Най-важният антиоксидант в тялото ни е предпоставка за нашето здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

glutathione-aging

Какво представлява глутатионът?

След като се запознаете с функциите и ползите на този основен антиоксидант с трудно за произнасяне и запомняне име, вие ще го заобичате. И как иначе, след като той е така важен за здравето!

Искате да остарявате красиво?

Тогава се погрижете сериозно да стимулирате нивата на глутатион в тялото си, защото той:

  • Предпазва и възстановява клетъчните мембрани и ДНК-то от увреждане
  • Премахва канцерогените
  • Част е от имунната функция
  • Активира витамините С и Е обратно в активните им форми

Не е ли невероятно, че глутатионът – ключовото детоксикиращо средство в човешкото тяло, което е от особено важно значение за здравето на черния дроб – е на практика непознат? В последните години има бум от изследвания на глутатиона, но откритията така и още не са достигнали до широката общественост. Не и колкото ни се иска, не и колкото той заслужава, а от там и ние. Нека поправим това!

Всеки е чувал, че се нуждаем от антиоксиданти, за да се борим със свободните радикали и за да се запазим млади и силни, но повечето хора имат само смътна идея относно този процес. Това води до съществуващото огромно предлагане на антиоксидантни и детоксикиращи лечения, които обещават да пречистят тялото ви за няколко дни. Не вярвайте на такива маркетингови трикове!

12 симптома на атака на „свободните радикали”

Ендогенният антиоксидант

Вярно е че окисляването произвежда отпадни продукти, наречени свободни радикали, както и че в големи количества, те могат да са вредни като ускоряват стареенето и повишават риска от рак. Антиоксидантите наистина помагат за предотвратяването на това, макар че прекомерното количество антиоксиданти също може да е вредно за вас. Сред най-известните антиоксиданти са витамините A, C и E. Всички те не се произвеждат от човешкото тяло, и трябва да си ги набавяме с храната.

Тук ще намерите още интересна информация за свободните радикали: Този малко познат, но много ефикасен антиоксидант ще промени здравето ви

Глутатионът обаче е ендогенен – произвеждат го собствените ни тела. Той има мощно антиоксидантно действие, подсилващо това на витамините, но недостигът на глутатион е много често срещан. Това е сериозна причина за тревога, защото глутатионът играе основна роля за нашето здраве – ето кратък списък:

Черен дроб. Скорошно изследване показа, че глутатионът върши чудесна работа в лечението на мастното чернодробно заболяване: той подобрява метаболитните процеси в черния дроб и помага за изхвърлянето на токсините.

11 начина за ефикасно прочистване на черния дроб

Мозък. Този орган страда най-много от оксидативния стрес, особено при хора в напреднала възраст. Освен че поддържа когнитивните функции, глутатионът може да се използва дори и в лечението на болестта на Алцхаймер.

Имунна система. Здравословните нива на глутатиона помагат на тялото да се предпазва от инфекции и от токсините в околната среда.

Предпазване от рак. Множество изследвания доказват, че недостигът на глутатион прави клетките по-уязвими на свободните радикали и че той е един от рисковите фактори за рак.

Представяме ви Маестро Глутатион

Откъде да си го набавяме?

Естествено, всеки който страда от затлъстяване на черния дроб, в този момент е готов да изтича да си купи хранителна добавка с глутатион. Такива се продават на пазара, но има проблем: глутатионът се разгражда и не се усвоява, така че оралният прием е безполезен! Вместо това трябва да помогнете на тялото си да произвежда повече глутатион.

Стимуланти на глутатион

Богатите на сяра храни (зеле, карфиол, броколи, кейл и т.н.) – глутатиона се произвежда от три аминокиселини, които съдържат сяра, като липсата й е една от главните причини за недостига на глутатион;

Изчезващият минерал, от който зависят кожата, мускулите и костите

В витамини – тялото ви не може да произвежда глутатион без витамините B6, B9, и B12; те се съдържат в боба, нахута и лещата;

Витамин C (портокали, чушки и зелени листни зеленчуци), и витамин E (авокадо, ядки, риба) – тези храни са силни антиоксиданти сами по себе си и те действат заедно с глутатиона за забавяне на стареенето и за предпазване от заболявания;

Силимарин или бял трън – тази обикновена билка отдавна се използва за тонизиране на черния дроб, като изследвания подкрепят ефикасността му. Лесно можете да си закупите екстракт от бял трън.

5 хранителни добавки за здрав черен дроб

И така, макар че човешкото тяло произвежда глутатион, има много фактори, които могат да причинят изчерпването му, а това води до чернодробни проблеми и по-бързо стареене. Няма нищо трудно в поддържането на високи нива на глутатион, обаче, следвайте съвета ни и използвайте способностите на собственото си тяло да се пречиства!

Източник:

http://www.healthgoesup.com/articles/11357/1/glutathione-best-antioxidant-youve-never-heard-1.html
Снимка: YogaEsoteric

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *