Най-полезните 5 хранителни добавки при автоимунни заболявания, какво да избягваме

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако страдате от автоимунно заболяване, бъдете особено предпазливи какви хранителни добавки взимате. Ето пет, които помагат за снижаване на симптомите – и какво да избягвате.

Има повече от 80 познати автоимунни заболявания и приблизително 20 процента от населението страда от поне едно от тях. Така че приблизително 50 милиона американци страдат от автоимунно заболяване.

Макар че няма лек за автоимунните заболявания, добрата новина е че съществуват промени в храненето и начина на живот, които поддържат здравето и снижават симптомите. Правилната храна е първата линия на защита, а хранителните добавки с високо качество стимулират тялото особено по време на автоимунна атака.

Как да спрем да атакуваме себе си: 9 стъпки за излекуване на автоимунно заболяване

Какво е автоимунно заболяване?

Автоимунно заболяване е когато имунната система бърка здравите клетки и тъкани в тялото с външни нападатели и започва да напада само себе си. Автоимунитетът варира по сила и може да бъде причинен от генетични причини или влошено здраве.

Важно е да знаем

Нищо не е полезно за всички що се отнася до автоимунните заболявания и човек трябва да е предпазлив с определени видове хранителни добавки.

Ето защо човек трябва да е изключително предпазлив за хранителните добавки и за това кои видове трябва винаги да избягвате.

Важно е да знаем потенциалните взаимодействия между лекарствата

Ако в момента взимате лекарство изписано с рецепта, за да лекувате автоимунно заболяване, говорете със своя лекар, за да сте сигурни, че хранителните добавки, които обмисляте да пиете могат да са приемат безопасно с това лекарство. Иначе сте в риск от потенциално вредни или опасни взаимодействия.

Лечебните гъби защитават тялото както нищо друго по 10+ начина

Внимавайте със стимулиращите имунитета хранителни добавки

Макар че може да изглежда като добра идея да пиете стимулиращи имунната система хранителни добавки, факт е, че хората, страдащи от автоимунно заболяване вече имат хипер силно реагираща имунна система. Някои хранителни добавки само наливат масло в огъня и могат да са вредни. Поради тази причина е най-добре да избягваме подсилващи имунитета хранителни добавки като чесън и ехинацея.

Внимавайте с мелатонина

Мелатонинът обикновено се приема за естествено сънотворно средство. Хората с автоимунитет е добре да го избягват, защото той стимулира имунната система. Непременно проверявайте списъка със съставките върху опаковките с мултивитамини и на всеки продукт, за който се казва, че подобрява съня, понеже е вероятно те да съдържат мелатонин.

Мелатонин – от сънотворно в убиец на рака

Най-добрите 5 хранителни добавки за автоимунитет

Тези хранителни добавки могат да спомогнат облекчаването на симптомите на автоимунитет. И помнете винаги да говорите с личния си лекар преди да започнете да пиете нова хранителна добавка.

Куркумин

Куркуминът е активната съставка в куркумата и е познат за способността си да спомага снижаването на възпалението в тялото, което често е основната причина за автоимунитет. Той също така действа за спирането на някои автоимунни заболявания като множествена склероза, възпалително заболяване на червата и ревматоиден артрит, като регулира възпалителните цитокини в имунните клетки. Това е добра новина за балансиране както на имунитета, така и на възпалителните отговори в тялото.

Можете да приемате куркумин с храната си като поръсвате смляна куркума в любимите си ястия, добавяте я в смутита или кафе. Добавяйте и по чаена лъжичка прясно счукан черен пипер за по-доброто усвояване на куркумата.

Който пие куркумин, гони рака яко дим

Глутатион

Глутатионът е на силният антиоксидант в тялото и може да играе ключова роля в стимулиране здравето на хората, страдащи от автоимунно заболяване. Изследвания показват ниски концентрации на глутатион в страдащите най-вече от ревматоиден артрит и системен лупус, което показва, че снижените нива играят роля за развиването на автоимунитет. Друго изследване свързва ниските нива на глутатион с автоимунни заболявания като множествена склероза и контактен дерматит.

Глутатионът също така играе роля в детоксикацията. Без достатъчно глутатион, който да помага на тялото да се детоксикира, токсините могат да се натрупат и да влияят отрицателно върху имунния отговор на тялото.

Има две възможности за хранителни добавки с високо качество. Първият е липозомалният глутатион, който съдържа предпазен слой мазнина, спомагащ защитата му докато преминава през лигавицата на стомаха и влиза в кръвотока, за да влезе в употреба. Изследвания откриват, че този вид спомага за подобряването на запасите на тялото от глутатион и така подобява имунния и оксидативен стресови маркери в тялото.

Ацетил-глутатион е друга висококачествена възможност и може да е по-стабилен и по-лесно усвояван в тялото. Който и вариант да изберете, непременно следвайте указанията върху опаковката.

Най-важният антиоксидант в тялото ни е предпоставка за нашето здраве

L-глутамин

L-глутаминът е аминокиселина, която често се използва при пропускливи черва, заболяване, което е основна част при повечето автоимунни заболявания.

Връзката между пропускливите черва и автоимунните заболявания се свежда до факта, че токсините могат да проникнат в кръвотока и да предизвикат имунна реакция. Когато това се случва отново и отново, то може да прерасне в автоимунно заболяване. Хубавото е, че приемът на хранителни добавки с L-глутамин стимулира целостта на лигавицата на стомаха и червата и така укрепва стомашно-чревната бариера.

L-глутамин се предлага в прахообразна форма. Добавяйте препоръчителната доза в чаша вода или я смесвайте в смутита.

Кандида: Тихата епидемия

Пробиотици

Пробиотиците са чудесни в поддържането на здравето на стомаха и червата и са полезни при хора, страдащи от автоимунни заболявания като ревматоиден артрит улцерозен колит и множествена склероза. Изследване откри, че пробиотиците помагат за снижаването на симптоми като отекли и болезнени стави при ревматоиден артрит и снижени нива на С-реактивния протеин, който е маркер за възпалението в тялото.

Можете да си набавяте повече пробиотици като ядете ферментирали храни като кимчи или кисело зеле или като пиете пробиотични хранителни добавки.

7 признака че тялото ви се нуждае от пробиотици

Ресвератрол

Ресвератролът е полифенол, който действа подобно на антиоксидантите и той има положително действие върху хората с автоимунни заболявания. Изследване откри, че пиенето на хранително добавки с ресвератрол спомага за снижаването на възпалението и дори снижава развитието на заболявания като системен лупус, възпалително заболяване на червата и диабет тип 1.

Ресвератролът също така снижава про-възпалителните цитокини като в същото време повишава анти-възпалителните цитокини в тялото. Това спомага за снижаването на хроничното възпаление в червата, свързвано с възпалителното заболяване на червата и с болестта на Крон.

Тези семки унищожават и най-опасните заболявания

Изводът

Ако страдате от автоимунно заболяване особено важно е да знаете кои хранителни добавки могат да помогнат за контролирането на симптомите и кои биха могли да ги влошат. Въпреки че няма лек за автоимунните заболявания, с правилните храни, начин на живот и подходящи хранителни добавки вие можете да подобрите качеството на живота си и цялостното си здраве. Непременно си осигурете зелена светлина от страна на личния си лекар преди да добавите която и да било хранителна добавка в протокола си за лечение на автоимунното заболяване, от което страдате.

Ето и продължението с още важни хранителни добавки при автоимунни заболявания.

Прочетете също:

Защо всички толкова се притесняват от възпалението

Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

Лекар препоръчва яденето на месо при дисфункция на щитовидната жлеза и автоимунни заболявания

Отключете супер силата на витамин D за побеждаване на автоимунни заболявания

Факт или мит: Постенето регенерира имунната система?

9 етерични масла срещу автоимунни заболявания, възпаление, хронична болка, тревожност и депресия

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

GcMAF, преследваният универсален лек за рак, аутизъм и други заболявания, породени от имунна дисфункция

Източник:

https://blog.paleohacks.com/supplements-for-autoimmune-disease/

Снимка: PaleoHacks

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *