ДЗЪ – Мудра на оцеляването

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

survival-mudra-muladhara-chakra-67434835

Първи вариант:

ЗАЩО: За регулиране функциите на бъбреците, правото черво и гръбнака.

КОГА: При страх, мъка, депресия. Стимулира личностния магнетизъм, интуицията и ума. Ключ към Муладхара или първата, коренната чакра.
КАК (По Тибетския оригинал): Ръцете са върху бедрата, с дланите нагоре.
Вдишване: Бавно, през носа. Върховете на палците лягат в основата на кутретата. Останалите пръсти бавно обхващат палците и се затварят в юмрук. Задръжте дъха, докато 7 пъти си повторите на ум “ОМ” (“Амин”). Занимаващите се с духовно самоусъвършенстване ще усетят трептенето в дясното си ухо.
Издишване: Бавно, през носа. Дланите се разтварят, за да “изтекат” грижите, страховете, нещастието. По-напредналите прибират силно горната част на корема.
КОЛКО: До 49 пъти, но най-малко 7. В края се протегнете силно.

Втори вариант:

КАК: Ръцете се свиват в юмруци и се поставят върху първа чакра, между краката. Палецът е сгънат и скрит под останалите пръсти, докосвайки основата на кутрето.
КОЛКО: Без ограничение.

Трети вариант:

КАК: Палците са свити в юмруците. Може да се държат и в джобовете.
КОЛКО: Без ограничение.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: www.dreamstime.com

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

4 thoughts on “ДЗЪ – Мудра на оцеляването

  1. При свиване на дланите в юмрук, се преустановява изтичането на енергия от върха на пръстите. По този начин се съхранява енергията на тялото. За това бегачите на дълги разстояния, държат дланите си свити.

  2. Rumen Sotirov · Top Commenter · Works at БЕзРАБотен
    При свиване на дланите в юмрук, се преустановява изтичането на енергия от върха на пръстите. По този начин се съхранява енергията на тялото. За това бегачите на дълги разстояния, държат дланите си свити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *