Как да използваме краката си, за да не оглушеем

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

walking shoes

Ако мислите, че чувате само с ушите си, изследователи от болницата Бригъм енд уиминс (Brigham and Women’s Hospital) в Бостън имат новина, която искат да чуете: Движенията, които извършвате с краката си могат да снижат риска ви от оглушаване.

Анализ на данни за повече от 68000 жени, участвали в Изследване на здравето на медицински сестри (Nurses’ Health Study II), които били наблюдавани от 1989 до 2009 г. показва, че ако ходите повече, не напълнявате и останете стройни, това може да снижи вероятността да оглушеете.

„Ние често мислим за загубата на слуха като за неизбежна част от процеса на стареене, но тези заключения предоставят доказателства, че потенциално променливи рискови фактори като поддържането на здравословно тегло и непрекъснатата физическа активност могат да помогнат за предотвратяване загубата на слуха или да забавят напредването й”, казва изследователката Шарън Кърхан.

Сред наблюдаваните, онези от жените, които били най-активни физически се радвали на 17 процента по-нисък риск от загуба на слуха. Ходенето, най-често срещаната форма на физическа активност, отчетено сред тези жени, било свързано с по-нисък риск.

Учените свързват ходенето в продължение на два часа на седмица или по-дълго с 15 процента по-нисък риск от загуба на слуха, в сравнение с ходене по-малко от един час на седмица.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, How To Use Your Feet To Keep From Going Deaf, 3 December 2013; http://easyhealthoptions.com/aging-category/how-to-use-your-feet-to-keep-from-going-deaf/

Снимка: www.lnstock.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *