Хормонът на честността

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

george washington

След като Джордж Вашингтон не е можел да изрича лъжи, немски изследователи смятат, че знаят каква е причината за това. Те нацелиха хормон, който изглежда прави хората честни. Може би причината бащата на американската нация да не е можел да избягва истината се крие в хормоните му.

Изненадващото е, че хормонът, който изглежда възпира хората да лъжат е тестостерон. Изследователите давали тестостерон на 46 мъже и след това сравнили тяхното поведение с това на 45 мъже, които не получавали хормона.

„Открихме, че участниците в теста с по-високи нива на тестостерон очевидно лъжеха по-рядко от участниците, на които не давахме тестостерон”, съобщава изследователят Армин Фолк.

В изследването, мъжете получавали пари съобразно това колко пъти хвърляли определени числа на зарове. Обаче, те можели лесно да излъжат за сбора и да вземат повече пари. Определено, мъжете, които получавали тестостерон в значителна степен по-често казвали истината за резултатите си.

„Има много малко проучвания за биологическите причини за това защо хората лъжат”, казва Фолк. „В това отношение изследването ни позволи да направим голяма стъпка напред”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Hormone That Keeps You Honest, 2 May 2013

Снимка: www.integraldeeplistening.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *