Пийте кафе, предпазете се от рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Колкото повече учените изучават кафето, толкова по-полезно се оказва то. Изследване на Американското общество за борба с рака показва, че хората които пият четири или повече чаши кафе дневно могат да намалят почти наполовина риска си от рак на устната кухина и/или от фарингеален рак.

coffee-health

Изследователите проучили връзката между пиенето на кафе с кофеин, безкофеиново кафе и чай и фаталните случаи на рак на устната кухина и/или фарингеален рак в изследване за предпазване от рака, провеждано от 1982 г от Американското общество за борба с рака.

Сред 968432 мъже и жени, които не били болни от рак в началото на изследването, през последващото проследяване в рамките на 26 години настъпили 868 смъртни случая, причинени от рак на устната кухина/фарингеален рак.

Изследователите открили, че пиенето на повече от четири чаши кафе с кофеин на ден се свързва с 49 процента по-малък риск от смърт от гореспоменатите видове рак в сравнение с хората, които никога не пият кафе. Не е открита връзка с пиенето на чай.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Coffee In Your Mouth Keeps Cancer Out, 25 February 2013


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...