Преборете мускулната треска лесно, 7 начина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Болките в мускулите могат да са в резултат от прекаляване с физическата активност или просто да се дължат на напреднала възраст. Болките и мускулната треска не са приятно нещо и могат да ограничат способността на човек да извършва ежедневни дейности. Много от нас просто ще си купят лекарство без рецепта за мускулната треска, но това е само временно решение. Следващите по-долу лекове ще ви помогнат да се справяте с мускулната треска без да пиете лекарства.

7 лека срещу мускулна треска

Приготвяйте си лате с куркума:

Тази напитка напоследък е много модерна, но тя си има своите достойнства. Куркумата съдържа особено важни антиоксиданти, които помагат за облекчаването на мускулната треска. За да е латето ви още по-ефикасно, добавяйте и голямо количество джинджифил.

Яжте чесън:

Въпреки специфичната му миризма, мускулите ви ще ви благодарят. Изследвания показват, че чесънът снижава мускулната болка, особено когато е счукан. Яденето на чесън след тренировка или физическа активност спомага за облекчаването на мускулната треска.

Спете добре:

Лишаването от сън допринася за болезнеността в мускулите, причинена от възпалението. Добрият сън помага на тялото да се освобождава от възпалението и да възстановява увредените клетки.

Използвайте фоумролер:

Използването на цилиндрична ролка от пластмаса наистина набира популярност като предпочитан уред за облекчаването на болезнените мускули. Използването на фоумролер изолира конкретни мускулни групи и достига много по-надълбоко в мускулите и тъканите от практикуването на обикновения стречинг.

Пийте сок от вишни:

Има нарастващи доказателства за това, че консумацията на сок от вишни след тренировка спомага облекчаването на мускулната треска. Ако ви е твърде кисел, разреждайте го с вода.

Пийте кафе:

Изследване откри, че пиенето на около две чаши кафе след тренировка снижава мускулната треска с приблизително 50 процента. Други изследвания показват, че пиенето на кафе преди тренировка подобрява представянето.

Разхождайте се:

Зная, че това може да не звучи като добра идея, но разхождайки се 20 до 30 минути вие ще спомогнете за изхвърлянето на метаболитните шлаки, натрупани от мускулната треска. Леките упражнения помагат за ускоряването на кръвообръщението и изхвърлят шлаките много по-бързо отколкото простото седене и чакане болката да отмине—принудете я да се махне!

И още един незаменим лек: Содата за хляб: Спасение след усилена физическа активност плюс, че содата за хляб препятства стареенето и се бори с още толкова много заболявания и неразположение.

Тези лекове са много по-безопасни от гълтането на хапове за мускулните болки и ви връщат в кондиция за нула време.

от д-р Виктор Марчиони

Прочетете също:

Върховният сок от джинджифил-куркума-моркови ще замени болката и противовъзпалителните лекарства

Чесновото мляко лекува ИШИАС, астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, артрит, кашлица и много други заболявания!

Чудодеен сок помага на тялото да се самолекува

Ето защо всички изведнъж започнаха да добавят масло в кафето си

Как да използваме краката си, за да не оглушеем

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/7-ways-treat-sore-muscles/

Снимка: Bel Marra Health

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *