Открийте изключителните лечебни свойства на екстракта от олеандър

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

oleander (1)

Спасяващ живота елексир от отрова?

В края на шейсетте години на миналия век турски лекар на име Хюсеин Зима Озел откри древен естествен лек, който предоставя забележителни способности за оздравяване и дълголетие на хората, които го използват. Често наричан Пустинната роза, олеандърът е удивително ефикасен в лечението на рак, ХИВ/СПИН, хепатит С, астма, епилепсия и парализа. Екстрактът успява дори при пациенти с рак, класифициран в терминален стадий от конвенционалната медицина. Макар че е изключително полезен в лечението на редица сериозни заболявания, не забравяйте, че олеандърът е силно отровен, ако с него не се борави правилно и че той трябва да се използва крайно предпазливо.

История и ползи за здравето

Първо споменат в текстове от 15 век преди новата ера от месопотамците, които отбелязват изключителните терапевтични свойства на екстракта от олеандър. Идващ от Западните Хималаи, олеандърът е използван също от древните римляни, гърци и араби заради лечебните му свойства.

В началото на 60-те години на миналия век турски лекар на име Хюсеин Зима Озел търси лек за болното си от рак кучето когато забелязва, че голям брой турски селяни, пращани при него, идвали от високите планински райони и той решил, че може би в историята има още нещо освен по-високата заболеваемост от рак на кожата, свързвана с по-високата надморска височина.

В много версии на историята се казва, че доктор Озел забелязва, че турските селяни пият лек от олеандър, за да лекуват рака на кожата си, което в голяма степен съвпада с описанието на лист на олеандър на уебсайта на Американската ракова асоциация, където се казва, че доктор Озел започва да изследва олеандъра заради народните традиции, в които се твърдяло, че екстракт от олеандър лекува левкемия. Това се оспорва от дъщерята на лекаря Сумру, която казва, че д-р Озел „изучава народните лекове и открива, че лапите от счукани листа от олеандър и брашно, поставени върху рани имали невероятно бърз оздравителен ефект”.

Д-р Озел първо провежда изследвания с животни, за да определи кога субстанцията е нетоксична и, след като определя токсикологията и действието на екстракта от Nerium Oleander (или NOE), той прави още експерименти и развива лечението си в различни форми, и в крайна сметка започва тестове с терминално болни пациенти.

Два сорта на растението попадат в класификацията за олеандър, Nerium oleander и Thevetia peruviana. И двата съдържат сърдечни гликозиди, които са изключително токсични на пипане или при ядене в суров вид, но, когато се приготвят както трябва са много полезни в лечението на заболявания.

Основното активно съединение в невероятното, борещо се с рака и подсилващо имунната система растение олеандър се счита, че е сърдечният гликозид олеандрин. Обаче, мнението сред онези, изучавали олеандъра е на практика единодушно; именно синергична комбинация от много съставки прави олеандъра толкова успешен колкото е.

Рецепта за олеандрова супа – домашен лек за рак, ХИВ, хепатит С, псориазис, ревматоиден артрит…

Съобщава се, че повече от 500 различни съединения се съдържат в невероятното, борещо се с рака и подсилващо имунната система растение олеандър. Изследванията трябва тепърва да открият точно кои от тях работят, както независимо, така и заедно за оптимален ефект, макар че екстрактът от олеандър показва забележителен успех срещу много широка гама на различните видове рак, включваща рак на белите дробове, на черния дроб, левкемия, на гърдата, на мозъка, на простатата, на стомаха, на панкреаса и още.

За да парафразираме цитат, приписван на д-р Андерсън, шеф на катедра на известна институция за изследване на рака в Хюстън, „Още не знаем как точно действа растението, знаем само, че то наистина действа, атакувайки и убивайки злокачествените – и само злокачествените – клетки и спирайки мултипликацията им”.

Сред познатите, вече идентифицирани, съединения, които се борят с рака и подсилват имунната система са : сърдечните гликозиди, дълго-верижните полизахариди и други видове съединения, включващи: олеандрин, олеандриноген, бета-систостерол, кверцетин, линолова киселина, олеинова киселина, адинерин, алфа-амирин, бетулин, фолиандрин, фолинерин, гитоксигенин, изокверцитрин, лауринова киселина, нериин, олеанолинова киселина, ритун, стигмастерол, урсолова киселина, узаригенин.

До момента изследванията с екстракти от олеандър са показали, че 1) спират ангиогенезата, процесът, чрез който ракът произвежда кръвоносни съдове и се разпространява, 2) спира NF-kB фактора в раковите клетки, или процеса, който клетките използват, за да се предпазват когато са атакувани, 3) причинява апоптоза, или смърт на нормалните клетки, при раковите клекти, 4) в голяма степен стимулира имунната дейност, и 5) задейства и повишава клетъчната смъртта при аутофагия.

В приложенията в реалния живот, лекарствата и хранителните добавки с олеандър и известен домашен лек от олеандър се радват на огромен успех срещу рака. Д-р Хюсеин Зима Озел, който преоткри този древен лек от олеандър и след това разработи и патентова лекарството Anvirzel съобщава за успех, изразяващ се в 70% през повече от 40-те години, откакто той използва олеандър в Турция. Сегашните производители на  Anvirzel също съобщават за много висок процент успеваемост при лечението на различни видове рак, включително на много трудния за лечение рак на панкреаса.

През последните пет години и повече, стотици хора използват евтината, основаваща се на олеандъра хранителна добавка, Sutherlandia OPC, както и домашен лек, който е вариант, основаващ се на екстракта на Озел като успехът им е над 90%.

При толкова много съединения, действащи в синхрон, може да отнеме доста дълго време или цяла вечност преди всични синергични съединения, които съставляват ефикасността на олеандъра бъдат идентифицирани. Установеното до момента е, че олеандърът действа и то много, много добре.

Но да не забравяме, че въпреки, че растението олеандър съдържа много лечебни свойства, съвсем като повечето мощни растителни лекове, и то може да е смъртоносно когато се използва, пие или приготвя неправилно. Това растение никога не трябва да се яде сурово, защото суровият извлек от него е силно токсичен. Едно сурово листо съдържа достатъчно отрова да убие малко дете, както и всеки домашен любимец. Има много случаи на отравяне и смърт при поемане на олеандър, чай от листа на олеандър и екстракти от него. Дори яденето на мед, направен от нектара на растението може да има опасни последици.

Автори: Каролан Райт и Тони Айзакс

Източник: Lifesaving elixir from poison? Discover the exceptional healing benefit of oleander extract, 8 October 2013

http://www.naturalnews.com/042381_oleander_extract_lifesaving_elixer_alternative_treatments.html ;
http://www.naturalnews.com/022951_Oleander_doctor_cancer.html

Снимка: www.cepolina.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненете, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *