/

http://www.movemoretoday.com/feel-better-thump-your-thymus/
Снимка: Good Morning Center

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *