Излекувай успешно стомашната си язва с тези витамини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Може би си мислите, че стресът причинява стомашните язви, които са вид пептична язва. Но помислете за следното…

През 1982 година, учен на име Бари Маршал доказа, че бактерията хеликобактер пилори (познати като H. pylori) причиняват повечето пептични язви, дори и тези в стомаха. Първоначално, медицинската общност набеди д-р Маршал за измамник. Никой не вярваше, че бактерии биха могли да оцелеят във високо киселинната среда в стомаха.

Но неговата теория се оказа научно обоснована. А днес, по-нови изследвания показват, че инфекциите H. pylori играят роля при автоимунните заболявания, сърдечните заболявания и дори рака.

Естествени лекове при инфекция с Хеликобактер пилори

Д-р Маршал направи това важно откритие преди повече от 30 години, но повечето хора все още мислят, че стомашните язви идват от прекомерното безпокойство. Ако това беше вярно, те щяха много по-лесно да се лекуват.

Но бактериите H. pylori са упорити и изобретателни…

30 процента от нас може би имаме H. pylori в корамите си

Всъщност експертите изчисляват, че около 30 процента от мъжете и жените в САЩ имат H. pylori в стомаха и червата си. И повечето дори не знаят! А това е опасно, защото с времето бактериите се заравят в защитната лигавица. Това позволява на киселината да прояжда чувствителните стени на стомаха, причинявайки язва.

Студено пресован зехтин и други естествени оръжия в битката с H. pylori

И за да станат нещата още по-лоши, бактерията H. pylori стана много резистентна на антибиотици в последните години. Ето защо човек обикновено трябва да изпие два или дори три силни антибиотика, за да се отърве от язва. Освен това, вашия гастроентеролог вероятно включва и инхибитор на протонната помпа (PPI) като превацид, например, за подържане на стомашната киселина на ниско ниво. Но дори и тогава вероятността напълно да изкорените своята причинена от H. pylori язва не е много голяма.

Но, ето добрата новина…

Два ключови витамина могат да ви помогнат да се отървете от тези вредни бактерии – завинаги. Всъщност в изследване пациентите, които добавяли тези два витамина в стандартното си лечение смайващо подсилвали скоростта/процента на излекуването си!

Стандартното лечение на язва не е достатъчно

Турски изследователи набират 200 пациенти, инфектирани с бактерии H. pylori. Те разделят пациентите в две групи. Едната група получавала стандартна терапия от три лекарства.

Това значи, че в продължение на 14 дни те пиели:

  • 1000 мг амоксициклин по 2 пъти на ден
  • 500 мг кларитромицин (друг вид антибиотик) по 2 пъти на ден
  • 30 мг превацид по 2 пъти на ден

Е – знаете ли, че само мисълта за този сериозен коктейл от лекарства ме кара да ми избият лилави петна по кожата.

Първо на първо, антибиотиците разстройват естествения баланс на бактериите в стомаха ви. Да, вярно – те унищожават вредните бактерии като H. pylori. Но те също така унищожават и полезните бактерии. Това може да доведе до всякакви проблеми за постоянно.

Рициновото масло в лечението на стомашните язви

Второ, както знаете, не съм фен на инхибиторите на протонната помпа. Тези лекарства блокират естественото производство на стомашна киселина в стомаха ви. Те също така изглежда повишават риска ви от непрекъснато разболяване от инфекцията C. difficile. Те повишават риска ви от фрактури. И колкото по-дълго ги пиете, толкова по-голям може да е риска ви.

Като натуропат, знаете, че искам да спрете тези лекарства да – кажем още от вчера!

Ето какво може да помогне…

Витамините повишават процента на лечението на стомашната язва с 37%

Турските изследователи давали на втората група пациенти допълнителни оръжия срещу бактериите. Наред със стандартното лечение, тези пациенти взимали по 500 мг витамин С (по два пъти на ден), плюс 200 МЕ витамин Е (по два пъти на ден) в продължение на 30 дни.

Изумително откритие: Японски лекар разкри лек който най-накрая убива бактерията Helicobacter Pylori

Изследователите след това отново изследват пациентите за H. pylori четири до шест седмици след началото на лечението. Те откриват, че много повече пациенти, които взимали витамините в допълнение към лекарствата излекували инфекциите си.

Всъщност още 37 процента от пациентите, пили витамините напълно излекували инфекциите си, в сравнение с пациентите от групата със стандартната терапия.

Изследователите смятат, че тези два мощни антиоксиданта помагат за снижаването на оксидативния стрес в лигавицата на стомаха. Освен това, те мислят, че пиенето на тези витамини подсилва имунитета така, че тялото по-ефективно се цели във вредните бактерии.

Добавете към арсенала си пробиотици

Ако имате пептична язва и вашият гастроентеролог ви предпише тези лекарства, непременно пийте витамини С и Е. И не забравяйте да пиете и пробиотици.

Пиенето на пробиотици ще ви помогне да замени полезните бактерии, които лечението с антибиотици е унищожило. А вие ще искате да се отървете и от инхибиторите на протонната помпа (PPI) колкото се може по-скоро.

В много случаи откривам, че при комбинирането на мега високи дози пробиотици DGL (деглициризирано женско биле), язвата заздравява сама без антибиотоци. И помнете, мега дозите пробиотици са ОК – вие не можете да предозирате с тях! Все пак, някои хора са чувствителни към пробиотици. Помнете, човек може да е чувствителен към всичко.

Д-р Алън Сприйн

Прочетете още:

Възползвайте се от тези 5 пренебрегвани ползи от витамин С

Инфекции причиняват заболявания на щитовидната жлеза

Лекари наричат остеопорозата скорбут на костите – необходим ви е витамин С, а не калций

Лечение на различни видове рак на хранопровода със сода за хляб и витамин С

Важно научно откритие показва защо очите ви се нуждаят от повече витамин С

Възстановявайте износените си хрущяли естествено и усещайте ставите си като нови

Естественият витамин Е е доказано лечение за Паркинсон

Витамин С помага на витамин Е да ви поддържа здрави

Източник:

https://healthiertalk.com/two-key-vitamins-boost-cure-rate-stomach-ulcers-4738/

Снимка: LEAFtv

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *