Важно научно откритие показва защо очите ви се нуждаят от повече витамин С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Когато става дума за здравето, заглавията в медиите обикновено са завладяни от екзотични и непознати хранителни вещества. Драконов плод и инка бери привличат повече интерес от старомодните портокали. Но когато говорим за доброто зрение, вижте защо очите ви може да се нуждаят от повече витамин С.

vitamin-c-eyes

Точно така: от добрия стар и скучен витамин С. Е, може би не толкова скучен когато вземем предвид колко много може да направи той за очите ви.

Преди няколко години, известното Изследване на свързваните с очите заболявания (AREDS) показа, че витамин С е ключов за доброто зрение.

Оттогава насам открихме, че антоцианините от горските плодове също са важни за зрението. Както и лутеинът и зеаксантинът.

Но 10 годишното проследяване след изследването AREDS наскоро показа, че основните витамини – като витамин С – също помагат за забавяне влошаването на зрението. Всъщност, основните „витамини на зрението” могат да намалят риска от често срещан зрителен проблем с две трети.

Най-високите нива витамин С в тялото са в очите. Витамин С стимулира здравословното кръвообръщение  в очите. Той също така помага на зрението да остава ясно.

Прочетете още за безценния витамин С: Протоколът с висока доза витамин С орално при рак (и при почти всяко друго заболяване)

Американската оптометрична асоциация казва, че пиенето на 3 пъти по-голямо количество от препоръчваното в момента може да снижи риска от често срещана причина за замъглено зрение.

Те също така съобщават, че пиенето на 5 пъти по-висока доза от сега препоръчваната спомага за поддържането на очите здрави и може да намали риска от загубването на острото и ясно зрение с почти 20%.

Но витамин С не е непознат, нито е неустоимо примамлив. Което може да е причината за това, че повечето медии пропуснаха да отбележат важно научно изследване на Орегонския университет за здравни науки (OHSU).

Учените от OHSU откриха, че нервните клетки в очите жадуват за витамин С. Всъщност, те казват, че клетките в ретината имат нужда да се „къпят” във витамин С – както вътре, така и отвън – за да е добро зрението.

Още за витамин С: Недостигът на витамин С разрушава функцията на щитовидната жлеза

Това е от ключово значение, защото ретината е чувствителната към светлината част от окото. Ако ретината ви не функционира, вие просто не виждате.

В момента, здравните органи казват, че мъжете трябва да си набавят по 90 мг витамин С на ден. За жените те препоръчват 75 мг. Но както казахме по-горе, човек се нуждае от поне 500 мг витамин С, за да извлича максимална полза за зрението си.

За щастие, витамин С се съдържа в изобилие в много храни.

Червените чушки са вероятно най-полезният хранителен източник на витамин С. Те съдържат по 95 мг на половин чаена чаша. Това е с една трета повече от съдържанието на витамин С в средно голям портокал – и то без захарта. Броколи друг добър източник. Половин чаена чаша предоставя половината от дневната доза.

Прочетете също: Витамин С унищожава рака

Но за да сте сигурни, че си набавяте достатъчно витамин С, помислете за взимането на хранителна добавка. Пиенето на 500 – 1000 мг на ден би следвало да ви набавя всичкия витамин С, от който се нуждае тялото ви.

Това е особено важно, защото витамин С е водно разтворим. Това означава, че тялото ви изхвърля количествата, които не използва в краткосрочен план.

На база на последните изследвания, това може да е един от най-лесните начини да поддържате зрението си силно за години напред.

Ваш в непрестанно добро здраве,

Д-р Кенет Уолинър, M.D.

 

Източник:

https://bestlife-herbals.com/important-vision-breakthrough-news/

Снимка: obagi.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *