Китайска карта на лицето разкрива с какво се бори тялото ви!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако забележите, че кожата ви, която между другото е най-големият орган в човешкото тяло, изпитва проблеми, трябва да знаете, че проблемът може да е по-сериозен. Можете да разберете дали е така като анализирате кожата на лицето си.

Традиционната китайска медицина твърди, че всяка част от лицето е тясно свързана с конкретни органи в тялото и че ако имаме някакви проблеми в тези органи, за които не знаем, то лицето ще ни сигнализира за тях. Обриви, зачервяване, пъпки и промени в цвета на кожата са някои от най-често срещаните симптоми, които могат да се появят.

Китайска карта на лицето

Chinese-Face-Map-Reveals-What-Your-Body-Fights-With-1-500x293

Ето как изглежда китайската карта на лицето.

Чело – тънки черва и пикочен мехур

Повишената консумация на консервирани храни и на мазнини води до лошо храносмилането. Същото се случва когато консумираме твърде много захар и алкохол или когато не си почиваме достатъчно. За справяне с този проблем, трябва да повишите приема си на вода, да започнете да ядете повече сурови храни, да не се докосвате до алкохол и да повишите времето прекарано в сън.

Точката между очите – черен дроб

Има някои ситуации, когато черният дроб се уморява, защото не получава достатъчно почивка. Ако ядете твърде много месо или получавате алергии когато ядете определени храни, този орган трябва да работи по-усилено. Яжте повече свежи и здравословни храни, разхождайте се на открито по-често и извършвайте и други физически дейности като бързо ходене, йога или медитация, и проблемът ще изчезне.

Кръговете под очите – бъбреци

Тази част на лицето показва проблеми, свързани с пушене, алкохол, здравето на сърцето и кръвообръщението. Решението е да се пие повече вода, да се избягват кофеин, алкохол и газирани напитки.

Нос – сърце

Затворените пространства, мръсният въздух, подутият стомах, газовете и затрудненият кръвоток са някои от причините, поради които имате проблеми с кожата си в тази част на лицето. За да подобрите здравето си, стабилизирайте кръвното си налягане и често проверявайте нивата на холестерола си, Освен това, можете също да пиете зелен чай за детоксикация. Физическата активност е наложителна.

Горната част на бузите – бели дробове

Астмата, замърсяването на околната среда и пушенето са най-честите причини за този проблем. Най-добрият начин да се отървете от него е като избягвате замърсен въздух и пушенето на цигари.

Бузи – бъбреци и бели дробове

Тук проблемите с кожата са причинени от нездравословна храна, стрес, тютюнопушене и прекомерна консумация на захар. Лекът? Елиминирайте нездравословните храни от менюто си и използвайте качествени козметични продукти.

Уста и брадичка – стомах

Захарта, богатите на мазнини храни и стимулантите като алкохол и кофеин водят до проблеми със стомаха. Употребата на пикантни храни и липсата на установен режим на сън също могат да допринесат за този проблем. Решението е да се ядат храни, които са полезни за тялото. Например, можете да ядете много плодове и зеленчуци.

Челюст и врат – хормони

Прекомерната консумация на сол, недостатъчният прием на вода и някои сезонни храни могат да доведат до обриви и пъпки по врата и челюстите. Ако искате да решите този проблем просто намалете консумацията на горепосочените неща и пийте повече вода.

Още признаци за заболявания, които можем да „прочетем“ :

Какво казват очите за здравето ви 1

14 предупредителни знака в ноктите на краката

Ноктите ви знаят онова, което лекарят ви може би не знае

Източник:

http://www.healthandlovepage.com/chinese-face-map/

Снимка: www.realnaturalcare.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *