Ползи от добавянето на сода за хляб в кафето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Днешната статия препубликуваме от сайта на моите приятели TheAlternativeDaily, водещ сайт в публикуването на ежедневни алтернативни съвети за здраве, които лично аз чета всеки ден, пише Майк Гийри за статията на Катрин Марко в TheAlternativeDaily.com

Кафето от дори и най-добрите „висококачествени”, добре изпечени кафеени зърна може да е киселинно, като по-евтините блендове са печално известни с това, че са прекомерно киселинни. А киселината в кафето може да въздейства зле на чувствителния стомах, особено, ако човек пие по повече от една чаша на ден. И така, как содата за хляб подобрява киселинната чаша кафе?

Добавяйте какао в кафето си за чудесни резултати

Дори и най-добрите кафеени зърна произвеждат киселини

Освен като естествено почистващо средство за премахване на петна от кафеварката, някои хора вярват, че содата за хляб действително подобрява вкуса на кафето. Не е тайна, че кафето може да е мъничко киселинно. Но за много хора отказването от сутрешната чаша кафе не е вариант. И право да си кажем, след като науката продължава да изследва кафето и многото ползи, които то осигурява, лесно можем да видим защо любителите на кафето никога не биха се отказали от сутрешната си чашка кафе. Но ако пиенето на кафе допринася за формирането на прекомерно много стомашна киселина и причинява разстройване на храносмилането ви, тогава може би си мислите, че е по-добре да не го пиете. Променете решението си.

Според сайта Harvard Health, пиенето на кафе се свързва с по-нисък риск от депресия при жените, по-нисък риск от фатален рак на простатата и по-нисък риск при мъжете, и от по-нисък риск от инсулт както при мъжете, така и при жените. Изследвания с хора и с животни показват известна защита от болестта на Алцхаймер и по-нисък риск от някои видове рак като естроген-негативен рак на гърдата.

4 съставки, които вероятно не добавяте в кафето си, а трябва

Кафето е доста киселинно по pH скалата

Кафето е с pH пет, а содата за хляб помага като неутрализира киселинността му.

Киселинността е нещо, което се измерва с pH скалата, която използва 7.0 като индикатор за неутралност. Така че стойностите под седем са естествено по-киселинни от стойностите над седем. Например, според сайта Science Buddies, киселонността на батериите е равна на нула. Очевидно, те са силно киселинни. Лимоновият сок се регистрира със стойност около две по pH скалата, а чистото кафе – е с pH стойност от около пет. Но вместо да се отказвате от навика си да пиете „киселинното” си кафе — трябва да кажем, че има очевидно добри причини да продължим да пием кафе — защо да не неутрализирате киселинността на кафето, което пиете?

Проверете киселинността на тялото си

1. Содата за хляб спомага за неутрализирането на киселинността на кафето

Във вода содата за хляб е леко алкална и може да се използва да неутрализира киселините. Ето защо когато тя се разтвори във вода, тя действа като естествен лек против киселините. Алкалността й я превръща и в чудесен обезмирисител — чрез побеждаването на леко киселинните ароматни молекули. В pH скалата содата за хляб се регистрира със стойност девет.

Това означава, че като просто добавяте малко сода за хляб в кафето си, вие можете да неутрализирате киселинността на напитката и да избягвате разстройването на стомаха. Има два начина да правите това. Можете да добавяте по около четвърт чаена лъжица сода за хляб в смляното кафе за една кафеварка, или можете просто да добавяте по щипка (малка щипка) в чашата си с кафе.

Защитава ли кафето черния ви дроб? Учени казват, Разбира се!

2. Помага при киселинен рефлукс или ГЕРБ

Изследвания показват, че содата за хляб противодейства на киселинния рефлукс.

Както съдържащото така и несъдържащото кофеин кафе изострят гастроезофагеалния рефлукс, според немско изследване. Обаче, кафето създава повече рефлукс от пиенето на кофеин, добавен във водата. Това показва, че други компоненти в кафето допринасят за киселинния рефлукс. Малка щипка сода за хляб помага за неутрализирането на киселинния рефлукс.

Лесен и изпитан начин да се справите с киселините бързо, трайно и без лекарства

3. Може да помогне за облекчаването на пристъпите на подагра

Подаграта е форма на възпалителен артрит, според сайта Arthritis Foundation. Болестта се развива при някои хора с високи нива на пикочна киселина в кръвта. Киселината може да образува болезнени, подобни на игли кристали в някоя става и да причини тежки епизоди на болка, болезненост, зачервяване, топлина и отичане.

Благодарение на неутрализиращото действие на рН на содата за хляб, тя може да спомогне понижаването на нивата на пикочната киселина. Според сайта GoutDiet.org, внесена в кръвта, содата за хляб я алкализира, карайки структурите на пикочната киселина да се разграждат. След това те лесно се филтрират от бъбреците и се изхвърлят от тялото с урината. Добавяйте по щипка сода за хляб в кафето си или повече при нужда.

Открийте как да контролирате нивата на пикочна киселина в тялото си

4. Ако страдате от язви, содата за хляб може да помогне

Понеже содата за хляб неутрализира стомашната киселина, тя може да направи пиенето на кафе по-поносимо, ако страдате от стомашна язва. Добавяйте четвърт до половин чаена лъжица към смляното кафе.

Какво е содата за хляб

Повечето от содата за хляб в Америка се добива в щата Уайоминг.

Макар че повечето домакинства често имат кутия сода за хляб за печене, за обезмирисяване на хладилника или като естествена алтернатива за чистене (а сега и за неутрализиране киселинността на кафето), някои хора все още не са сигурни какво точно представлява содата за хляб. Така че нека разберем сега.

Содата за хляб, позната също като натриев бикарбонат, е химическа сол, чиято естествена форма е минералът нахолит. Това е мек, безцветен или бял карбонатов минерал. Нахолита за първи път е описан през 1928 година, когато е открит в тунел от лава на връх Визувий, Италия. Химическата му форма е NaHCO3, и той съдържа натрий (NA), водород (H) и карбонат (CO).

Подобрете незабавно pH-то на тялото си с това чудо!

Странични ефекти от содата за хляб

След като вече знаете всичко за содата за хляб, нека поговорим за това как да я използваме правилно. Макар че по-големите количества сода за хляб се използват в лечението на лошо храносмилане по много сходен начин на употребата на лекарствата против киселини, човек въпреки това може да прекали и да рискува да изпита странични ефекти. Пиенето на сода за хляб е като пиенето на солена вода. Тя съдържа много натрий и ще повиши кръвното ви (ако я приематев големи количества). А твърде многото натрий е свързано и с проблеми с бъбреците и сърцето при здрави хора.

Натриев бикарбонат, странични ефекти и противопоказания

И разбира се, ако добавяте твърде много сода за хляб в кафето си, това може да му развали вкуса, продавайки му пенест вкус. За снижаването на киселинната природа на кафето е необходима само малка щипка сода за хляб. Добавяйте я и се наслаждавайте на кафето си!

от Катрин Марко

Прочетете още:

17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

Киселинността може би е основната причина за всичките ви заболявания

Пийте кафе, предпазете се от рак

Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

Маска от сода за хляб срещу торбички и тъмни кръгове под очите и отекли клепачи, рецепта

Предпазете се от рак в дома си с тези лесни 6 стъпки

Спасение: Заблудата за киселините изяснена

8 неочаквани храни подсилват имунитета и здравето на стомаха и червата

Източник:

https://thenutritionwatchdog.com/4-benefits-of-adding-baking-soda-to-your-coffee/

Снимка: thealternativedaily.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *