Мастурбацията, здравословна и необходима

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Мастурбацията не винаги е била табу. 

Защо ранните римляни са ни симпатични? Защото те са били разкрепостени относно сексуалността си! Намерена е глинена фигурка от 4-то хилядолетие преди Христа, на докосваща се и явно изпитваща удоволствие от това жена. Всичко върви чудесно до началото на осемнадесети век, когато анонимен памфлет, наречен Онания бива публикуван, за да сложи край на цялото забавление. Наричайки мастурбацията ужасен грях на само-оскверняване и описващ архаични уреди за предотвратяване на това „оскверняване”, памфлетът придава лоша репутация на мастурбацията за векове напред. Този начин на мислене продължава през 16 и 17 век, когато онези които мастурбират са считани за психично болни. Над 60 процента от психичните и физически заболявания били приписвани на мастурбацията.

Добре известни са думите на Уди Алън „Не съдете мастурбацията. Това е секс с човек, когото обичам”.

masturbation

И като се има предвид, че 95 процента от мъжете и 89 до 92 процента от жените мастурбират, вероятно с чисто сърце можем да кажем, че всъщност няма човек, който се нуждае от много кандардисване, за да продължава да го прави. Но ако искате да сте напълно убедени, ето информация, която да ви накара да започнете:

1. Самозадоволяването ви помага да спите.

Това е така, защото самозадоволявайки се вие сваляте кръвното налягане и тялото ви произвежда ендорфини, химикалите, които водят до облекчаване на стреса и отпускане.

2. Мастурбацията успокоява спазмите.

Самозадоволяването по онова време от месеца повишава притока на кръв в областта на таза и облекчава болката. Интензивността на оргазма може също да помогне—и със сигурност е далеч по-приятен от термофора.

3. Мастурбацията предпазва от рак на простатата.

Токсините се натрупват в урогениталния тракт, водейки до заболяване—но мастурбацията изхвърля тези токсини от тялото, така че мъжете, които еякулират повече от пет пъти на седмица е една трета по-малко вероятно да развият рак на простатата.

4. Мастурбацията облекчава инфекциите на уринарния тракт.

След като се уморите да пиете всичкия този сок от червени боровинки, обърнете се към друг лек за инфекциите в уринарния тракт: мастурбацията. Тя помага за изхвърлянето на застоялите бактерии от маточната шийка и дава на страдащите от инфекции на уринарния тракт облекчението, от което те така много се нуждаят.

5. Мастурбацията може да облекчи синдрома на неспокойните крака.

Изследователите смятат, че 10 процента от хората страдат от синдрома на неспокойните крака, неврологично заболяване, характеризиращо се с непрекъсната нужда от движене на крайниците, което често предизвиква болки в краката, спазми, изтръпване и сърбеж. Но може да се окаже, че на хоризонта има надежда—писмо, публикувано в медицинското списание Медицина на съня (Sleep Medicine) разказва за пациент, който използва секса и мастурбацията за облекчаване на симптомите на синдрома на неспокойните крака.

6. Мастурбацията подсилва имунитета.

Еякулацията освобождава хормона кортизол. Това е хормон на стреса, но в малки дози той може да помогне за укрепването и поддържането на здравето на имунната система.

7. Мастурбацията прави секса по-добър.

Практиката води към съвършенство, както гласи поговорката. „Секс терапевтите силно препоръчват на жените, които не са изживявали оргазъм да започнат да се самозадоволяват”, според сертифицирания сексолог Джудит Голдън. Така те ще си доставят удоволствие в областта на гениталиите, което харесват”. Факт е, че хората които редовно правят секс мастурбират повече от онези които не правят секс редовно Странно, нали? Всъщност не. Ако мастурбирате, вие е по-вероятно да сте по-разкрепостени сексуални и следователно правите секс. Също така, ако знаете какво харесвате когато се самозадоволявате, това ще подобри сексуалния ви опит с партньор.

8. Някои страни насърчават ежедневното мастурбиране на тийнейджърите.

През 2009 година правителството на Обединеното кралство направи печеливш ход и се сля с други европейски страни в насърчаването на тийнейджърите да мастурбират поне веднъж на ден. Мастурбирането не само бе дефинирано като „право” в здравни брошури, но то бе и хвалено за това че помага за намаляването на предаваните по полов път заболявания и случаите на бременност сред момичетата. Мъдро, нали?

Даяна Вилибърт

Разбира се, има и неща, които трябва да се избягват при мастурбация. Очаквайте още статии за мастурбацията.

Източници:

http://www.care2.com/greenliving/7-surprising-benefits-of-masturbation.html

http://www.care2.com/greenliving/5-things-you-didnt-know-about-masturbation.html

Снимка: sexofalo.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *